27.12.12

Trip | Singapura | Part I

Assalamualaikum w.b.t...........


hai korang. bebaru ni kan. aku wat lawatan sosial ke negara jiran. SINGAPORE
dekat ja...naik kereta ja da sampai. tapayah naik flight.. #dekatlasangat.
tujuan asal aku ke sana : attend kenduri kawen sedara kami kat singapore.


tujuan lain : sambil menyelam minum air. ke Universal Studio Singapore kite.
kat sini aku nak share suasana sepanjang kat sana sebelum aku citer pasal USS.



Apa yang korang tahu pasal Singapore. kompem korang akan cakap. FINE! FINE!
sampai dia pnya Donkey Show kat USS pun cakap pasal ni. 
sampai dia punya T-shirt, Fridge magnet, keychain, beg dia pun ada tulis pasal FINE. 
so, bayangkan la betapa dahsyatnya undang-undang dia buat kat sana.
semua risau sebenarnya sebab kami bawa masuk kereta keliling singapore.
Dan kat sini aku nak share siket ttg Trip aku kali ni. hikshiks...

  • RISAU 1 : risau sebab masa kami konvoi 10bijik kereta. kemaen tau drift di S'pore. traffic light main langgar je. sebab risau terlepas dpd konvoi. siap sesat. stress! stress! 
  • RISAU 2 : risau sebab parking kereta, gores kupon parking kalau abes masa & tak cukop masa. kompem dapat surat saman. stress la memikirkannya.
  • RISAU 3 : risau bagi kaum lelaki nak merokok secara terang-terangan. ahaks!


DAY 1                                             
masuk imigresen --> kenduri kahwin    
stay Grand Chancellor Hotel                
jalan Mustafa Centre #shopping            
DAY 2                                 
ke USS kita                            
keluar imigresen.                    
stay rumah sedara (Johor)            
DAY 3
pergi JPO #HPjatuhberkecai.sedih.pedih
stay kat homestay #Skudai
jalan-jalan Danga Bay #gilebosan

TAPI....sebenarnya. takde la straight pun sangat dia pnya rules. kami tak kena saman pun. syukur Alhamdulillah. walaupun dalam stress. tapi at least tak kena la saman bagai suma tu. FUHHH LEGA !

tu jela siket-siket aku nak share kat sini buat masa ni. Nantikan entri seterusnya yok, #bajetretis. apa-apa pun...seronok sebab trip kali ni dengan family. selalu dgn kawan-kawan. heh!

22.12.12

dot.dot.dot | Aku | Datang

Assalamualaikum w.b.t.............


Selamat Bercuti (semuaorang). 
Selamat Beraya (orangserani). 
Selamat Bershopping (orggomen)

Semoga Kita Sentiasa Dilindungi Allah S.W.T dari Kiri, Kanan, Atas dan Bawah. 
Sehingga Bertemu Di Entri Akan Datang. #bajetretis
Oleh kerana  Krismas jatuh hari Selasa dan hari Isnin kerja. 
Maafkan daku bos..MC boleh? maklunnnnla, cuti da negatif 3 setengah. ko hado ?
Sehingga kita bertemu lagi yok....in sha Allah.


21.12.12

Tanda² | Kiamat | EndOfTheWorld ?

Assalamualaikum w.b.t..............

eh...minggu ni aku selalu nampak orang menjangkakan dunia akan berakhir hari ini. DAN menda ni bagus gak supaya kita sentiasa ingatkan Allah S.W.T dlm setiap perkara. AKAN TETAPI..yang aku rasa "sesuatu" bila ada segelintir yang semacam terlalu taksub.

Yakin dgn hadith² Sahih Nabi SAW tentang Tanda² Besar Kiamat akan membawa kita yakin bahawa hari kiamat tidak akan berlaku pada 21122012. tapi kebanyakan tanda² kiamat kecil hari ni memang dah jelas kelihatan.

