11.5.11

kes | simbah | asid


salam....

KUALA LUMPUR 9 Mei - Polis mempertingkatkan pemantauan dan pemeriksaan di beberapa lokasi di ibu negara dikenal pasti menjadi tumpuan dua lelaki bermotosikal yang terlibat dalam 22 kes menyimbah cecair dipercayai asid.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, siasatan mendapati kebanyakan wanita yang menjadi mangsa diserang semasa bersendirian atau berjalan di laluan tidak sesak menuju ke kawasan letak kereta atau stesen transit aliran ringan (LRT).
----------------------------------------------------------------------------------------------
Lokasi yang kerap menjadi sasaran :  
  • tepi jalan sekitar kawasan sekolah
  • tempat letak kereta
  • stesen LRT
  • pondok menunggu bas.

"Suspek dipercayai seorang@dua lelaki berketurunan India bermotosikal yang akan datang dari arah belakang mangsa sebelum bertindak menyimbah sejenis cecair dipercayai 'Alkaline-based' atau 'Oxidizing Agent' ke arah muka atau badan mangsa," kata polis

 cecair terbabit memberi kesan gatal kepada mangsa jika terkena kulit tetapi tidak mengakibatkan lecur.

sapa-sapa yang nampak suspek ni.hubungi talian   
'hotline' 03-21159999 

 korang baca details suratkhabar ni hah...aku cedok cecipot je...meh baca details sini : 
 
psssttt : tak pasal-pasal kes ni. mak aku cakap..." sebab tu ah mak tak bagi korang kua memalam. ni la dia...bla..bla..bla... ( diam tanda akur )


0 komen panas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...