19.4.12

pengalaman | kerja

Assalamualaikum w.b.t.........

rasa macam da 6 tahun aku tak menulis blog. eceh...maap la sebab aku kesuntukan masa dan banyak masa aku digunakan untuk tidor sebab hari-hari merempit dalam hujan. PENAT !

hari ni nak share menda baru yang aku jumpa dekat company baru ni. 3 minggu+3 tempat jugak la aku pergi meeting + join presentation. so, agak banyak la menda dapat belajar + cuba + dengar + lihat


Minggu Pertama
presentation untuk sistem Kediaman. baru la aku tau kondominium mewah deme guna sistem bagai. 1st time rasa teruja tengok kondominium kat Kepong Baru. so, senior aku present utk orang Admin (Office Management). speaking ok! speaking!

Minggu ke-2
pergi meeting dgn senior + 2 bos Chinese dekat Mah Sing S/B. company Developer.

Minggu ke-3
pergi meeting jugak dgn senior + 2 bos Chinese tu. dan kali ni lagi la....tengok kondominium depan mata sebijik rege 4 juta rasa macam nak nangis sebab cantik gilerrrr. tak caya. cergoogles One Menerung. aku nengok anak mat salleh mandi kat pool dia siap ada instructor. hamek ko...aku da tua ni pun ha berenang tak gheti-gheti. 

meeting pun dengan mat salleh. ape kejadah dia cakap kemaen slang lg buat aku kena dengar bebetol menda dia speaking nun. so, nampaknya pasni aku kena pegi kelas tusyen Bahasa Inggeris la gamaknya. kalau tak, confident level aku sangat la low.

 ntah siapa la Vanessa Hudgens ni. credit to dia. HAHA!
TUGASAN KENA BUAT : 
  1. booklet utk sistem kediaman. 
  2. video slide utk sistem kediaman tu jugak. 
  3. study pasal sistem payroll.

TAHAP BLUR aku : HIGH

RAKAN SEKERJA : okeh je sebab semua sebaya aku ja pun. cuma aku baru. aku rasa banyak menda aku tak tahu kalau dorang bercerita perihal kerja. seriously lost gila...

BOS : ada 2 orang Chinese. sorang Datuk + sorang perempuan. aku sedang mengenali mereka dgn cara kerja dorang. aku harap dorang tak nampak ke'blur'an aku. HAHA..


2 komen panas:

damha said...

wah bestnyer kerjaya bib yg baru ni...banyak gi meeting kat luar..meninjau2 perkembangan projek perumahan...bertemu customer mat saleh....beri taklimat ttg sistem kediaman kondominium....moga terus berjaya ye...he3333

Cik Bib said...

@damha : makasih ya damha. doakan sy berjaya. eceh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...