TAPI....walaupun kiamat tidak berlaku pada 21122012, jangan pandang ringan terhadap satu lagi janjiNya. Yang mana setiap yang bernyawa pasti akan menemui saat kematian. Biarkanlah tarikh kiamat besar itu di bawah ilmu dan pengetahuanNya. KIAMAT BESAR pasti akan berlaku. Ingat rukun iman yang ke-5? Beriman Dengan Hari Akhirat. Jadi, marilah kita semua sentiasa meningkatkan keimanan dan ketakwaan kepadaNya. Mudah-mudahan kita diberi petunjuk serta hidayah dariNya.

**Sharing is Caring : Tanda-tanda kiamat kecil & Tanda-tanda kiamat besar.

TANDA-TANDA KIAMAT KECIL

Penaklukan Baitulmuqaddis. Dari Auf b. Malik r.a., katanya, “Rasulullah s. a. w. telah bersabda:”Aku menghitung enam perkara menjelang hari kiamat.”Baginda menyebutkan salah satu di antaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis.” – Sahih Bukhari
Zina bermaharajalela. “Dan tinggallah manusia – manusia yang buruk, yang seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang.” – Sahih Muslim
Bermaharajalela alat muzik.”Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan dan perubahan muka.”Ada yang bertanya kepada Rasulullah;”Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?” Baginda menjawab;”Apabila telah bermaharajalela bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi-penyanyi wanita” – Ibnu Majah
Menghias masjid dan membanggakannya. “Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegah-megahan dalam mendirikan masjid” -Riwayat Nasai.
Munculnya kekejian, memutuskan kerabat dan hubungan dengan tetangga tidak baik. “Tidak akan datang kiamat sehingga banyak perbuatan dan perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim dan sikap yang buruk dalam tetangga.” – Riwayat Ahmad dan Hakim
Ramai orang soleh meninggal dunia.”Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah mengambil orang-orang yang baik dan ahli agama dimuka bumi, maka tiada yang tinggal padanya kecuali orang-orang yang hina dan buruk yang tidak mengetahui yang makruf dan tidak mengingkari kemungkaran – Riwayat Ahmad
Orang hina mendapat kedudukan terhormat.”Di antara tanda-tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka’ bin Luka’(orang yang bodoh dan hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh dua orang mulia” -Riwayat Thabrani
Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja.”Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang lain kecuali yang dikenalnya saja.” -Riwayat Ahmad
Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang. Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. “Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang.”
Bulan sabit kelihatan besar.”Di antara tanda - tanda telah dekatnya hari kiamat ialah menggelembung (membesarnya) bulan sabit.” -Riwayat Thabrani
Banyak dusta dan tidak tepat dalam menyampaikan berita.”Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita - berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu” – Sahih Muslim
Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar.”Sesungguhnya sebelum datangnya hari kiamat akan banyak kesaksian palsu dan disembunyikan kesaksian yang benar” – Riwayat Ahmad

TANDA-TANDA KIAMAT BESAR 
  1. Dukhan (asap) yang akan keluar dan mengakibatkan penyakit yang seperti selsema di kalangan orang-orang yang beriman
  2. Dajjal yang akan membawa fitnah besar yang akan meragut keimanan
  3. Turunnya Nabi Isa alaihissalam ke permukaan bumi ini
  4. Keluarnya bangsa Ya'juj dan Ma'juj yang akan membuat kerosakan dipermukaan bumi ini
  5. Binatang yang dipanggil 'Dabbah' akan keluar berhampiran Bukit Shafa di Mekah yang akan bercakap bahawa manusia tidak beriman lagi kepada Allah S.w.t.
  6. Matahari akan terbit dari tempat tenggelamnya iaitu dari arah Barat
  7. Gempa bumi di Timur.
  8. Gempa bumi di Barat.
  9. Gempa bumi di Semenanjung Arab.
  10. Api besar yang akan menghalau manusia menuju ke Padang Mahsyar. Api itu akan bermula dari arah negeri Yaman.
Wallahualam...
“Dan Dialah menciptakan langit dan bumi dengan benar. Dan benarlah perkataanNya diwaktu Dia menyatakan, ‘Jadilah lalu terjadilah’, dan di tanganNyalah segala kekuasaaan diwaktu sangkakala ditiup. Dia mengetahui yang ghaib dan yang nampak. Dan Dialah yang Maha Bijaksana lagi Maha Mengetahui”.
(Surah Al-Anaam, Ayat 73)

pssssssssssttttttttttttt : Happy Birthday adikku, Halimatun Sa'adiah Abdul. #sempat²jewish

19.12.12

Tahniah | Result | PMR

Assalamualaikum w.b.t.............


