27.12.11

token | RAPID | KL

Assalamualaikum w.b.t.........

hari tu aku telah keluar menaiki pengangkutan awam untuk ke destinasi mudah sekali iaitu KLCC. dah lama gila rasanya tak menjejakkan kaki kat situ semenjak bergelar single lapan tahun lepas. PANGGGG!!!

korang tau tak kalau naek LRT PUTRA sekarang ni da maen pakai token-token. no more ticket. aku konfiden pegi dekat kaunter cakap nak beli tiket g KLCC. japg minah tu boleh cakap. beli sendiri kat mesin. aku pun terpinga-pinga. kuang aja. da tuh dia duduk kat kaunter tu kejadahnye ? 

aku duk touch-touch mesin tu yang agak baru la buat aku. tapi menda boleh explore. rileks je. pastu masukkan duit cukup-cukup. takde masalah & da keluar token. 

masalahnya datang time balek aku takde duit cukup-cukup. aku masukkan RM10. tu je duit kecik yg aku ada. mewah bukan ? gile la. tu je aku ada sampai dapat gaji. sekali aku masukkan. dia keluarkan balik duit aku tu sampai seblas kali. gile punya mesin. aku fed-up & rasa nak maki mesin tu. tetiber nampak ada sign gtau duit RM10 xleh masuk. duit RM1 dan syiling je. tak canggih tol mesin tu. dia bukan tatau orang Malaysia ni kaya-raya biasa guna duit besar-besar je. CHOI...

tu je la keburukan mesin token ni aku rasa. yang lain tu aku rasa canggih dah macam hidup di Jepun. #hyperbola sungguh#

pssstttttttttttttt : lepas ni aku keluar merempit je lagi senang. tapayah susah-susah nak beli token la ape. nek kereta jem. naek moto leh cilok-cilok. pastu hujan basah. 

6 komen panas:

Wen said...

hahaha wei.. kalau ko nak rempit ajak aku skali... :p

damha said...

ko nk merempit kat mana nie bib....naik moto kapcai ka...leh join skali x...he3333..saya naik vespa ja...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

btol tu..sistem baru nie.. cam sedikit menyukarkan kita kalau xde duit tukar... huhuhu..

Cik Bib said...

@Wen : jom la wen. ko bila je nak merempit dgn aku??

Cik Bib said...

@damha : mestila boleh..jom join sekali. kte lomba kapcai sapa paling laju.vroooommm~

Cik Bib said...

@ C.M.A @ CikMoonAdnan : itu ler pasalnya. adehai. duit RM5 pn takleh masuk. tak logik betol..huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...