30.11.11

report | mereport | pereport

Assalamualaikum w.b.t...........


REPORT  : bos minta report pasal keuntungan. adakah mencecah jutaan ringgit. itu normal. report penting dalam sesebuah organisasi . daripada report tu la kita boleh tahu da sampai mana pencapaian kita. (apesal ayat aku skema mcm org korporat ?)


ME'REPORT'  : ko kena report kat orang setiap saat. ui....aku da sampai uma, sesaat pastu report la ko nak g dapur, sesaat pastu lagi ko gtau ko nak amek cawan nak minum air, seminit lepas tu ko gtau pulak ko nak ke tandas. dua minit lepastu gtau ko nak makan. sesaat pastu tanya, "ko tgh buat ape tu beb ?" lepas tu time tido..........SENYAP..............bangun tdo sambung balik. mana pegi senyap je ni ? tido la. apesal tdo tak gtau ? uiikkk! lainkali tido la sambil handset sangkut kat mata. errrrrrrrrkkkkkk.....APEKEJADNYA semua ini ? SEDIH!!!


PE'REPORT' : ATAM........tengok kakak ni atam. dia main laptop kat bilik atam. ATAM.....mikhail ni dia sibuk je ambil barang kakak. kakak tak kacau pun dia. ATAM....kakak cakap B*D*H dekat najiha tadi atam. jangan kawan dia atam. erkkkk ?


aku tak kesah bab report & pe'report' tu. sebab yg report tu boleh dilihat dan dianggap sebagai antara tugas kita. yang pereport tu pulak, karenah kanak-kanak mmg best. aku suka ! tapik part yang "mereport" tu aku tak berkenan. WTHek la kan macam tu. SEMAK !
 

pssssssssttttttttttttt : layan lagu hindustan terasa bagai Amir Khan dekat di mata. jauh di Bombay sana. ngeuuuuuuuuuuuwwwww.....

4 komen panas:

iszieylyanziy said...

kaki retort! muahaha

Cik Bib said...

@iszieylyanziy : hamboi berbelit nama...heh!kaki retort pun bolehla.jgn jd kaki report.kehkeh...

damha said...

repot ini adalah penting dlm kehidupan seharian kita spt menulis dlm diary apa yg kita lakukan...merepot adalah menulis sesuatu ttg keadaan pihak yg lain...dan ambil repot biasanya dilakukan oleh pihak polis...kaki retort pula dpt dilihat dlm makmal...sementara kaki ketot pula tentu cik bib faham kan...he3333

erkkk..cik bib terasa bagaikan amir khan berlari2 dgnnya ditaman bunga yg bewarna warni...he3333

Cik Bib said...

@damha : aiyak...hamboi2x.kamo mmg suka buat entri dlm komen ni kan?chait....HAHA.neway,klako..klako..hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...