14.11.11

SPM | mai | dah

Assalamualaikum w.b.t.........



GOOD LUCK for all students who are sitting for their SPM.


terkenang lak zaman SPM. aku takde la hebat mana. tapik takde la teruk bebenor. orang laen stadi sakan nak SPM. aku sempat-sempat je nak maen hoki la jadah la itu ini. so, orang laen straight A. aku half straight A je la mendapat. hamek ko..

tapik kira ok la tu. sebab aku ni tak gheti siket blaja berhempas pulas. nanti perut aku asek memulas. #erkk..ape kaitan?# bila aku da besar gerabak ketapi ni. aku menyesal. sebab patut ADD MATH aku dulu leh dapat A1. da tua-tua ni baru aku rasa ADD MATH itu mudah. sungguh sudah terlambat bukan ?ISHK...ISHK...ISHK...




da la pulak tu time SPM tu la plak dorang duk tayang cite 10th Kingdom tu. macam siot sungguh! aku lalu lalang depan TV setiap 5minit. macam hape je. tensen aku dibuatnya. zaman dedulu mana ada youtube berleluasa ke hape yg boleh buat ko donlod balek citer tu.


da kenapa aku melalut banyak sangat ni ? aku juz nak gtau je yang kepada pelajar yang bakal menduduki SPM. korang jangan lupa 5 menda ni :-

  1. baca doa sebelum jawab peperiksaan tu. takot korang tetiber hlg ingatan ke ape.
  2. baca soalan bebetul sebelum jawab ape pun soalan. jgn kome jawab dl, baru baca soalan.
  3. tinggalkan dulu yang mana korang rasa sentap dgn soklan tu. jwb yg kacang goreng dl.
  4. baca dan semak balek menda jawapan korang duk pulun tulis tu satu-satu.
  5. berdoa dan solat hajat selalu supaya korang dapat pemeriksa kertas SPM yang awesome macam aku. kompem korang akan sukses bila dapat result SPM tahun depan.


pssssstttt : janji da berusaha-berdoa-bertawakal. DAN....sapa yang ada koleksi CD citer 10th Kingdom tu. sila la bagi aku 1copy okeh.

10 komen panas:

fiezah91 said...

ok ok.mekaseh bagi nasihat kat aku nak spm ni. hoho.

Cik Bib said...

@fiezah91 : ah kau tu....dpd UPSR ritu ko duk amek gak kan.SPM pn tiap2 thn la ko amek.chait...

missSenget said...

susah la SPM...!!


uwaaa...

tricksrex said...

kahkahkahkah pija amek byk exam tu dlm setahon wakakakakakak

wey ko, yg bwh skali tu ada kena mengena ke dgn spm?10th kingdon tu?
haha

eh betol weh, nyesal rasanya add math x study betol2, padahal senang je hmmm

Cik Bib said...

@misSenget : HAHA...ala, ko budak MRSM. lagi mau cakap susah. HUHU...

tu kan aku bagi tips. sila guna pakai. ahaksss....

Cik Bib said...

@tricksrex : HAHA..ada la kaitan. sbb smpai skrg aku tak tgok full version cte tu weh...

tu la.. aku da tua2 ni baru rasa Add Math tu mudah. BUT "it's too late"..HAHA.

missSenget said...

coiii~~~


bila masa aku budak MRSM...??

Anonymous said...

damha...
5 tips juga utk pelajar2 spm...
1.jgn baca doa mkn dlm dewan peperiksaan...baca doa penerang hati utk menjawab exam tu...
2.jgn jawab soalan yg xde kena mengena dgn subjek tersebut..
3.jgn bawa makanan spt kacang goreng...bawa alat tulis yg perlu saja.
4.jgn semak lama3 sangat nanti x sempat nk jawab soalan lain...
5.kalo dibenarkan oleh pengawas peperiksaan sila serahkan skrip jawapan tu pada cikgu bib utk diperiksa kompem akan sukses sebab dah diberi jaminan......he333

sekian terima kasih...

Cik Bib said...

@misSenget : ala..ko kan mmg budak MRSM = Murid Rosak Senget Melampau. HAHA...sukati aku ja bg tajuk cenggini. HAHA...

Cik Bib said...

@damha : aiyak........pun ada tips berjeler2 gak?HUHUHU...yer, silakan. nak buat entri berepisod pun dialu-alukan. HUHUHU....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...