19.4.12

sesat | barat

Assalamualaikum w.b.t..............


pepatah ada berkata. malu bertanya sesat jalan. tapik kata aku...terlepas exit bulatan pahang. boleh jadi sesat jalan ok. gila punya sesat. dah la hujan lebat. sesat pulak. da sesat. tak tahu ada kat mana. apa lah nasib!

aku nengok map pun masih tak paham jalan kat segambut. BENCI !

Tentatif Sesat 
  • cilok punya cilok kemaen. terlepas exit Bulatan Pahangaku up la konon nak lalu Jalan Kuching. tapi tetiber rasa takmo Jalan Kuching. masuk Jalan Ipoh kat laluan bas nak pergi Sogo zaman dedulu. ahai..

  • masuk Jalan Ipoh konfiden je amek kiri. eh..tetiber da sampai Segambut. Segambut? weh..aku paling tak pernah sampai kat Segambut ni la. hadoila. dah la hujan lebat. aku sesat kat tempat yang aku rasa tak pernah aku pergi. berteduh kejap bawa fly over & tanya ada sorang uncle cina depan aku.
AKU : mcm mana nak keluar pergi batu caves sana uncle ?
UNCLE : batu caves ? tempat india sana sembahyang ka? fuh..manyak jauh itu tempat woh. u masuk kiri. pastu kanan. pastu masuk sana. masuk sini nampak traffic light. sana nanti jumpa fly over. u tengok la sana highway keluar ma..
AKU : ohhhhhhhh...ok tenkiu.tenkiu. [satu pun aku tak paham]

  • aku redah punya redah. ada beberapa jalan aku tahu da. tapik aku terlepas lagi exit tu. last-last aku keluar dekat nak ke Sg Buloh sana. exit ke Manjalara sana. situ aku tahu da aku kat mana. syukur Alhamdulillah...sejam aku atas motor kesesatan sampai gak rumah dgn selamat. naek cramp kaki dibuatnya. katakan TIDAK pada Segambut. 


psssssssstttt : takpe la. mungkin sesat aku tu menjadi penghalang kepada sesuatu yang buruk berlaku kalau aku guna jalan yang biasa aku ikut tu..kan ? #positive thinking#

4 komen panas:

muCux said...

hahahah segambut pun xtau!!
dok ja kL :p
kalau naik kete ok lagi sesat jauh2
naik moto kau buat ke la u turn naik divider

Cik Bib said...

@muCux : memang la. aku takde sedara orang segambut. kekasih lama pn takde org segambut. KAHKAH!

aku mmg la naik motor. tp kan aku da ckp aku worst gila. tak cam. divider dia suma batu tinggi2 kau. acane nak naik ?

tu pn brapa banyak aku da maen lawan arus. da la hujan lebat kereta banyak. SEDIH !

damha said...

betoi bib malu bertanya sesat jln...bila bib sampai kat segambut xde sapa2 ka yg gi sambut....he333

Cik Bib said...

@damha : ada..yang sambut saya hujan. disambuti hujan gitu. hihihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...