5.5.11

pehal | cakap | belakang ?

Assalamualaikum w.b.t...............


aku tulis entri ni kol brapa pagi tah pasal baru bangun tido akibat kepenatan sal banjer tadi.ye..hujan lebat & ke'ngokngek'kan manusia yang suka buat kerja pembinaan tanpa memikirkan masalah saliran mmg boleh mengakibatkan banjer. tapik ape kan daya sekali sekala kan banjer ni kadang leh merapatkan silaturahim. HEHEHE...

bebangun tido ada nampak msj kat inbox FB menandakan ada gosip panas..wah~
aku mandi-solat-makan suma, terus ah on9 kan..ye, ramalanku benar belaka.HAHA..ape yang aku nak simpulkan disini adalah... 

"oit ko kalo nak cakap belakang. tapayah la.."

ko dari dulu sama je. ko kecik tak semestinya ko nak jadi budak kecik sampai tua.so, sila la berperangai matang dan jadi manusia normal. jadi paranormal pon lagi baek ah.ko tacing tak semena-mena menda yang takde kaitan pon. ko nak salahkan suma orang.ape kejadnye kan? kamon la weh...jangan nak berpura mulia. ko tak mulia mana pon.

ko sound orang. pastu ko cite orang sound kau. ko sebuk hal orang. ko cakap orang laen jeles sebab tatau details hidup orang laen dengan baek. ko bukan budak darjah henam la oit maupon dak tingkatan satu. ko tak sedar ke? alahai la....saiz mungkin ah kot.pesal ayt aku cam budak-budak? HAHA...


entri kata-kata seperti kebudak-budakan aku ni ditujukan khas buat kau budak supaya ko cepat faham...sekian.



pssssttt : aku ada banyak menda nak pk dan mmg ko tak termasok dalam kotak pkrn aku..ko laen ah takde ape nk pk. yang ko tau....sapa ko nak angkat esok? ko ni kurang kasih sayang ah budak. kesian.....

22 komen panas:

fiezah91 said...

aku ckp tepi je.hahaha..

Cik Bib said...

cehhhh....ckp tepi pon sama je tu.baek ko ckp depan.dpt gak ko tgok muka aku yg penuh 'nur' ni.hehehe....

kaka said...

hahahah~ nak cakap atas bleh??? :p

sy bukan budak lelaki... tp belum lagi lelaki dewasa.. haaa~ :D


**bak kata britney spears (yg diubah skit) : "i'm not a boy.. not yet a man.." **

missSenget said...

uhuu...

aku ingatkn entry ni khas utk aku..

bukan rupanya..baru nk terasa2..

keh3..

Chikebum Buzz said...

yer ..fine ..! akak tau badan akak kecik ..tp x yah la kutuk akak mcm akak ni budak sekolah ..ko pun tau kan , betapa akak anti dengan budak sekolah ..huh !

mane de akak cakap belakang ..akak cakap sipi-sipi jer ..tu pun ko x paham2 ...tu yg akak decide nak cakap belakang...tp pun bukan la belakang ko ..tp belakang dinding tu je haa..dah laaa

akak tacing ..bye ! =P
( seronok gk bg komen panjang2 ye )

tricksrex said...

uik garangnyeeeeeeeee

Cik Mira said...
This comment has been removed by the author.
Cik Bib said...

@kaka : uik..kemaen lagi kaka ni. britney spear suma ada..cetttt.

sila cakap depan. jgn cakap belakang.nanti tak dengar..HAHA.

Cik Bib said...

@missSenget : tuk kau la ni senget..HAHA.

ko jangan cakap blakang weh. HEHE...

Cik Bib said...

@Chikebum Buzz : da knapa kakak ? emo tak semena-mena.nak saya buat entri emo tuk akak?KEHKEH....

akak kecik tang jari kelingking je kak. tu pon gemok gak.HAHA...

saya tak bawa nset ni. so, saya rasa cam kekurangan.wah kemaen..HAHA.

Cik Bib said...

@tricksrex : mana ada garang ah.manje ape? kehkehkeh..

aku tgh marah. mesti la garang. AUMMMMM~

Zam Spyder said...

belakang.. belakang.. belakang..
eh..sori, tercakap belakang plak.

eh, nanti dulu? kecik? sape tu? setau saye yg kat bilik IT tu pun 'xkecik' orgnya.. wakaka..

Cik Bib said...

@Cik Mira : HAHAHA...hanya jauhari mengenal manikam..

betol tak maniam? HEHE...

Cik Bib said...

@Zam Spyder : HAHA...kamo cakap la depan...depan...depan...

kat bilik IT tu bukan kecik. kalo kecik ukur pakai pembaris pon boleh.
dia guna tali tape pon tak muat...KEHKEH.

Chikebum Buzz said...

bilik IT? ..x kecik ??
cik bib , zam spyder !!!!

( AKU BITAU AMRAN!!! ) ahh..x kire...bitau gak!!!

hahaha ..

Cik Mira said...
This comment has been removed by the author.
Cik Bib said...

@Chikebum Buzz : haha..takde kaitan ngan amran. ini ditujukan buat akak.KEHKEH...

Cik Bib said...

@Cik Mira : hahaha..takpe ah. asalkan akak da tulis. so, cam best siket rasa hati ni.HAHA...

kucing said...

kalo cakap depan kang kena lempang kang

Cik Bib said...

@kucing : HAHA..ok gak.leh lempang depan. kalo tak nnti lempang belakang cane lak kan?HEHE...

wazir maskterz said...

marahnya..ape rupe gitu hehe

Cik Bib said...

@wazir maskterz : heh...ghupe incredible hulk..bertuka jadik kaler ijo.HEH...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...