Berita hari ni : result PMR keluar. selain daripada berita jenayah yang berleluasa dalam paper hari-hari. grrrrrrr...menakotkan betol. Semoga Allah S.W.T sentiasa melindungi kita semua ya kawan-kawan. pepagi tadi aku ada bacakan kuat-kuat tajuk di dada akhbar hari ni untuk kawan-kawan aku. sedih sungguh.. #terpesongkan ?

Oleh itu, ada la sorang anak sedara aku yang amik result PMR. Alhamdulillah dapat keputusan yang cemerlang. sebab dia sekolah biasa ja (SMK). so, dapat 8A je la...walaupun aku nengok tah bila masa tah dia belajar pon aku tatau. tapi bila aku duk tanya.....

ko target brapa A untuk PMR ni Mal ? boleh dapat 8A tak ?
DIA JAWAB : InshaAllah, boleh je. #selambabadakberendamje.

walaupun ramai kat luar yang tulis kejayaan PMR ni bukan apa-apa pada dorang & pada masa depan pun. tapi itu terpulang kepada individu. ada je yang jadikan sbg pendorong. kadang bukan untuk diri kita sendiri. mungkin untuk adik-adik / kawan-kawan. so, ambil yang positif.  

handsome ko hari ni MAL. kehkeh! #sila potong rambut ya.

TAHNIAH MUHAMMAD IKHMAL FAIZ MOHAMAD YUSOF
Semoga Kejayaan di Dunia Ini Seiring dengan Kejayaan untuk Bekalan di Akhirat kelak. Barula Boleh Dikatakan Super-Duper-Success. 


psssstttt : atam dulu pon 8A. tapi atam padam A tu. letak B...takot orang cakap bukan-bukan & aku berlagak. #oktipubai.

17.12.12

KANAK² | & | AURAT ?

Assalamualaikum w.b.t..............


hai korang. hari ni aku bad mood. sebab "bebeh" aku wat hal.
aku rasa macam erk..apsal aku tak gheti senyum nih.
stress memikirkannya. apelah nasib aku hari ni. sobsob..

tapi bila terkenangkan kisah malam tadi. 
aku rasa macam nak tergelak sendiri pon ada.
bukannya ape. cerkorang bagitau siket....
APE ITU AURAT ?

malam tadi aku duk melayan dua orang kanak-kanak kat rumah nun.
sorang c kakak. sorangnya lagi c adiknya..
kakak dia telah menerangkan kat adik dia dgn begitu konfidennya.


KAKAK : adik...sembahyang kena tutup aurat tau.
ADIK : ape aurat ?
KAKAK : nampak tak kat tangan-tangan kita ni. kena tutup.
ADIK : aah...adik nampak. tu ke aurat ?
KAKAK : Aah..tu la aurat. kena tutup. takboleh bagi orang tengok.
ADIK : Oohhhhhhhhhhhh....
AKU : errrrrrrrrrrrkkkkk...?!! kakak....tu kakak cakap pasal aurat ke urat ?
KAKAK : aurat la atam. takboleh lelaki tengok.
AKU : yang mana Aurat ? tunjuk kat atam.
KAKAK : yang ungu-ungu ni... ( sambil tunjuk dia punya urat )
AKU : KAHKAHKAH............


adeh memacam bebudak ni. kalau tak buat sepah. buat lawak.
tak buat lawak. buat aku marah....ada ke tengah aku marah².
dia boleh nyanyi depan aku.... "batu kikir..jombatan bosi."
haihhhhh la jang....haihhhhhh....haiiiihhhhh.....


