12.6.11

rindu | adek | kakak

salam...

malam tadik duduk sengsorang kat rumah.
ditemani nokia putih.acer & tetevisyen hitam. sunyi sepi sekeliling..sedih!

lepas magrib tadi aku da tertidor. tetiber dengar suara comel biasa aku dengar.
"atam...ADEK da nak balek da ni. nak salam atam..." ( nurlaila najihah ) 
aku pon mamai-mamai..tidor balek. datang kakaknye pulak..
"atam...KAKAK da nak balek da ni. nak salam atam..." ( nurlaila zafirah )
baru aku bangun..apesal sama je ayat dorang berdua ni. erkkk....mamai², terus amek adek kanak² tadi yg baru dua bulan dan sangat comel... (nurlaila alisya)

yang peace tu nurlaila najiha..dorg mmg suka posing. HEH...
ni nurlaila zafirah...penggeli orangnyer.

sebelom balek dorang pelok cium...siap buat flying kiss siap tangkap² lagi tau. 
sedih bebenor rasanya. walhal minggu depan hari jumaat dorang da sampai balek sini.
tapi..hati tetap rasa rindu nak memarah, nak ajar mengira guna jari tangan & kaki.
pastu kalau dorang ada...ada la sbb aku nak beli cikedis jadah segala jajan.
memacam la selama dekat 3bulan dorang duduk sini sebab kakak aku dalam pantang. 

pastu..pagi tadi bangun tido tak nampak kanak² ini. rasa macam tak best.
dan baru la boleh kemas rumah bersih tanpa was-was..xde tukang sepah da.

pssssttt : ghindu keletah kanak² yang selalo membuat hati ini panas dan sejuk sepanjang tahun. sama macam iklim kat Malaysia ni kan?

6 komen panas:

Gayahspears said...

Bib.. aku nih kau x rindu ka >_<
cumel la adek,akak nih.. name pon boleh tahan sedap...

Cik Bib said...

@gayah : ah kau...nak gak ghindu² ni.

nengok ler macik dia comel camane. kehkeh...ok bai!

tricksrex said...

aha dah takde sindarela 2 org ni cikgu atam rindu2 pulakk

Cik Bib said...

@trex : tu ah pasal..da takde rasa ghindu lak.heh..

tp takpe..aku tunggu beg balek kg ni buat ilang ghindu.hahaha...

Gayahspears said...

ni yg mls ckp nih >_<
pasan~!!!grr

Cik Bib said...

@gayah : la..kenapa? hikhik...

*&^%$###!%^$ (bukan mencarut ok!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...