29.4.11

iceroom | jual | cendolke ?

Assalamualaikum w.b.t...............

ok...sempena hari ni hari jumaat kan. so, ktrg bajet nak lunch kat luar ah kan.
bajet cm opis aku rehat dua jam stengah...opis aku rehat sejam je. kalo ada ++ tu.
tu aku plus kan sendirik. naseb ah kan..sapa suh bg sejam je.HAHA...
pastu tadik pegi la makan tghri kat ice room. sbb ada org tu cte sal iceroom cam cool je sebab dia da penah pegi dan aku kan mana leh tak hapdet kan. nak-nak makanan rare ni. 

cb : kak, iceroom tu jual cendolke? apesal kaler ijau dia sy tgok cm cendol je..
CB : tak ah..mandai je ko cendol. macam-macam la ada kat situ...

cb : ada ape je kat iceroom tu kalo tak jual cendol?HAHA...
CB : oit..ada macam-macam la. tengok je ah nanti ( berlagak kan dia ni ) ...

cb : ala...yer-yer je akak tu. ntah-ntah takde ape pon. huh...
CB : betol la..tak caya japg ko tengok la..

cb : siyes ke akak nak pegi iceroom?
CB : ye ah...akak blanje. sempena belated bezday ko....

cb : yuuuu...yeke?wah..bestnye. tapik kak. blanje makan & hadiah adalah benda yg berbeza.HAHA..
CB : errkkkk? "dammmmmmmmnnn ular".HAHA..(akak tu cakap dems sbenarnya. tp aku kan sesuci lebaran. aku takbiasa ah cakap camtu. tgok aku kaberline ckp "dam ular" ) HAHA...


cb (huruf kecik ) = cik bib = kecik dari CB
CB (huruf besar ) = CHIKEBUM BUZZ = besar dari cb.

pssssstttttt : semoga dimurahkan rezki kamo ya kakak. cam saya cakap. "HADIAH dan BLANJA MAKAN adalah 2perkara yang berbeza." ok bye...HAHA.


cikgu | bib | garang


ye..gegambar kat bawah ni diambil pada pukol 2.30pagi ya. dan tengokla aksi dorang ni.kemaen aktif....time ni la dorang semangat stadi-mewarna-memposing-berlakon etc.HAH.. pening kepala dibuatnya.
pola tidor bebudak ni bersepah-sepah. tapaham aku...

lepas magrib      : tido malam.
tepat kol doblas : bangun tido time terbalek dgn sindarella.
kol4pagi-5pagi   : tido balek..sebab da bosan maen.
kol2ptg -3ptg     : bangun pagi yg tak berapa nak pagi.


aku tak paksa dorang ni posing cenggini ok . sekian....
 BM - 1 jam , Math - 1 jam , BI - 1 jam
sila abaikan yg kelihatan sipi-sipi tu. HAHA..
aku kekecik dulu tekun cenggini la..kehkehkeh.
  
* psssstttt : tapik kanak-kanak ini la menjadi tunggak kemeriahan. kalo dorang takde. mesti tak best.takde sebab aku nak beli cikedis beriyer. HEHE....

ok bye!


26.4.11

spam | alahai | spam


pesal la SPAM ni ade je kat memana. semak lak aku rasa. sepah-sepah lak tu.ni kat blog ni pon da memacam nama kuar kat komen la. kat cbox aku tu pn ada da.
kemaen lak tu nama shikinbaby la, Suriablog la, Peter, Mei dan memacam lagik ah.plis la shikinbaby-peter-mei ke hape maen jejauh dari blog aku.  


tapik takpe ah asalkan ko spam tapayah nak hantar menda haram jadah. kang tak pasal-pasal aku kena samak laptop aku aka format laptop aku ni hah. ok la, sampai sini je entri bersahaja aku ni hah...aku nak pegi setelkan anak-anak buah aku yang baru bangun tidor. dorang ngah maen tepon aku cam dorang wat maen remote ASTRO...memang amat menguji kesabaran dan ke'cool'an aku pepagi buta. HUH..


pssssssstttt : sangat banyak nyamok minta dipicit malam ni nampaknye. 
ok bye....

24.4.11

sekadar | mengerti


kalau kau menjadi aku...
aku yakin kau akan mengerti.... 

sori yer kalo lama tak hapdet blog..walhal takde sapa pon prasan aku tak hapdet.HEH..bebaru ni ada orang cakap kat aku berblogger ni buang masa, takde pekdah. KOLOT tak? ape kejadnye kan ? ishk...ishk...ishk...dorang ni macik-macik tau bergosip je.tapi lantak p la. pendapat dorg kot. layankan aje.

aku sedang bertabah sekarang. sila jangan merosakkan ketabahan aku ya. sebabnya...aku tak kacau orang pon ketika aku sedang bertabah ni. korang pon tapayah la berbuat demikian. SEKIAN....


pssssttt  :  cukopla sekadar memahami.. takperlu menghargai..


20.4.11

tumpang | gembira

buat kali ke sembilanribulapanratussembilanpuluh kali aku dalam situasi ni.

 t u m p a n g   g e m b i r a   =  s e d i h


semoga segala kegembiraan yang aku penah tompang ni akan beratur, berkumpul, dan datang satu hari nanti. banyak kan kalo menda-menda gembira yang aku da tumpang ni bergabong pegi kat aku ? HIKHIK...asek tompang je keje. sedih dan kesian betol.


psssstttt  :  ni bukan entri sedih. ni entri girang gumbira. ok bye!