13.12.12

Perihal | Vandalisme

Assalamualaikum w.b.t...........


tau tak hari ni aku nampak kesan kegiatan vandalism dalam lif.
kebelakangan ni, lif kami selalu rosak. eh..bukan selalu. tapi hari².
disebabkan oficce tingkat 6. kegunaan lif amatlah penting di situ.
dan aku tak paham kenapa orang gagah di tingkat 1 suka naik lif.
naik je la tangga. ketiak tak sempat basah kot takat 1tingkat. cissssss !
#eh..maaf la. emo sebab lif asik rosak di tingkat 1. 

sebenarnya tadi aku nak sembang pasal vandalism. tapi da merapu ke lain.
ok sambung. dalam lif tadi. ada ke ntahsapa wat vandalism bg soalan tajuk lagu.

Vandalismnya berbunyi begini..
Who are you ?
Alam Barzakh
Bazooka Penaka
Bujang Senang
Hukum Karma
Naga Keramat
Opera Hidup
#dan beberapa lagi aku da lupa. panjang benar list dia bagi.

dan jawapannya adalah Awie Wings. tapi aku konpius dgn soklan dia bagi tu.
dia tanya "who are you ?:. tapi dia bagi nama² lagu Wings..
aku syak dia nak tulis "who are the singer for this songs". KAHKAH! 
tapi disebabkan aku tidak sukakan vandalism. aku jawab menggunakan mulut ja. 
kalau ikutkan hati nak je aku reply kat bawah tu guna pen merah ke liquid. HAHA..

so, esok tulat dan seterusnya ntah soklan ape lagi la divandalisme kan.
macam-macam hal ler. kemaen pelik-pelik orang zaman skrg ni, hikssss..


psssssstttt : soalan aku simple je. aku cantik ke jelita ? huhuhu...


12.12.12

12 | 12 | 12

Assalamualaikum w.b.t..............


semua orang pun cakap perihal tarikh hari ni.
client aku pun nak tarikh hari ni untuk Go-Live sistem mereka.
kata client kami. "nice auspicious date."
tak kurang yang snap, print screen tarikh & masa dari HP, laptop dll.
#walopun ada yang kata esok pon boleh setting kat HP & laptop tarikh ni gak.
tapi kepuasan dalam melakukan sesuatu perkara tu penting okeh.
berbagai-bagai la. semuanya pasal tarikh hari ni. 
tapi takpe je. janji korang bahgio & tak kacau orang lain.
#walaupun kadang ada la mengundang ke"annoying"an.


sebelum ni pon aku rasa ada up entri ttg tarikh cenggini. 
masa tahun 2010 ----> entri 10-10-10 . #flashback
tapi tak kisahla, samada hari ni 12-12-12 ke tak pon kan.

Moga hari kita pada hari ini secantik dan seindah angka tarikh ini juga.
Sama-sama kita manfaatkan hari ni dengan melihat banyak kepada positif daripada negatif , banyak buat kebaikan (pahala) daripada kejahatan (dosa) .


psssstttt : apsal aku nampak tarikh hari ni 12-12-2012 ? bukan 12-12-1212 ? hiksss...

11.12.12

Aku | & | [ Dia ? ]

Assalamualaikum w.b.t.................


hai korang. sihat ke semua ? moga sihat-sihat selalu yok...!
hari ni nak sembang-sembang ja. pasal "aku dan  [ dia ? ] ".
ntah mana datang angin & ribut. tiba-tiba pokok bergoyang. #eceh.ape kaitan?
oit...oit...oit bib. da kenapa ngko berkias-kias jadah suma ni? cakap je la. 

ehem...
takde la. bebaru ni sembang pasal jodoh.
macam biasa la kan. tidak syak lagi. mestila ditujukan buat aku. 
bukan ape....kata ayah aku. "mak&abah makin tua..
sementara ada umur ni, kahwin la cepat-cepat. 
kalau ada yang da berkenan, mak&abah terima pilihan anak-anak ni."

JENG....JENG....JENG.... 
Apakah ?
Dengan siapakah ? 
Bilakah ?
Bagaimanakah ?

#bersambung di episod akan datang. KAHKAH! kemain tau entri berepisod. mcm drama Venezuela.


5.12.12

Malware | NuffnangX

Assalamualaikum w.b.t....................

ehem ehem...sedang aku busy, busy dan busy lagi. 
tetiber plak peminat kata blog aku takleh buka. [ M.A.L.W.A.R.E ] katanya.
walopun takde ape ponggggg. tapi siapa tak sayang blog oittt. ewah!
sebab aku tak dan nak layankan keadaan Blog & Malware tersebut. 
aku abaikan kejap dan aku rasa nanti la aku fikirkan macam mana. 


