28.2.12

hujan | & | interview

Assalamualaikum w.b.t...........

minggu lepas, aku ada pegi satu interview. pergghhhh...dek kerana kesibukan kerja yang sedia ada. maka, aku tak punya banyak masa untuk stadi dan prepared sakan. kalau ada masa yang banyak pun. macam kau stadi je kan...puiiiiiiiiiihhhhhh~ so, jom aku share jom!

aku amek half day pasal aku interview pagi gilak! 
tarikh :  24/02/2012 (JUMAAT) 
masa  :  9.30 A.M. REPLACE with 8.30 A.M. 

aku pn reply email for confirm attend intvw tu. tetibe dia up awal lagi. kol 8.30 A.M pasal Dato' ada hal penting lain. aku dengan takburnya cakap. pukol 8.00 A.M aku datang. sekali opis buka kol8.30. HAHAHA....poyo aku td ibarat poyo dicurah atas daun keladi. #MALU#

pagi Jumaat tu, hujan rahmat yang sangat lebat turun pukol 7.30 pagi tu. aku da rasa macam D O W N. tapi aku tak akan salahkan hujan. sebab hujan tak akan pernah salah. so, ayah aku sudi ja nak hantar aku naek kereta.

akan tetapi apa la guna naik kereta kat KL time begini. so, aku redha je la. dalam hati berdoa supaya dipermudahkan. sampai sri gombak je da makan masa 15 minit. 2jam lagi baru sampai KL agaknya. suruh ayah aku patah balek pasal hujan mulai reda. last-last, aku merempit sendiri ja. senang-cepat-mudah-dan-tepat!

ALHAMDULILLLAH...perjalanan dipermudahkan. sebab boleh lawan arus. baek punya cilok sana sini. dan dapat parking dengan mudah tanpa bayar parking. HAHAHA...
da sampai cari mana tempat tu plak. bapak gila gedabak opis-opis situ. da la tu. tangga dia punya la banyak. aku pun da tatau mana satu nak naek. last-last tanya Bangla-Nepal-Chinese-semua orang kat situ. jumpa la destinasi sebenar aku. SYUKUR..
 


sampai-sampai isi form. then, aku bajet Dato' tu macam dalam TV drama Melayu. gatal-pakai tuxedo bagai-tali leher-misai gatal. sekali tak pun. dia intvw aku pun macam sembang ja suruh introduce. tapik speaking LONDON okeh. nasib baik aku paham dia cakap ape. dia paham english 'berok'en aku. kalau tak, mahu dia halau aku begitu saja.

ape-ape pun, tunggu je la jawapannya. ada rezeki aku kat situ. ada la. kalau takde. takpe la. ada la hikmahnya. wallahualam.

pssssssssttttttttt : terima kasih pada @someone yang banyak support aku yg hidup terumbang-ambing ini. makasih sebab drop kan resume aku..

6 komen panas:

missSenget said...

waaahhh...

gudluck laaa bib...


nanti ko tlg drop resume aku pulak..

ekeke..

muCux said...

hamboii kemain sakan intrvw na
hihih
aku doakan semoga berjaya
dah berjaya jgn lupa aku
:)

Cik Bib said...

@ muCux : yela...sebab aku da sampai level inginkan sesuatu yang baru. hiksssssssss...

Cik Bib said...

@missSenget : okeh..tp acane aku nak drop. kalau takde resume ngko? chait...

Anonymous said...

damha...
erkkkk ada ka misai gatai cik bib...yg saya taw misai cari makan ada la...he3333

Cik Bib said...

@damha : HAHA...saya maen bedal je. saya pun kurang pasti. hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...