16.2.12

ragam | manusia

Assalamualaikum w.b.t..........


bebaru ni aku pegi la teman adik aku survey untuk sewa pakej macam pelamin la hape suma tu kan. lepas tu kan...kan...kan...kan...kitorang pegi la survey-survey dulu kan. so, ada satu kedai ni kan. kitorang sampai je. aku da nampak macam erk... tapik takpe la layankan aje. tengok pakej dia bagi cane cite kan..?

PERTAMA :
masa dia buka pintu, kitorang tanya. nak tengok pakej akak la. japg dia cakap. o..tapik tengah ada orang ni. kalau boleh tunggu, takpe la.  #nada belagak#...

KEDUA :
masa ktrg sampai, dia wat tatau sebab ada sorang customer macam bajet gebang cite 8K - 10K. ok la kan, kitorang tengok-tengok baju dia. biasa aje. siket je. tak sampai 10 pasang pun. kitorang duduk ja tgok dia punya cite kat customer tadi. #ada ngumpat pasal majlis orang lain#

KETIGA :
ok la, customer tu da balek. maybe dia pun survey je dulu kot. so, kitorang pun buka cerita. kitorang nak tanya la pasal pakej dia. japg dia cakap, kita takde pakej-pakej ni. kita nak tau bajet awak dulu cane. #kitorang pakai tudung ala-ala cam nak g pasar ja. bajet ciput lettew#


KEEMPAT:
boleh je dia tunjukkan slide-show, katanya ni contoh wedding dia handle. dia tunjuk sepasang pengantin dgn tema ungu. pastu siap cakap, perempuan ni cerewet ni. suami dia anak datuk. jahit siket tak kemas. dia suruh buka balik. #erk...pasni kalau amek kat kau. ko citer ape la plak pasal kitorang ek ?! rasional : cite 8K-10K, jahitan tak kemas. ishk3x!#


KELIMA :
yang paling kelakar...tengah dia citer pung-pang-pung-pang. ayat dia.."cuba la survey kat tempat lain. ada lagi banyak baju pengantin bla bla bla. tu kat kedai sebelah tu lagi banyak baju dia. cantik-cantik"..APEKAH ? so, scr otomatiknya kitorang da pangkah (X) situ. kitorang datang tu pn pasal nak survey la macik uik...


last-last pegi BUTIK PENGATIN JIMI ALI CREATIONS. auuuuuww-auuuwww..cool ja dia wlpn pnigaan dia lagi hebat dari macik tadi. macam tu la baru namanya orang meniaga.korang buleh add dia kat FB utk tengok pakej dia. taip Jimi Ali. 




psssssssssstttttttttttt : aku da jumpe da kaler tema tuk aku kawen pulak nanti. tapi calon plak takde. acane? KAHKAH.... 



6 komen panas:

missSenget said...

mungkin dia bukan owner kedai tu,..

mungkin dia ada konspirasi nk buat owner dia bengkrup..

kehkehkeh..

Cik Bib said...

@ missSenget : kitorang da tanya sapa owner. dia cakap dia la. n ada sorang laki yg duk slide show kat ktrg ..suami dia lettew. HAKHAK...

damha said...

ragam ni bolehlah diertikan sbg tingkahlaku..kelakuan n perbuatan seseorang dlm menghadapi satu2 situasi....dlm etika perniagaan sepatutnya pelanggan mestilah mendapat layanan yg sewajarnya drp pemilik perniagaan...kerna itu adalah sbg satu gambaran buruk atau baiknya satu2 bisnes yg diusahakan......pelanggan berhak utk mengetahui n bertanya apa2 kemushkilan ttg barangan yg dijual ...oleh itu adalah disarankan supaya setiap pemilik premis perniagaan mesti ada kemahiran dlm melayan pelanggan....
wahhh dah dpt tema colour ye.....rona biru ke cik bib...he3333....
"biru itu menawan"...

yus zana said...

dan aku menjadi ketua saksi kejadian samdol di kedai pempuan yang marah bila ditanya umurnya....PANGKAH sudah ok...

Cik Bib said...

@damha : HAHA...ape guna ada tema kaler kalau tiada calonnya lagi..?HAHA....

Cik Bib said...

@yus zana : tu la pasal kan kaklong. taboleh bla macik tu. da la tak cantek sgt pn baju dia..

citer nak 8K-10K...puihhhhhh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...