TIBA-TIBA......
aku rasa da free & nak tengok keadaan blog. #pasai pe jadi lagu neh?
suda terang lagi bersuluh dia tulis menda jadah ni datang dari NuffnangX. 
boleh je aku tanya peminat. mana dia tau malware ni datang dari NuffnangX?
KAHKAH. sengal sungguh la haih...sebab boleh aku tak baca pon. tengok² ayam ja. 
aku ghasak tengok muka pencurik yang siap bawa beg guni tu. #adekepatot?

PENYELESAIAN : da remove da Nuffnang X. tak lama pastu, baru Nuffnang email suruh remove Nuffnang X. neway, da setel da. korang leh la lawat seperti biasa sambil makan cekodok.


pssstttttt : sila jangan tiru perangai seperti di atas ketika menjawab kertas soalan peperiksaan. nescaya anda akan GAGAL tanpa was-was.

24.11.12

Hai | Pulau | Pinang

Assalamualaikum w.b.t.........


da lama tak pegi Pulau Penang. last pergi masa tahun 2009. zaman aku muda-mudi dulu. ahakss! aku dengan makanan memang tak dapat dipisahkan. ibarat "aur dengan tebing".KAHKAH!

masa otw masuk Penang... aku punya kepala da penuh dengan Menu :
#Pasembor #Jeruk #Nasi Kandaq #Cendol #Mee Rojak #Pizza Hut (eh..tetiber)

sampai-sampai Penang ja lepak QueensBay tu. tempat orang selalu dating feeling2 nampak Penang Bridge tu. kui3x...biasa la kan angin sepoi2 tepi laut. boleh pulak ada habuk masa mata kawan aku. aku duk tiup2kan. tapi tak nampak ape-ape pon. aku dengan konfidennya gtau dia, ada "bulu kening masuk dalam mata ni"...kan orang kata. kalau bulu mata gugur. ada orang rindu. ahakss..persoalannya disini mcm mana pulak bulu kening leh masuk mata ? tu yang duk tergelak berdekah nak guling-guling sambil mata terkebil-kebil.





boleh pulak time ni, ada event 'Marathon Kebangsaan Jambatan Pulau Pinang'. Maka, jambatan akan ditutup pukol 1pagi-10pagi esoknya. Plan kami nak gerak pepagi lepas subuh tu balek KL. sebab takmo jem & takmo kepenatan esoknya sebab kerja. hotel kat belah pulau suma penuh. dan kami kena la make sure esok tak terkandas perjalanan sebab jambatan tutup. boleh je naik feri. tapi tak sure macam mana. takot sesak kena Queu ke ape kan. so, taknak amik risiko.

Sebelum tu, aku da suruh Ayu bawa aku kat tempat makan pasembor paling best. dgn jalan sangat jem.dekat 2jam nak sampai Padang Kota tu. sampai semua pun da STRESS! terima kasih Pulau Pinang.

kami duk Homestay kat Apartment Permata, Bandar Perda. ok la..3 bilik. ada TV #sempat layan hindustan, Mann siap bergenang airmataada iron. ada peti ais takberfungsi. tapi panas kot. tatau la panas nak hujan ke. panas hati ke tak pat makan pasembor.ENTAH!

impian aku seperti di atas bersama menu terabai begitu sahaja akibat ramai orang pergi Penang. tiada lagi Pasembor, tiada jua nasi kandar. membuatkan hidupku tidak keruan. tapi tu la orang kata..takde rezeki. nak buat lagu mana. #eceh...balik la ke KL esoknya dgn perasaan hampa.
Tapi takpe..aku rasa semua ni terjadi ada hikmahnya. mungkin hikmahnya nak suruh aku mai Penang lagi dgn bagpack..i like uolllss. #menyedapkan hati.


pssstttttttttt : rupa-rupanya ramai kawan aku duk Penang. tapi boleh aku ingat kat Ayu sorang ja. hiksss...maap ya kawan2 kat Penang. #aiiiiiimmm sori (gaya amir RajaLawak)

23.11.12

Nurul Izza ♥ Amir

Assalamualaikum w.b.t...............


