6.1.14

baju | hujan | hilang

Assalamualaikum w.b.t..........


Entry pertama sejak tahun 2014 ni. macam mana permulaan 2014 korang?
aku harap semuanya berjalan dengan baik dan dipermudahkan.
cuma pada aku, baru-baru ni hati aku jadi hancur lebur. yer...lebur.

pasal hari pertama datang kerja lepas new year cam biasa, merempit.
tak memasal balik tu baju hujan aku hilang. kena songlap..kuajaq.
aku rasa dorang buat aktiviti mencuri ni secara besar-besaran.
sebab masa aku perasan baju hujan aku hilang DAN......
sederet motor kat situ. bakul dorang memasing kosong. kasihan!

tak cukop lagi tu. aso aku kat London da start berkira-kira dengan aku.
dan mulai selepas ni, aku akan berkira dengan baik dengan kau.
benda ni bebetol buat hati aku hancur lebur. dan sekaligus.......
aku da berkira-kira untuk cari kerja lain immediately. tercalar betul hati aku.
dalam company aku kerja. dekat sinilah kerja lebih banyak dari staff.
10 : 1 { beban kerja : staff }

tapi aku tak kisah, aku hadap je. walaupun terlalu banyak project.
kadang aku tengah test sistem ni. teringat project implementation satu lagi.
tengah aku teringat yang tu. bos aku tanya perihal sistem lagi satu.
tu belum lagi nak layan email kata bugs la. tak gheti nak guna sistem la.
lepas tu tak kurang juga yang nak buat amendment setiap hari. fuhhhh....
tak cukop tu. internet offline kat tempat dia, kol aku. ape kejadnya ?
yang memory server dorang full pun, mohon pencerahan dari aku.
berbagai-bagai kekdah client yg extreme kebelakangan ni. pening ah...


psssssssttttttttt : kesimpulannya sebenarnya, mana-mana pun kau kerja. menda-menda cenggini mesti ada. jangan tipu walaupun ko ada skandal dgn bos pun. staff mesti menyampa dgn kau..kan masalah juga tu.

4 komen panas:

Pumpkin Pie said...

hahaha ..
puan habibah .. .
saya gastrik hari ni ..
Mohon pencerahan ..

hehe ..
harap bertabah dengan tiap ujian dak ibah...
lebiu.... bai~

Cik Bib said...

@Pumpkin Pie : gastrik g pekena cendol....huhu.

baiklah. saya akan cuba bertabah dgn kehidupan ini. lebiu too.

damha mdy said...

mohon pencerahan juga sebab hujan dah berenti..nanti mentari pula kan menyinar cahaya pencerahan yg mencerahkan suasana kegelapan...

Cik Bib said...

@damha : HAHA...welkam back to my blog. miahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...