19.8.11

kifarah | & | ramadhan

salam..

ok...sempat-sempat je aku update di kala dan tika begini.
yer...aku eksiden semalam. naek moto & langgar lubang besar macam kolam ikan talapia. sungguh tidak disangka. jalan jejauh naek moto takde pape. da dekat nak sampai rumah baru la jadi eksiden ni....oleh itu, ini la dinamakan....

"MALANG TIDAK BERBAU. KALAU BERBAU TIADALA KEMALANGAN"

efek eksiden ni : 
  • aku tak boleh bertongkat dagu buat sementara ni sebab dagu kena jahit.
  • aku tak boleh makan dgn banyak sebab mulut aku atas dagu. so, saket nak buka mulut.
  • aku cakap macam robocop sebab mulut atas dagu. cakap kan guna mulut.
  • sengal dan saket satu badan. pastu lebam sana sini. luka da terasa pedih.


ape-ape pon, aku terima Kifarah ini dengan redha. cuma kesal dengan sikap orang yang tak bertanggungjawab selesaikan masalah jalan berlubang tu. dan harap takde orang terkena nasib yang sama macam aku. nasib kena kat aku.. buatnya kena dekat pakcik makcik tua-tua. tak ke lagi kesian? ape la.......



pssssstttt  : naseb muka aku tak kena seret dek TAR tu. kalau tak...cutting muka lisa surihani yang ada pada aku da lari siket..terima kasih Tuhan kerana melindungi.

12 komen panas:

fiezahkecik said...

benda nak jadi. nasib tak da apa.. wuuuu..

p/s: br rasa nak call ko tapi sebab ko tak dapat nak bercakap. cancel. lalalala.. :P

Cik Bib said...

@fiezaahkecik : tu la...malang tak berbau kan.

dan2 la ko tu nak kol aku. walhal tak penah pon nak kol aku..huh!

Anonymous said...

ish...gile besa okei lubang itu! pastu akak kate da tutup kn lobang itu?

hmm..apepon kak..sabar ye...akak kn kuat! (akak minom milo tak?) heheh-tbe2 disitu ye...

seme ni pasti ade hikmahnye..kn?

-sabrina-

missSenget said...

kesian ko..

cuba upload gmbr baru..

aku yakin cutting lisa surihani tu lari sikit da..

Cik Bib said...

@sabrina : tu la...naseb baekla akak minum milo. tapik lepas da eksiden la...so, kuatla siket.hehe...

haah..besar gile lubang dia sab. gila la dorang leh wat tatau je lubang sebesar itu.

Cik Bib said...

@Nget : kan aku cakap...kena dagu je. muka mujur tak kena. so, masih kekal persis lisa surihani.hehehe...

Zam Spyder said...

ape plak lisa, bukan rani mukherjee ke atam? ekeke..
update la gamba dagu tu.. huhu.

tapi syukurlah, kamu xapa2 ya habibi..
stakat luka di dagu sy rasa kamu masih mampu mengunyah dodol dan kuih tart lg.
apakah? haha.. ok bai! :p

Cik Bib said...

@zam spyder : yer...mujur sy masih boleh mengunyah kuih tart.kalau tak,kuih tart sy da kena rembat da oleh kamo.huhu....

tp sy sejak dagu dijahit.sy xbrapa nak slera makan...sbbnya saket utk membuka mulut.

tricksrex said...

takpela cik bib surihani
kira tu aksesori raya la
jaga diri okeh?

damha said...

slm cik bib...
moga2 cik bib cepat sembuh..
dan dapat raya spt biasa...
dugaan diakhir2 ramadhan nie...
harap sabar n tabah hadapi semua itu...

Cik Bib said...

trex : aha...aksesori la sgt.haha...persis lisa surihani dr dl sbenarnya mmg xde.hahaha...wayang je lebih.heh...

Cik Bib said...

@damha : salam damha...thanks drop komen sini.

Tu la pasal..dugaan da nak raya.harap cpt sembuh n leh raya mcm biasa.hikssss...selamat hari raya ya damha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...