14.12.11

tak suka | macam | suka

Assalamualaikum w.b.t..............

korang pernah tak rasa tak suka yang mendalam. tapik lepas tu korang suka mendalam pulak pada menda yang sama korang tak suka tadik. HAH...pernah tak ? pernah tak? atau....korang tak paham ke ape aku cakap ni ? hish meh la sini aku bagi contoh.

CONTOH :

korang tak suka orang puji korang cantek. tapik korang suka sebenarnya...
korang tak suka orang kata korang jahat. tapik korang suka buat jahat....
korang tak suka orang tengok korang. tapik korang suka tengok orang...
korang tak suka beli cikedis. tapik korang suka makan cikedis...
korang tak suka pegi dangdut. tapik korang suka dengar lagu dangdut...errrrkkk?


ok...entri aku kali ni aku nak cakap apesal ada perasaan cenggini ? taboleh ke kalau da suka tu. suka je la. kalau tak suka tu tak suka la...HAH. sapa boleh eksplen?
WHY ? 



pssssttttt : aku kejap suka. kejap tak suka. pastu tak suka. pastu suka pulak. suka-suka aku tak suka. suka-suka aku pulak pastu suka. GRRRRRRRRRRRR.............

8 komen panas:

damha said...

wkmbrth....

SUKA mengikut definasi ialah satu perasaan yg seronok...menyenangkan hati..mengembirakan jiwa..mendamaikan kalbu.....sementara XSUKA ialah apa2 yg kita tidak mahu...perkara yg diluar kehendak kita...hal2 yg menyiksa jiwa...
sesuatu yg kita suka pada pertamakali kemungkinan yg keduakali kita xsuka kerna fikiran kita telah berbelahbagi utk membuat pilihan...ataupun pertamakali kita xsuka...tapi pada akhirnya kita pula yg suka...mengikut dari segi saikologi ini mungkin disebabkan diri kita dipengaruhi oleh keadaan atau suasana atau situasi ataupun tempat...oleh itu jika kita suka kita LIKE ajelah kat FB...he3333

missSenget said...

ko mmg bib..

suka sangat tak tetap pendirian..


nasib baik aku comel..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

me too.. sekejap suka..pastu esok..xsuka laa..

pastu benda yg xsuka.. tetiba leh suka plak..

Wen said...

i like u like she like dey like beribodi laik.....

Cik Bib said...

@damha : erkk..BAIKLAH! BAIKLAH! panjang bebenor ekspelenesennya. berpinor mata duk baca. KEHKEH....

Cik Bib said...

@missSenget : erk...ok. kaitan comel disini. apekah? ko bukan comel.ko suka datang airport lambat kan? wakakaka....

Cik Bib said...

@C.M.A @ CikMoonAdnan : tu la pasal..acane ek nak control. leh wat konpius ni kang. aduh! HELP ME...

Cik Bib said...

@Wen : ko ngajar aku broken english ke Wen?HIHIHI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...