26.2.12

tourist | guide | celop

Assalamualaikum w.b.t.........


minggu lepas P.A.N.A.D.O.L turun SEMENANJUNG. maka, harusla aku jadik dia punya Tourist Guide Celop (TGC). susah okeh jadi TGC ni. kena buat kertas kerja. kena cari port sesuai nak tinggal. kena tahu mana makanan best nak makan. tapik so far dorang layan je. maap la kalau ada terkurang. aku kan pembawa pelancong versi celop. KAHKAH!

ekceli kitorang pergi beberapa tempat berdekatan disebabkan kekangan masa. sebab semua pun ada tanggungjawab memasing. maka, hari-hari jadual adalah sangat penuh.







sampai-sampai ja : LCCT ---> KLCC ---> Makan Char Kuew Tiaw kat Kg Baru.
1st day : ke Genting Highland ---> Makan Ayam Penyet. 
2nd day : ke Batu Caves ---> terus ke Melaka.
3rd day : pusing Melaka lagi ---> KLCC ---> Central Market (CM) ---> Masjid India.

---------------------------------------------------------

tapik dorang nun sambung lagi pergi Universal Studio Singapore (USS)...jeles sungguh! DAN aku plak sambung kerja seperti biasa dengan penuh dedikasi. dedikasi ke ? TETTTTTTT...

neway, credit to KAK ZETI dan semua insan yang membantu dlm menjayakan trip ini walopun ada certain tu menimbulkan kontroversi. kata retis kan..MUAHAHA. 


pssssssssttttttt : kot la satu hari nanti aku buka satu agensi pelancongan....kan best!!!

6 komen panas:

p[A]n[A]d[0]L© said...

walopun celop smata, tpi persis jugak la guide real..hahaha

apapun, thanx 4 evryting beb..
u help us a lot lot lot and very lotttt... :P

missSenget said...

kontrobesi tak best langsung..

bangga sangat laa tu jadi retiss..

wakakaka..

damha said...

bestnye sepapa yg penah guna agent khidmat tourist guide celop ni.... mcm2 ada... nanti bila saya nk gi melencung mana2 leh la guna agent ni ye....he3333

Cik Bib said...

@ p[A]n[A]d[0]L© : ur welcome...maap kalau terkurang. sila pulangkan masa kat sabah kalau ada terlebih. ahaksss~

Cik Bib said...

@ missSenget : haha...tau takpe. mencik okeh jadi retis! ramai paparazi. huahua....

Cik Bib said...

@damha : boleh....kalau datang KL bawa anak isteri gtau saya ek. hehe...

nnti sy nak ke penang naek star cruise. hiksss~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...