6.1.12

cuba | itu | best

Assalamualaikum w.b.t..............

korang tahu tak mencuba sesuatu yang baru adalah sangat best walaupun kita tak mengharapkan apa-apa dari situ ?   <---ayat ni refer tu aku..! HAHA...
 
contohnya...tak penah pegi intvw SPA yg mencabar scr tetiber. ko hado ?
contohnya...nak pergi maen water rafting. aku ngah plan dengan someone. tah jadik ke tidak. jgn suam-suam kuku-kiki-keke je.menyampah ! #ayat bakar line#
contohnya lagi adalah MENCUBA makanan. aku kalau boleh suma makanan aku nak cuba-cuba-dan cuba seadanya. tapik kalau pepelik. mmg tak la aku nak cuba.heh...

CUBA : sebuah nama negara . pronounce dia : ki-u-ba.

lastly, aku just nak gtau. mencuba lebih baik dari tak mencuba. at least ada experience kat situ walaupun kita tak dapat ape-ape dari percubaan itu.

pssssssttttttt : cerkira berapa banyak perkataan CUBA kat atas ni ? HAHA....

8 komen panas:

Wen said...

hehe yeah memang cuba lebih baik dari tak cuba. wen sendiri da 3 kali kot g intvw spa 8 and failed. hahaha last2 dpt upsi pula. :P

Chikebum Buzz said...

cube diam ...dan pegi rafting ..ahahaha ...

NighBerkz Ent said...

cuba try test guane..hakhak

Cik Bib said...

@Wen : napa ko tekankan SPA 8 kat sini hari ni?ceh...HAHA.

Cik Bib said...

@chikebumbuzz : water rafting punya plan cane? jgn poyo ja lebih ya. huhu...

Cik Bib said...

@ NighBerkz Ent : cuba = try = test tapik guane = ???????? HAHAHAHA...

Anonymous said...

damha...
katakunci CUBA ada 13 + TRY...he3333

mengikut definasi cuba itu adalah satu perlakuan seseorang utk melakukan satu cubaan yg mungki belom pernah dilakukan...mencuba adalah lebih baik drp tengok saja...jika kita mencuba sekurang2nya kita tahu samada berjaya atau gagal percubaan kita itu drp tidak mencuba langsung...apa yg kita cuba itu akan menjadi percubaan yg seterusnya....
kalo bib x de keja n ada masa kelapangan ..boleh la kira brape kah jumlahnya ayat CUBA tu..he3333

Cik Bib said...

@damha : HAHAHAHA....adeh~ kita plak dia suh kira brapa banyak perkataan cuba. chait...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...