21.3.14

Teaterikal | Suara | Kita

Assalamualaikum w.b.t...........

hari tu #throwback...
aku ada pergi tengok Konsert Teaterikal Suara Kita.
AWIE - Ziana Zain - Erra Fazira baq anggggg... memang thorrrrrbaik.

sebenarnya aku memang tak pernah tengok teater sebelum ni. 
sebab pada aku teater adalah teater. tak berapa nak berminat.....tapi kali ni.
perasaan nak tengok teater tu gedik semacam. mungkin pasal ada AWIE.
nak dijadikan best citer aku ni, kak ipar aku kata nak blanja...pergggghhh!
terima kasih banyak la kan kak ipar...i iz suka sangat.
-----------------------------------------------------------------------------
sebab tajuk dia konsert | teater | rikal pulak tu...
memula tu keluar erra, ziana, AWIE : nyanyi macam korang tengok konsert.
lepas tu ziana zain & AWIE nyanyi bergilir-gilir sbb dorang banyak lagu best.
erra lagu dia dalam 3-4 lagu je. erra more pada lakonan, aksi dsb aku rasa.
lepas dorang da nyanyi-nyanyi semata dengan kondisi audio yang mmg best.
derang bagi rehat 15minit. lepas rehat, derang start dgn lakonan teater muzikal,
jadi la teaterikal kekdahnya.......
meh aku blanja lagu kakziana serangkap dua meh.
-----------------------------------------------------------------------------

video

teater ni habis dalam kol doblas. da tu, tunggu sat jumpa AWIE & ziana. 
eh..aku sembang cam teaterikal ni takde erra fazira je kan? so, balik. 
tak cukop pau kak ipar tiket, kita minta abang belanja makan pulak uols.
untong sekejap.....aku sempat beli organizer cap wings. ko hado?

tapi part paling nyirap, part masa nak bergambor ngan retis ni. 
krew dorang amekkan gambar cam lahabau sambil push suruh, cepat-cepat!
tak memasal gambar kitorang semua ntahpape. bengang je. 
tapi ghasak la...keseluruhannya, nora bagi 4bintang. nora suka.....


sampai je rumah, husband ada da. boleh je wat surprised.
tak memasal je tengok husband pun persis AWIE. ngeh3x!
dia suka sangat wat surprised gitu...walhal kita ni punya la hapdet sentiasa.
"bang, da dalam istana budaya...."
"bang, tengah rehat ni. toilet ni ramai mak datin bang." #kepoci sgt.
"bang, da nak start balik da ni bang...."


psssssstttttttttt : lepas ni nak nengok tok ti punya teater lak. mana tau ada tajuk tokti dan tokek. (da macam nama cicak da..)

2 komen panas:

Anonymous said...

damha...
mengikut istilah teater ni boleh dikatigorikan sbg satu lakonan gerak laku yg berkonsepkan secara santai n bersahaja di pentas ruang lakonan yg terhad....dicitulah semua props di letakan utk mewujudkan satu situasi mengikut jln cerita...ada lakonan n ada lagu iringan n juga tarian...
setahu saya dlm keluarga bib ada nama awie n zana ziana kan...hehe

Cik Bib said...

@damha : HAHAHAHAHAHA....kemaen lagi kamo eh tau dlm family sy ada ziana zain & awie celop...kahkah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...