29.4.14

Alhamdulillah | Syukur | Nikmat

Assalamualaikum w.b.t.........

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. 
aku dapat peluang pekerjaan yang lebih baik. 
dan sejajar dengan apa yang aku kerja sekarang & belajar dulu.
baru² ni, sedang aku sibuk dekat office. TIBA-TIBA......
dapat whatsapp dari kawan² tanya apsal family aku wish tahniah. 
aku pun wadefish..?! aku pun taktahu menahu pasal tu.
aku whatsapp derang, apehal derang tahniah² kat aku ?
derang boleh sepakat membawa berkat....taknak gtau.
derang cakap, tahniah pasal kau mengandung la...
aku lagi sekali, bila masa aku ngandung. dan kalau aku ngandung.
pehal derang yang tahu dulu...? wadefishhhhhhh...?!

balik tu baru ku tahu..aku dapat tawaran kerja yg lebih baik. 
tak sangka..kalau korang pernah terbaca blog aku SINI, tahulah.
syukur sangat² sebab sedang aku dalam dilema dgn kerja skrg. 
datang tak semena-mena rezeki yang tak disangka²...Alhamdulillah.

so, sepatutnya aku lapor diri awal bulan 5, TAPI....
sebab aku tahu menda ni pun da lambat. so, aku kena habiskan notis. 
buat penangguhan dan hari ni aku dapat surat kelulusan penangguhan. 
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
dan, aku pernah suarakan yang aku nak berhenti je. so, tolak je gaji aku. 
tapi bos aku kelihatan sedikit meghoyan mengenangkan siapa nak handle.
jadi, aku telah berdiskusi dengan suami, mak&abah aku...dan takpelah.
aku sambung lagi 2minggu kerja ni, setelkan apa² yang patut.
pesan ayah aku..............
kita mudahkan urusan orang lain, Allah Taala akan mudahkan urusan kita
oleh itu, tak memasal aku kena hadap naik tren hari ni masuk hari ke-2. 
sengsara weh naik tren kena hadap stesen Gombak - stesen Bukit Jalil. 
benda paling aku tak suka. sebab minggu ni aku kerja 3hari je..layankan je. 


psssssstttttttt : sebab bos aku happy aku tak blah begitu saja. dapat la aku sehelai telekung & buku agama bertajuk Ramadhan & Anak Solehah..... #sweet ke idok?

2 komen panas:

D.Shahril Hakime said...

Alhamdulillah... tahniahh.... moga bergembira di tempat baru...

Cik Bib said...

@D.Shahril Hakime : thanks....mudah²an.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...