27.12.12

Trip | Singapura | Part I

Assalamualaikum w.b.t...........


hai korang. bebaru ni kan. aku wat lawatan sosial ke negara jiran. SINGAPORE
dekat ja...naik kereta ja da sampai. tapayah naik flight.. #dekatlasangat.
tujuan asal aku ke sana : attend kenduri kawen sedara kami kat singapore.


tujuan lain : sambil menyelam minum air. ke Universal Studio Singapore kite.
kat sini aku nak share suasana sepanjang kat sana sebelum aku citer pasal USS.



Apa yang korang tahu pasal Singapore. kompem korang akan cakap. FINE! FINE!
sampai dia pnya Donkey Show kat USS pun cakap pasal ni. 
sampai dia punya T-shirt, Fridge magnet, keychain, beg dia pun ada tulis pasal FINE. 
so, bayangkan la betapa dahsyatnya undang-undang dia buat kat sana.
semua risau sebenarnya sebab kami bawa masuk kereta keliling singapore.
Dan kat sini aku nak share siket ttg Trip aku kali ni. hikshiks...

  • RISAU 1 : risau sebab masa kami konvoi 10bijik kereta. kemaen tau drift di S'pore. traffic light main langgar je. sebab risau terlepas dpd konvoi. siap sesat. stress! stress! 
  • RISAU 2 : risau sebab parking kereta, gores kupon parking kalau abes masa & tak cukop masa. kompem dapat surat saman. stress la memikirkannya.
  • RISAU 3 : risau bagi kaum lelaki nak merokok secara terang-terangan. ahaks!


DAY 1                                             
masuk imigresen --> kenduri kahwin    
stay Grand Chancellor Hotel                
jalan Mustafa Centre #shopping            
DAY 2                                 
ke USS kita                            
keluar imigresen.                    
stay rumah sedara (Johor)            
DAY 3
pergi JPO #HPjatuhberkecai.sedih.pedih
stay kat homestay #Skudai
jalan-jalan Danga Bay #gilebosan

TAPI....sebenarnya. takde la straight pun sangat dia pnya rules. kami tak kena saman pun. syukur Alhamdulillah. walaupun dalam stress. tapi at least tak kena la saman bagai suma tu. FUHHH LEGA !

tu jela siket-siket aku nak share kat sini buat masa ni. Nantikan entri seterusnya yok, #bajetretis. apa-apa pun...seronok sebab trip kali ni dengan family. selalu dgn kawan-kawan. heh!

6 komen panas:

missSenget said...

kalau kene saman,xleh balik malaysia ke camne..?

Chikebum Buzz said...

Tak lah , kalau kene saman, kene kawen dengan org yg saman tu...hahahah ...henpon jatuh tu kan kan kan ..#sedeypedey sangat kottttt... hahaha ..

Cik Bib said...

@missSenget : kalau kena saman. kau kena bayar la masa kat Imigresen tu. seram kot. sbb masa nak masuk tu. kita akan dapat macam 1 kad touch n go dipanggil autopas..
nanti dia deduct duit dalam tu. ko kena la topup.
#if i not mistaken la. huhu..

Cik Bib said...

@Chikebum Buzz : aha...sedih.pedih.pilu kak...hanya Tuhan yang tahu. sobsob!

Diana said...

Wahhh..Bib pg USS..bestnyer....:-)
Nak pergi lagi!!!!!!

Cik Bib said...

@kak Diana : ala...akk kan da pergi gak. tu la..best gila kan kak.

JOM PERGI LAGI..!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...