1.12.11

aku | takde | perasaan

Assalamualaikum w.b.t...........


adakah korang tahu bahawasanya orang yang nampak ceria-suka bergurau-happy go lucky adalah tergolong dalam golongan orang yang takde perasaan ?sebab golongan ini hanya boleh berlawak dan tidak patut berasa hati mahupun sedih.

ini kerana, hanya mereka yang  sensitif dan berjiwa halus sahaja yang memiliki perasaan. dan ini menyebabkan mereka mampu untuk berperasaan dan terus berperasaan. tanpa perlu menghiraukan perasaan orang lain juga.

ape-ape pun manusia takkan dapat lari dari perasaan dan kesilapan walau CERDIK & PERFECT macam mane sekalipun.


pssssttttttt : senyum itu sedekah tapi senyumla pada yang memerlukan. bukan pada yang tiada keperluannya. #merepek adalah amalan sihat dan menyeronokkan#

6 komen panas:

Anonymous said...

damha...
apa yg dirasa itulah perasaan...
yg bermain2 dalam jiwa...
jiwa halus yg tersentuh n menyentuh...
meneroka ruang kalbu...
bersemi dalam sanubari...
ia tak dpt dilihat...
cuma dapat merasa....
apa yg dirasa itulah perasaan...

nukilan damha...

he3333

Cik Bib said...

@damha : errrrrrrrrrrrrrrrrkkkkkkkk... ?

#pengsan baca nukilan kamo.huhu...#

fiezah91 said...

errrr?? sejak bila ko xda perasaan ni?

Cik Bib said...

@fiezah91 : sejak dua menjak ni.kehkeh...gedikkksss~

Wen said...

weiii ko ni buat entry ape? aku tak dapat rasa pun perasaan yg ko cuba bagi rasa dalam entry perasaan kau ni yang kau pikir aku boleh rasa perasaan gtu tu napa?

hahha apa kau rasa BIB?

Cik Bib said...

@WEN : oit wen. ko suka nak cakap menda2 pelik. da kenapa banyak nau perkataan "RASA". aku pun rasa mau pukol kau. chait...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...