Hi...sehat ? da lama tak update Blog. lama ke ? #macamadaorangkesah.
hari ni aku nak share aktiviti sepanjang kami ke K.E.D.A.H. 
woh3x...da lama tak mai kedah. #dan2 nak tukar dialek.chait...
perjalanan yang makkkkkaaaiihhh...sangat la lama. 5jam tu. sedih!
kami gerak pukol5ptg-pukol10 baru sampai. punya la jauh berbatu-batu. 

Nurul Izza Amir

Rindu nak sakat isteri orang nih. cepat masuk opis yok! hikss..



semuanya indah-indah belaka. daripada pengantin yg gojes, Guest Book, Pelamin, Bilik Pengantin, Khemah Arab, Kek&CupCakes, Door Gift dan juga "kawan-kawan pengantin". AHAKSS!


semua ni buat aku rasa macam alah...nak jadi pengantin gakzzz. Gedik bukan ? tapi siapa yang takmo kawen. tapi Kita Hanya Merancang, Tuhan Menentukan Segalanya. kot la jodoh aku tahun depan. aku nak tema...eceh hamek kau. tema da aku nak citer kat sini. sila cerita pasal calon dulu, kemudian tema. HAHA..!

kat Kedah kami menginap kat Persona Motel. BERSIH & KEMAS cuma nak iron baju kat luar. tak pasal ja ktrg iron baju kurung nak g kenduri kawen esoknya kat luar bilik sambil orang lalu lalang kat situ. tapi tempat tu ok la. tak crowded. DAN tak pulak menyeramkan. Recommendation! #apsal ayat aku skema auuuuccchhh...


so, marila berkongsi kebahgiaan pasangan Nurul IzzaAmir dengan gambar yang penuh warna-warni ini. 

kek pengantin. cantik sehingga tidak sanggup dipotong. haish !
Cup Cakes pon comel kemaen...tak sempat aku rembat seketol dua.
sukar untuk mendapatkan gambar kami ber"EMPAT"
posing siket dalam bilik pengantin time pengantin busy
orang pertama rasmikan merenjis pengantin. #kemaenlagik!
Dari kiri : IDA, NIDA, JIJA dan LISA SURIHANI....wakakakaka. 
tukang semak gambar & tukang amek gambar bergabung! hakhak! 

Kepada Semua Pasangan Yang Baru & Bakal Mendirikan Rumahtangga. Selamat Pengantin Baru. 
# Semoga Ikatan Yang Terjalin Akan Menjadikan Kehidupan Anda Lebih Bermakna dan Lengkap dalam usaha untuk menyempurnakan setiap kekurangan yang ada pada diri masing-masing. InshaAllah #


pssssssssssstttttttt : banyak undangan kenduri kawen. maaf pada mana-mana majlis yang tak sempat aku pergi. semoga berbahgia hendaknya. untill Jannah. Amin..

14.11.12

Bachelor | Party | Izza

Assalamualaikum w.b.t................


hai...nampaknya bebudak skolah da start Cuti Sekolah. 
cepat je masa berlalu kan. aku pun da masuk 7 bulan kerja kat sini. 
da masuk cuti sekolah. sekaligus la masuk Cuti Orang Kawen. HAHA...
termasuk la sorang kawan satu opis aku ni, Nurul Izza. 
budak paling jiwa kacau dan krisis identiti. muahaha...


kalau kat opis ni sehari tak mengusik Izza ni tak sah. 
kalau aku tak ngusik dia. dia ngusik aku. huhu..sama je. 
2 minggu dia takde. sunyi takde geng nak ajak gaduh.
nantikan la trip kami ke Sg Petani. hikss...

nampak tak aku ramping? tak nampak badan.
Menu : Spagheti, Mihun, Nuget, Kentang.
Ni lah orang kata, sepakat membawa berkat. hikss!
Mihun Goreng Mak Masak. anak dia..? tolong potong bawang je.
Nida, Aku, Ida, Iza ( bakal pengantin yang dirai ) & Ms Rose
Makan Jangan Gelojoh Ya Anak-Anak...!
Gadis-Gadis bersama pinggan kertas bersama makanan. huhu...!
Camera Women kami. gadis kelabu tu.
kan da cakap Camera Women. ngah edit bagi kami nampak gebu.
peratikan gambar ni. kemaen tau buka blog ntah gosip apo lettew
Ambil Aura Pengantin siket. ahaksss!

