10.7.13

Kursus | Mahligai | Firdaus

Assalamualaikum w.b.t..........


SYUKUR...... setel satu benda .
weekend lepas. pergi kursus. 
kursus kalau da nama mahligai bagai kan.
rasanya kursus ape? miahahaha.....
stress akan soalan --> kau bila nak pergi kursus kawen?
jadi aku pun daftar la kursus kawen kat sini. 

kursus ni 2 hari. aku daftar dekat cwgn Setiawangsa.
dia ada lagi 1 dekat Danau Kota. tapi jadualnya lain-lain. 
yang aku attend dekat Setiawangsa tu, jadual dia best.
Sabtu : 10.00 pagi - 7.00 petang (1 hari) 
Ahad : 9.00 pagi - 1.30 petang (1/2 hari)

ALHAMDULILLAH.....
kursus kawen ni berjalan dengan lancar. 
paling best, penceramah yang terlibat semua berpengalaman & lawak. 
daripada ustazah, ustaznya, tuan haji. semuanya bagi ceramah dengan berkesan. 

DAN....
yang paling penting, ilmu yang mereka sampaikan memang tak dapat kat mana-mana. pengalaman belajar sesuatu yang berguna dalam menuju ke arah perkahwinan.
susah jugak kawen ni, banyak menda dari sekecil-kecil benda akan menjadi masalah.
kadang lambat tersedar, mungkin akan menyebabkan perpecahan dlm rumahtangga.
  • AKIDAH, 
  • KEWANGAN, 
  • IBADAH, 
  • KOMUNIKASI, 
  • KESIHATAN, 
  • PROSEDUR PERKAHWINAN.

semua kat atas ni antara slot yang disediakan. penceramah dari JAKIM / JAIS / LPPKN. so, kepada yang duduk area Lembah Klang. nak cari tempat untuk kursus kawen.

Recommended Mahligai Firdaus ni :
cari kat sini atau contact 013 604 6333 & 013 229 8900 /  03 4252 2067



pssssttttt  : bagus kalau pergi dengan pasangan, sebab lepas ni kalau korang tak sependapat ke ape tak puashati. korang boleh ingatkan dia ape yang ustaz/ustazah pesan masa dlm kursus ni. hikss!

4 komen panas:

Mira3dora said...

yeayy! akk menyusul pulak nanti yeayy!

Cik Bib said...

HAHA...
insyaAllah mira. awak da lepas. suka lettew ye dak? hikss~

Selamat Pengantin Baru ya Mira & Ady.

Diana said...

Wahh...Bib dah pergi kurus kahwin..
Makanya mesti dah tak lama kan...?
Seronoknya! Seronoknya! Seronoknya!

Amboiiiii... akak yang teruja lebih nih.. Teringin waktu pergi kursus kawen dulu-dulu..

Hati berbunga-bunga pergi kursus.. Dengan lak pasal hal nikah kawen..
Suka ada, takut ada..semua ada...

Tapi memang tak syok tak leh berkursus sama ngan pasangan kite..
Akak dulu pun tak sekali..

Bib pun tak kursus sekali ke..?

Cik Bib said...

Kak Diana, bib pergi kursus sekali dengan dia. so, boleh buat bahan kalau kita membebel-bebel tu kan. ungkit balik ape ustaz/ustazah tu cakap. muahaha....

sifat perempuan : mengungkit dan membebel.

HAHA...insyaAllah kak. nanti da dekat2. saya jemput akk sesiap eh.

saya mengantok kak. tapi masa kursus tu ustaz/ustazah dia kelakar2. asik tergelak2 je. so, tak jadi ah ngantok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...