9.4.12

pakcik | ni | kelakarlah !

Assalamualaikum w.b.t.............


hai..da lama tak hapdet blog. ni ada menda nak share. aku hapdet la. ekceli kejadian ni jadi lepas aku balek dari site visit. da tuh...tunggu member aku kemaen lama disamping aku saket pinggang. aku pun duduk ja menumpang melentokkan muka kat meja KFC tanpa makan minum produk KFC. 

TIBA-TIBA..........................................

pacik : adek...r u okay ? #muka aku ala² pan asia. pacik tu speaking#
AKU : ya...i'm okay. #taknak kalah tu..# lalu menelangkupkan muka kt meja.

pacik : adek tunggu siapa ? i kerja kat sini. ada buka booth astro & p1 wimax. kite tgh promosi hari lahir. hari lahir adek bila ?
AKU : oic...  #tak berminat# aku abaikan ja soklan dia tu. 

pacik : my name tengku ahmad azhar tengku bla bla bla. saya kawan dgn AJ, DJ Hitz.FM 92.9 & my dad kawan baik dgn datuk dr fadzilah kamsah. birthday adek bila ?
AKU : hari ni...  #dan-dan je birthday aku hari ni#



pacik : seriously ? it's great. so romantic. adek mesti berbintang pisces kan. adek ni seorg yg banyak bersabar. sgt²  penyabar. orang selalu mengadu kat adek masalah dorang. adek ni mcm tempat mereka mengadu. tapi masalah adek. adek simpan sorang. adek juga mempunyai ciri² yang membuatkan orang kat opis selalu mencemburui adek. 

AKU : HAHAHA.... #ape org tua ni mencarut-carut ni# tak la. sy ARIES. bukan bintang pisces. 

pacik : ape no telepon adek ? sbb kite tgh buat promosi hari jadi. nnti kudsia kahar akan kol adek. then, adek akan dapat broadband free. adek miskol sy.
AKU : takpe la. saya dah ada da. takpe..takpe..

pacik : adek pakai Broadband ape ?
AKU : Celcom. 

pacik : Celcom mahal la. pakai la P1. laju...
AKU : tak la..kat rumah pakai UNIFI. Broadband Celcom tu utk kegunaan outsider je. #cuba belagak ngan pacik ni#

pacik : oh..ok la.i masuk dulu ya...take care.
AKU : aha...  #tak kuasa melayan pacik ni. elokla dia blah#

orang tua jangan guna perkataan i & u. goli den mendongarnya aih. esoknya, aku lalu nak g beli barang dekat gombak. boleh tak aku nampak pacik tu tgh tunggu bas. citer nak gah..kawan itu ini la. pacik! pacik!



psssttttt : moralnya. nak tilik aku. bia la bebetol siket pacik tu tau. pentipu...aku da bangga da kena tilik pepuji camtu.aleh² PISCES da dia tilik. mencikkkk!

4 komen panas:

damha said...

syukur alhamdulillah tiada apa2 yg terjadi pada bib tu...
tindakan bib tu adalah betoi...
jgn mudah percaya pada seseorang yg tidak dikenali apabila mendekati kita menceritakan sesuatu...
selidiki dulu ttg kebenarannya...
abaikan saja apa2 penceritaan itu jika ada unsur2 mcm penyelewengan...
itu saja yg sya ingin sampaikan pada bib ...
sekian terima kasih....he3333

yus zana said...

oooooooooo.....hari tu yg kiter nampak kat bus stop tu ya....hampehnya pacik

Cik Bib said...

@damha : MAKASIH ya damha. jgn jadi cam pacik tu tau damha. hehehe.. :P

Cik Bib said...

@yus zana : HOH la..tu la yg sy citer kat kaklong tu. taboleh bla...da la kemaen speaking ja. ahahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...