Semoga Segalanya Dipermudahkan Buat Izza dalam menghadapi beberapa hari lagi untuk bergelar "ISTERI". 

psssttttt : da nak kawen da kawan aku yang loqlaq sorang ni. Anda Bila Lagi ?

6.11.12

so | sweet

Assalamualaikum w.b.t.............


Hai...sehat ke? hari ni nak share sumting yang bagi aku sangat la sweet. 
APEKAH........................... ?




















































 UNTUK ATAM KU 
sampul+surat+love
siap ada lukis gambar dia+aku...AHAKSS!

so sweet kan anak buah aku ni? 
tak padan yang kecik. ini aku rasa esok dia bercinta. 
surat cinta dia entah la panjang mana..certengok sampulnya.
sebab korang leh imagine betapa kreatif & inovatifnya dia. 
nampak tak bentuk ada tulis "I love atam ku" ....dia siap gunting bentuk tu. 

siap ada sampul tu tak tahan. kaler ungu kemaen. 
lipat pun nak ada unsur-unsur macam sampul surat. 
terharu okeh baca surat dia ni....walopun ayat dia tunggang terbalek.
"sebab atam baik. kalau ibu tak ada atam jaga kakak baik baik. penting juga itu".hehe.......

tak cukup lagi tu....dia siap bagi kat org lain sbg POSMEN.
KAHKAH...tergelak aku dibuatnya. kalau ler boipren aku cenggini kan syiok. 
ala-ala so sweet muwit romatinkussss sangat tau. 


psssssssttt : budak ni la yang aku citer kat ENTRI SINI. ade je menda dia buat buat aku nak tergelak.

5.11.12

Majlis | Berkhatan | Wawan

Assalamualaikum w.b.t............


Hi semua. apa habaq ? eceh..
semalam ada majlis kenduri berkhatan anak buah aku. 
anak bongsu kakak sulong aku. #sila lukis carta organisasi salasilah keluarga.
selamat menjadi anak teruna bujang terangtangtang ya wawan. ahaksss!

"Semoga WAWAN ( Muhammad Hafiz Syazwan ) menjadi anak yang baik dan berguna untuk ibu&ayah, keluarga, agama, negara dan bangsa. Selamat Berpantang Wawan" 

wawan kata nak blanja atam Tutti Fruti. yess!
orang yang diraikan. da besar da wawan. hikkksss....
kami 4 beradik. AKU , KAKLONG, ATUN, ANI
kuih-kuih penyebab aku obesiti. terima kasih kaklong. ahakss!
antara doorgift utk tetamu yang hadir. 
hah...ni kuih pebret. sapa makan banyak muka dia berseri. kui3x!
nama kuih ni ape eh..? aku lopa. kuih SUJI ? ahakss..
i sponsor Yong Tau Fu ni...tak sempat nak merasa. 
agar-agar cendol. sodap aihhhh....
dan ni la mama vogue budak yang berkhatan dan empunya blog CIKGULUV
hujan punya la lebat tghri tu. tapi majlis Alhamdulillah berjalan lancar. 
terima kasih buat semua yang banyak membantu & juga kpd tetamu yang hadir. 


so, entri ni aku taknak tulis banyak pun. aku nak korang layan gambor sekeping lapan dua. sekitar majlis ja. heh...
manisnya kurma ini. DARLING ngan ANJE.
paper bag konsep batik biru & purple. 
psssstttt : teringat cerita anak buah aku yang da lepas pun zaman berkhatan ni. katanya, masa dorang duduk mengacau bebudak perempuan kat sekolah. kawan-kawan deme ejek. eh...kau tu da sunat ke nak ngorat orang ? #pun boleh eh ? hadoila...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...