4.7.16

jaga² | ciksalmah

Assalamualaikum w.b.t......

aku ada la cuba² nak taip kat blog ni dengan kerap.
tapi aku rasa kebelakangan ni, tahap penulisan aku gagal gila.
mungkin disebabkan aku da lama tak menulis esei mahupun cerpen.
da terbawa² taip command je.

bukan aku tak pernah cuba. aku tulis then, aku delete semula.
cuma apa yang lebih aku cuba nak sampaikan hari ni adalah...
aku sedih kebelakangan ni sebab sering diperkotak-katikkan. pasaipa ?
pasai : aku takpandai masak & taklayak masuk rancangan Ketok² Ramadhon.
kau ingat kau pandai masak, boleh masuk rancangan tu kalau kau bukan ghetis?
sedih weh bila kita diperkotak katikkan. walaupun aku rasa aku tak la teruk sangat.
tapi benda² ni buat aku jadi #sentaphatimaknak
walaupun kadang² aku rasa itu gurauan semata tapi pada aku bukan.

semangat nak masak aku boleh lebur macam tu je seumur hidup.
kesian la kat laki aku, makayah, makpakmertua, family dan sesiapa berkenaan.
nanti kalau semangat aku lebur, tak dapat mereka merasa air tangan aku.
rugilah dan boleh jadi hilang nikmat hidup korang yang ke-8.

hari² raya ni aku harap takde orang memperkotak katikkan aku dengan perihal masakan. sekali terguris, terus meninggalkan parut.....ahai gittewww.
AWAS!

2 komen panas:

Zhi said...

Alaaa ibah .. zaman skg ni masak semua dah ada instant . tuang je..haha . tapi ko memang tak pandai masak ke ? tp ye la kan .. ? bila eh akak penah rasa masakan ko? hahahaha.. kbai~

Cik Bib said...

HAHA....jilake. okbai.
datang raya uma saya setiap tahun. lagi nak tanya bila makan masakan sy. phuiiiii betol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...