19.8.13

pengantin | UiTM | OCH ♥ SYAZ

Assalamualaikum w.b.t.............

semalam ada kawan kami masa kat UiTM Perak dulu kahwin.
antara couple yang kawen di kalangan budak kelas kitorang. 
bercinta sejak awal-awal Diploma dan kekal sampai ke jinjang pelamin. 
Alhamdulillah. Tahniah OCH  SYAZ. korang mmg sweet. 


turn lepas ni pon bebudak kelas kami dulu masa diploma. 
ramai rupanya bercinta sejak dulu lagi termasuk la saya. 
cuma kisah dia lain-lain...baru best! miahahaha....
seronok. excited. jakun semua ada la semalam. dan taklupa juga sengal!


mula-mula sampai. konfiden. jalan terus. terus. jalan pakai jalan je.
tetiber nampak khemah. yeahhh...tu dia kenduri kawen. keluar.
terfikir betulke ni rumah kenduri yang dimaksudkan. aku was-was.
openhouse ke kenduri kawen? tegur macik yang baru balek dari majlis tu.
nama pengantin ni siapa ya? macik tu kata. tak igt la nama pengantin.
so, betolla ada pengantin. bukan openhouse. konfiden tanya nama bapa pengantin.
boleh je macik ni jawab tak tahu sbb dia saudara belah mak dia. HAHA..boleh plak.
aku tak tanya siapa nama mak pengantin. ntah2 tu pun dia tak tahu siapa nama. chait!
tapi lepas tu aku terfikir balik. nama bapa syaz pun aku tak tahu siapa.
JADI....ape motif aku nak tahu nama bapak dia? itu tak membantu. HAHA..

aku nekad! sebab ada geng. so, takde la aku malu sorang-sorang karang.
jalan punya jalan. dengan hadiah. lepas tu jumpa tuan rumah mungkin.
salam & terus tanya...betolke ni kenduri kawen OCH & SYAZ ?
eh..bukan. ni da salah ni.nama pengantin ni SHAHIR. #$%^&*_)(*&^%
oh yeker? maaf la ya. kami da salah ni...sobsss! blah tanpa toleh-toleh lagi.

refer balik FB events. da takleh pikir da ni. aleh2, rabbi la penyelamat.
dia orang sini. rileks je dia carik uma pengantin dalam sekelip mata. hadoi..
lepas tu jumpalah kawan-kawan lama masa zaman moda-moda dulu. RINDU !
gila lama tak jumpa. tapi memasing mereka ni ada Degree. malu iolssss. sobs!
yang paling terkejot. takde sorang pun yang berubah dari segi peel.
perangai ya tuhan. macam mana korang jumpa 6-7 tahun lepas. cenggitula!

semua sedang makan eskrem dibelanja oleh abang longggg, itiki. 
budak2 CS A & B. ni hanya segelintir. ada lagi yang lain-lain.
lama sungguh tak jumpa mereka di atas. yer...sangat lama. 
alang-alang da dekat. jempot mai singgah rumah beraya.


ain - hanim - itiki - miza - ehem - jiji

semoga korang semua berjaya dalam ape bidang yang diceburi. tak semestinya ape yang kita belajar tu kita kena jadi menda alah tu...boleh jadi korang akan dapat yang lebih best dan best. yang penting, ENJOY!


psssstttttttt : dari dulu, mana-mana pergi. kaklong kawasan & abg long kawasan mesti ada untuk adik-adik dia. GOOD LUCK anda semua. panjang umur, jumpa lagi. 

0 komen panas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...