25.1.13

Busy | Nak | Kenduri

Assalamualaikum w.b.t............


disebabkan kenduri tinggal lagi 1 minggu daripada sekarang. Maka, rasanya macam semua orang pun busy. pengantin dengan nak persiapkan diri & persiapan majlis. fitting baju, pre-wedd, menjemput rakan taulan dan seumpamanya. Memang busy benar la. 

dan termasukla aku...malam kelmarin punya kelmarin, jam doblas malam. aku telah dengan gagah & penuh taf (baca : badan berketol²) teman makayah aku. Untung tau ada anak nak teman makayah dia. untung sapa dapat aku. KAHKAHAKHAKTUIH...so, da lama rasanya aku tak bermanja-manja bajet aku anak tunggal. leh tunjuk mak nak itu. mak nak ini. pastu mak aku pun kata, ambilla nak ape pun. HAH....da lama weh tak rasa suasana ni. best3x!

Malam tadi je aku nampak manggis nak manggis. aku nampak nugget nak nugget yg tempura plak tu. nampak biskut nak biskut. oh kemaen mengada². so, kat bawah ni ada beberapa tips. cikidauuut..

Tips pilih IKAN : tengok mata & insangnya. 
Tips pilih BENDI : patahkan hujung pungguknya tu. kalau senang patah. tu muda. kalau jenuh, da tua la tu.
Tips pilih MANGGIS : suruh ayah korang yang pilihkan. kalau tak elok. bukan salah korang. ahaks!
Tips pilih NUGGET TEMPURA : tengok harga yang paling mahal. #tipsku


Gambar mesra makayah aku shopping² kat NSK Selayang. 





pssssttttt : sepanjang aku berjalan membeli barang² ni. ada la beberapa tips basic yg aku tak pernah tahu. aku da tahu. so, da boleh kawen. muahahaha..... #gedik bukan ?

8 komen panas:

Cik Mira said...

yeayy akk lak lepas ni!

Cik Bib said...

@Cik Mira : ahaha...memang la akk lepas ni. sbb da takde sapa da lepas ni. tggl akk sorang jak pon. kehkeh..!

Diana said...

Harap-harap jodoh Bib dalam masa terdekat tahun 2013 nih...!!

Fuhhh..dari tahun lepas dah berdoa nih!! Tak termakbul-makbul..

Harap tahun nih termakbul laaa...amin..

Cik Bib said...

@Kak Diana : makasih kak. appreciate akk yg sentiasa mendoakan saya. harap betulla jodoh saya tahun ni. tahun depan boleh ada anak kembar da. wah gitu.....

Doa akk bukan tak termakbul-makbul. In sha Allah, akan termakbul jua cuma bila je kita tak tahu. heh...TQ kak.

Chikebum Buzz said...

Untungla jadi anak bongsu ...hahah .bongsu ke ? #tangankatmatebahukeatas ... memandai je ko bg tips pilih mende2 tu ...ni nak tanyer ...

ape tips pilih bakal suami paling bagus plak ? ..ahah jawab jawab ..ahaha =D

Cik Bib said...

@Chikebum Buzz : huntong sangat kan?

kak...tips tu akak cuba la. insyaAllah pilihan akak akan tepat. kahkah!

tips pilih bakal suami. cari yg tak handsome. supaya dia tak cari gf lain.. kahkah!

nora.alam.akmal said...

hahahahahaha..ngek la ko nihhh bib.. hahaha.. ank tunggal la sgtt wehhh...

Cik Bib said...

@nora.alam.akmal : huhuhu...rara. kasi la aku can nak feeling anak tunggal sekali dua. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...