15.5.13

sudut | luah | perasaan

Assalamualaikum w.b.t...................


korang ada kawan yang mana asal korang on chat FB. dia ada...
then, kau boleh & senang nak sembang segala apa yang kau pendam. 
kau bebel-bebel kat dia mengadu domba tanpa menghiraukan rasa & perasaan muak dia ketika itu. pastu kau pungpang-pungpang lagi.so, kau da penat kau stop. then, tidak pernah kenal ape erti putus asa mengadu domba. esok kau on lagi FB ke YM ke segala bagai. ko mengadu lagi pasal citer yang lebih kurang sama berlainan jalan cerita. pun kau tak menghiraukan lagi perasaan mual dia ketika itu. mungkin tak makan lagi ke ape. tapi kau teruskan. teruskan. sesekali berhenti sebab penat.  

tak cukup lagi tu. kau tak puashati terhadap orang lain. tapi ko mengeluarkan kata-kata kurang enak. dengan harapan kau boleh harap dia maafkan kau sebab kau bajet dia faham perasaan kau. tapi kau tak sedar. perasaan fed up dia mungkin meluap-luap ketika itu tapi dia takde pilihan. dia teruskan dengan kisah kau yang tak pernah habis. 

DAN.....walaupun respon dia baik je. tapi sebenarnya kau da tunjukkan sesuatu sudut yang kurang bagus untuk dia mengenal kau jenis yang macam mana. tapi...yang tak faham sampai sekarang. Kenapa kau masih teruskan gejala ini? ini namanya kekeliruan identiti atau kurang kasih sayang manusia ?

TAPI.....pada masa yang sama cuba kau baca tentang kisah tauladan Nabi & para sahabatnya. InsyaAllah kau akan rasa betapa jauhnya beza kesusahan yang kau adukan dengan kesusahan yang para sahabat nabi lalui. Betapa iman kita rapuh berbanding dengan keimanan teguh mereka. sobsob!


kan da cakap tadi... cerita sama. jalan cerita lain.


psssttttttttt :  tak kisah apa pun. maafkan aku SENAH. lepas ni kalau BF aku tak layan aku. aku cari BF lain. aku tak ngadu dekat kau da. hiksssss.... #dramasangat.

9 komen panas:

SA said...

alahai ....hahaha

Cik Bib said...

@SA akak MUNAH : tapayah nak alahai sangat.

Kamarul Azam said...

Errkk..

terasa akak tau...
Baru sekali je pun call Bib pasal "hal itu"...

Tapi akak takde pun call lagi lepas tu cakap pasal hal tu lagi..

Lepas-lepas tu pun takde call dah..

kehkehehkeh...konfirm bukan akak kot..=p

Iklan jap...

#Bib, akak jumpa satu tempat baekkk punyer.. Insya Allah nak start la...tak leh terlalu selesa camni ar... jom arr..kalo nak joint akak.. roger/msg eh..

Kat area rumah Bib tu rasa cam nak cuba gak.. bende free tak tolak nyer..tamak haloba kann..]
Apa-apa nanti akak roger Bib kalo jadi..

Errkk.. Bib, sila jangan muak dengan citer akak yerr..kiki =p

Diana said...

Bib, adakah akak komen menggunakan akaun abang Azam..

wakaka...sory..hihi

Cik Bib said...

HAHA....bukan pasal siapa2 kak.ni pasal diri sendiri...hukhuk.

Yeker kak da jpe port baik?mana?ok kak....papehal roger.wassap.wechat.line....dan sgala bagai ah.

Wah...kantoi bgosip kita ni dgn abg azam kang.kehkeh...

missShila Nget said...

HAHAHAAHAHA..


btw, aku suka font entry ni..
macam comel sgt..!

font ape eh..? nk tiru..

komen ni xyah nk proof2 sgt takleh ke..?

Cik Bib said...

@missShila Nget : HAHA...eh font ape eh ni? Trebuchet MS kot. kahkah!

aha..baiklah. aku da buang ke'approvean'. HEHE...

nurul ain natasha said...

Dh bace dh BLOG atam ;)

Cik Bib said...

@tasha : aha..sila la & terima kasih sbb baca. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...