21.2.10

selamat | hari | lahir

Assalamualaikum w.b.t.......


S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I J.A.D.I N.O.R.H.A.Y.A.T.I A.B.D.U.L
" Moga Panjang Umur dan Murah Rezeki dan Sentiasa Diberkati Hidup oleh Allah S.W.T "


hari ni satu hari suntuk telah memerah keringat dan tenaga sepenuhnya bergotong royong membantu kak Yati berpindah rumah dari rumah lama nyer ke rumah kasut, sekitar Putrajaya gak.


Rumah Kasut - rumah baru kakak aku yg di tag oleh ank buah aku menjadi rumah kasut pasal aku tak tahu la cane pandangan kanak-kanak kan...rumah tu design cam sdikit ala2 terompa.so,dorang panggil rumah kasut. 

sebab kena pindah : rumah lama dia tu tidak selamat diduduki...gila betul.apa kejadah semua ni.bahaya tol.


so,dengan pantasnyer ktrg bertindak memindahkan kak Yati sekeluarga.tp mmg penat...dari tingkat 17 duk berpindah ke tingkat 4 bangunan yang lain.naik turun lif la dibuatnye..aish~


malam tu ada buat doa selamat sikit dan baca yasin sempena masuk rumah baru.ini adalah antara tradisi kami sekeluarga supaya hidup kita sentiasa dilindungi Allah S.W.T...InsyaAllah dan mudah-mudahan.Amin..........


p/s : zafira n najiha....jangan nakal.nanti ATAM cubit kakak ngan adik...heh~rindu mereka.

aku | kembali | tenang

Assalamualaikum w.b.t..........


kebelakangan ni asyik mode tak besh je...dan hari ini kembali menjadi tenang..
bez nya keadaan ni kalau boleh berterusan...suka-suka-suka-suka dan suka lagik.
baru-baru ni dapat dua jenis surat yang saling tidak berkaitan.
satu surat pemberitahuan ttg konvokesyen aku yang aku da tak ingat langsung.heh...
satu lagi surat saman...sabar je la.tu pun surat yang aku da tak ingat langsung...
tp ingatan aku kembali datang pabila mendapat surat2 tersebut..sabar je la.
konvo aku nampaknye bakal berlangsung bulan Mei ni...lama gak.ishk3x....so,kepada kawan2 aku.
korang leh la kumpul duit..aku nak bunga banyak2.cam dalam tv.kalo konvo je ada bunga..cam da sinonim ja.walopun aku tak tau nape kna bagi bunga..tak bagi kasut ke, baju batik ke, hamper ke...hak3x..sukati aku je ek request menda2 camtu...tak senonoh tul...
aish..yang sal saman ni, aku kena setelkan 7hari dari tarikh surat tu sampai...potong stim tol la..menci3x~

p/s : jom g karaoke weh.......nyanyi lagu uji rashid.huahuahua...

11.2.10

buang | ego | itu

Assalamualaikum w.b.t.............


besar kesilapan ku....besar lagi keegoaanmu....
hampa yang kau rasakan....hampa lagi perasaanku.....
ececeh....blog, aku suda mau start jiwang di Tahun Baru Cina..ha3x~
haish....hari2 kini aktif mendapat-memakan-melahap buah LIMAU..
tak sabar nak cuti Chinese New Year...

DAN AKU.......kenapa dengan AKU? 
ehm...kebelakangan ni.aku asik mimpi sesuatu....
sesuatu yang sama..yang biasa..yang sedih..
R.I.N.D.U......apakah?
B.E.N.C.I......apakah?
bia la masa menghanyutkan segalanya.ececeh..geli-geli lak aku nak baca balik.adoyai~~
MIMPI..berhentila untuk terus BERMIMPI.dan usahla kamu BERMIMPI....
dah tiba masanya untuk BANGUN..dan TERJAGA dari mimpi yang tak sudah..


p/s : Happy Chinese New Year to All......

7.2.10

knapa | rasa | rindu


Assalamualaikum w.b.t...........


R.I.N.D.U.................
menda R.I.N.D.U tu hah?
kenapa rasa R.I.N.D.U?
kalau takde R.I.N.D.U tu kan senang?.....
tak payah nak rasa R.I.N.D.U dan terus R.I.N.D.U....adeh~



p/s : apa usha2 semacam?tak leh la nk jiwang sikit..huk3x...sikit je la.

sakit | tangan+hati | bowling

Assalamualaikum w.bt...........


ehm......da lama tak meng'update' blog ini..
bisingla cz ada jiran karaoke sempena anak nye bertunang.bertunang mana ada org karaoke patotnyer.aish...aku ngah dengar lagu kuat guna headset kat lappy ni pn.leh tembus suare sumbang mereka..aku ngah layan lagu ramlah ram...da campur lagu dangdut dorg nyanyi lak..

adeh.taksuker tol la....

smlm g men bowling kat flamingo,ampang...dan hari ini,tangan suda sakit tidak terperi....nak kata men bowling gaya shalen zulkifli.rasanya takde...tetapi sakitnyer tangan.maybe kena wat warm up kot...(beriyer je)...takde maknanyer bib oit.cis...

neway,happening......pat wat aktiviti len.tol ke happening bib?(yang happening rasanya ada family kat sbelah kau tu...) GILE BEZ...aku rasa satu family dia angkut...atuk nenek dorang yang kat atas wheel chair tu pn dorg angkut gak.sporting abes kan...?sronok sgt tgok dorang.

kalau suma org sporting kan bez...namun,sdikit terbantut happening itu smlm tetapi takpe.menda tu aku ingat je.so,NOLI(sdara aku)........mari kita truskan men bowling ngan mengekalkan kejuaraan gaya ke longkang.hohoho...dalam hati(baik aku takyah men bowling smlm.....wat aktiviti len lagi bagus kot.buang masa aku je......)

so,hari ni family aku lak ajak g men bowling...tapi rasa cm nyampa nk men bowling lak hari ni...
so,anak2 buah aku ja g dgn abg n kakak aku...msti suka ank2 buah aku tu.


p/s : tangan ATAM da sakit.hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...