7.8.12

Blueberry | Cheese | Tart

Assalamualaikum w.b.t...................

ehem...ehem...da lama tak hapdet blog. 
al maklom la busy, banyak tanggungjawab. kehkeh! 
oh ya..hari ni da 18 Ramadhan da kan. 
syukur kita masih lagi diberi kesempatan untuk menjalaninya. 
ahad lepas ada keajaiban berlaku...
dimana aku telah berjaya belajar membuat Blueberry Cheese Tart yang ohsem. 
#puji diri sendiri lbh baik dpd meminta-minta dipuji#

sebenarnya aku buat menda ni sebab ada SIFU yang baikhati. 
beliau telah ambil aku kat rumah semata-mata nak ajar aku wt menda alah ni. 
baik kan? baik kan? beliau adalah TREX aka Athira. #walhal aku paksa#
sambil dibantu oleh kawan sorang lagi, Amy.
kitorang start 1.00 P.M - 5.00 P.M. #P.M bukan = perdana menteri ya#
DAN..dengan segala kemudahan yg canggih di rumah beliau. 
kami telah berjaya menyiapkannya dgn jayanya. Alhamdulillah.

ini namanya Filling. bukan Feeling ya. cheese+lemon.
tompok bluebery kat atas tu aku conteng ikut suka aku. HAHA...

disebabkan kami punya Bluebery tahap kelikatan dia tinggi. maka, tak jadi la cam bunga-bunga yang selalo korang nampak kt cheese tart orang jual tu. jadi, tengok la seni halus aku yang super hancus seperti di atas. tapi prektis make perfect. HAHA...aku pun tergelak tengok balek gambar ni. 

so, kepada sesiapa nak rasa kagum terhadap diri sendiri macam ape yang aku buat. klik la kat link kat bawah ni :-

                    RESIPI BLUEBERRY CHEESE TART


TERIMA KASIH TREX aka ATHIRA. kau la member blog aku yang paling banyak bagi aku makanan yang aku tak pernah tahu, tak pernah makan, tak pernah buat. & tak lupa jugak buat Amy sebab join sekali. #rasa cm ucapan menang award plak. puiiiihhhh#


pssssstttttt : balek tu siap singgah kedai yg khusus jual perkakasan kuih. 1st time seumur hidup aku fikirkan pasal nak buat biskut raya. #Ripleys Believe It Or Not!# 

8 komen panas:

missSenget said...

wow..!

nanti buat utk aku eh..eh...

Cik Bib said...

@missSenget : HAHAHAHAHA..

jangan minta kat aku weh. minta kat Trex. kekekekeke.. :P

a pis of art said...

sedap tu cis... meleleh air liur.

damha said...

wahhh nampaknya tanggungjawab bib bulan posa ni bertambah2 berat ye hingga mengambil masa selama 5 hari baru leh wat entry baru...
saya disini pun rasa amat terperanjat n terkajut skali pabila bib tiba2 je hendak study wat kuih blueberry cheese tart drp trek aka athira n juga amy....tapi alhamdulillah berkat kesabaran n kegigihan yg amat tinggi akhirnya berjaya juga bib melakukannya walaupun tompok blueberry tu bib menconteng2 je....terserlah hasil seni halus mulus bib tu...namun coraknya yg kreatif tetap menarik perhatian para juri2 masterchef....tahniah drp saya ye bib n sesungguhnya saya merasa amat kagum sekali diatas usaha bib ni....boleh order x utk ari raya nie....he3333

Cik Bib said...

@a pis of art : HAHAHAHA....meleleh ya air liuqqqq. da abes da. kalau tak. leh bagi siket. heh..

Cik Bib said...

@damha : kamo buat entri ya kat komen sy? HAHAHA....

order utk raya? saya baru buat sekali. nanti Cheese Tart jadi kuih bengkang pulak. macam mana? HAHA...

a pis of art said...

bg sikit wat pa..bg banyak2 la.. hehe..kuih fav ni. huhu sekali hadap je kuih2 cam ni..

Cik Bib said...

@a pis of art : kuih ni takleh makan banyak2. nanti obesiti. HAHAHAHAHA... #alasan kemaen#

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...