13.12.11

hati | hati | hati

Assalamualaikum w.b.t.....

HATI-HATI ya kawan dalam menjaga HATI. sebab terlalu menjaga hati orang lain. boleh jadi terlupa untuk jaga hati sendiri. ekceli aku rasa nak tujukan entri ini buat seseorang yang sedang amat DOWN. janganla begitu ya kawan. sebab ape....ianya tak berbaloi untuk diratapi dan ditangisi. tapi kalau nak bersedih tu mmg tak pelik. biarkan..lepaskan..tapik lepas nangis...


BANGUNLAH dan BERJALAN KE DEPAN serta BERTAWAKAL kepada Allah S.W.T


sebab aku belum berkesempatan share bahu aku dekat dia. so, aku takleh nak bagi dia semangat dalam alam realiti. ktrg bertabah dalam alam maya ja. nanti ada rezeki kita jumpa ya. sebab dia muda. dan aku "lagi muda"..so, aku rasa panjang lagi perjalanan dia akan lalui.

eceh...aku cakap macam aku sangat bahgia kan sekarang ? Hanya Tuhan Yang Tahu. tapik takpe. masing-masing ada bahagian masing-masing. kesusahan & kesenangan masing-masing. maka, bersabarlah.



psssstttttttttt : ini entri berkata-kata dan lebih kepada bebelan mahupun nasihat. takde gambar-gambar! buleh ? hikkhikkhikk...........  


6 komen panas:

missSenget said...

terima kasih bib...

walaupun ko tak tau cerita aku..tapi aku rasa entry ni mcm untuk aku..



erkk..

bole perasan gini..?

Wen said...

memang,.... kekadang dah sampai fed up... tapi cukup la jaga hati...

Cik Bib said...

@missSenget : HAHAHA...sama-sama. dan-dan je ko kan. neway, bertabahla sebelum kita pegi bercuti dan poya-poya tahun depan Nget. HAHA...

Cik Bib said...

@Wen : aku rasa ni first time ko iyerkan cakap aku. kalau tak..ko tau nak melawan je kan. takpun tau nak UNINSTALL je. wakakakaka...

damha said...

bila hati berbicara....
yg tentunya jiwa tersentuh...
mengenangkan kisah yg terjadi...
usahlah diratapi n ditangisi...
dan jua usahlah bersedih...
mungkin itu sudah suratan...
yg tersirat n tersurat...
berdoa n bertawakal pengubat hati...
perjalanan kita masih jauh lg...
mengembara kealam realiti kehidupan...
yg pastinya penuh dgn ranjau n duri...
dugaan n rintangan silih berganti...
moga kan ada sinar mentari...
yg kan menyinari ..
buat penyuluh kegelapan hari...

nukilan rasa ~ damha....~

Cik Bib said...

@damha : erkkkk....bernukilan lagi nampak gayanya. hahaha..neway, tenkiu okeh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...