19.4.11

cerita | cintan | cintun

Assalamualaikum w.b.t...............

entri khas sempena aku putus cinta ngan fahrin ahmad 
(bukan nama sebenar)
aku sedih ah sebab fahrin ni sayang gile kat aku gegila sampai gile ah.TAPIK.....
katanya aku tak sayang dia sebab aku tak cakap i sehari seribu kali.
ekceli aku banyak keje la nak buat. tak sempat nak cakap i sehari seribu kali.
tapik aku sayang la ko kan bukan aku sayang dengan kata-kata semata..eceh jiwang!!
ok...pastuh kan pastuh kan. aku da kawen. eh silap..kawan dgn kau da 6tahun.
so, aku tak kesah la kan ko tak kaya-kaya ke tak macho-macho dalam 6tahun tu.

tapik kan...kalo ko memahami aku sedikit dan bersikap matang .aku da rasa yakin siket dgn kau. TAPIK....disebabkan kelihatan tiada kesungguhan dalam melihat perhubungan ini maju di masa hadapan. bia la aku mengundur diri sama seperti scha & linda onn yer fahrin (bukan nama sebenar)

semoga ko yang aku sayang dapat memikirkan yang terbaek buat diri sendiri, lepastu buat keluarga, buat kekasih ko satu hari nanti yang buleh sehari seribu kali dgn ikhlas. selamat tinggal fahrin (bukan nama sebenar)......


psssttt : korang rasa aku bercinta ngan zamani SLAM ok tak? wah nak artis aje..ekceli aku minat ok kat fahrin. aku saja pinjam nama dia...HIKHIK. ok bye!

16.4.11

jangan | macam | ni

Assalamualaikum w.b.t...............

semalam aku sembang-sembang punya sembang kan.
tetiber aku pegi memandai je tanya kat @someone tu dgn nada lawak je ah.

Q : ko da sembahyang isyak weh? ( *kejadah tanya soklan camni? * )
A : ehm...aduh.susah nak jawab soklan ko tanya ni...heh.

Q: da kenapa pulak ? aku tanya dalam bahasa Arab ke? tapik takpe..saja tanya.
A : errrrm...ko nak aku jawab dengan jujur ke dengan sambel lalo je?

Q : errrk...tapayah jawab pon takpe. aku tatau pesal tetibe aku tanya camtu. =)
A : ah kau..tak ah, sbenarnya aku da lama tak sembahyang.

Q : ooohhh....apesal ? ko datang bulan sepanjang tahun ke weh? (walhal lelaki)
A : tak ah...aku taknak jawab soalan ko tu. bia aku simpan sendiri dalam hati aku apesal aku tak sembahyang. mungkin sebab banyak kekecewaan aku hadapi membuatkan aku da lama tak sujud kepadaNya.
( *astaghfirullah al-azim...tkejot aku dengar jawapan camni )

Q : errrkkk...kenapa sampai macam tu? ehhmmm...tabaek la macam tu.
A : ehmm..bia la satu hari nanti aku akan kembali sujud kepadaNya.

Q : ????...ok. aku doakan semoga terbuka pintu hati ko tu untuk sujud kepadaNya selagi jasad kita dikandung badan. wah peribahasa tak tinggal..heh!
A : aah...makasih. aku sedang dalam proses untuk ke arah itu la..

Q : ko taboleh ok camtu.nasehat aku la kan..BLA>>>BLA>>>BLA>>> 
(*aku nasehat sedas dua cam ala-ala setazah sbb aku takposhati dgn jwpn dia*) 
terpulang ah dia nak dgr ke tak..

sedihnya..kenapa masih ada lagi orang yang berfikiran sempit macam ni ? aku ingat aku la orang paling kecewa dan bla bla bla..tapik ada orang yang lagi kecewa sampai camtu sekali. semoga pintu hati dia terbuka dan diberi petunjuk oleh Allah S.W.T.

pssssssttttt : siapalah kita untuk menyalahkanNya dalam setiap kekecewaan yang kita hadapi. sesusah mana pon kita hadapi kekecewaan itu.itu semua pasti ada hikmahnya KERANA ........

"sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T dan yang buruk itu datangnya dari diri kita sendiri.. wallahualam.."



15.4.11

pening | kepala | pening

Assalamualaikum w.b.t...............

ARRRRRRRGGGGGHHHHHHH.....pening.pening.pening.

aku memang pening. pening sebab menda merepek-merepek.
menda remeh ditemehkan. pastu da temeh disemak-semakkan.
maka nya aku da jadi pening. berpusing-pusing kepala ni. aku takde migrain.
aku zohor tadi pon boleh je macam senget-senget nak tumbang..
terpaksa rehat kejap n solat semula.taktau apesal...
maybe sebab tak cukop tido....HUHUHU.
oh...da kenapa korang buat muka macam tak percaya aku tak cukop tido ye?
ccccciiiiiiissss!! betol la weh sebab TAK CUKOP TIDOR ni.

pssssssttt : ntah-ntah pasal tak cukop makan @ tak cukop senaman kan? ok BYE!.

13.4.11

mereka | berbintang | aries

Assalamualaikum w.b.t................


ok...ini entri ucapan hari jadi untuk mereka-mereka yang berbintang ARIES. bukan area TV tu yer.hikhik..ni bintang punya telek-telek biasanya tu kan.hehe..selamat hari lahir buat keluarga, kawan² dan semua ah yang lahir bulan 4. especially :
KAK LILAH (040411), KEMBARKU(090411)-SUAMINYA(100411) & ANAKNYA(120411).


tak lupa juga buat kawan aku aka budak junior aku time hoki zaman dedolu - ELIN -


member opis, ABG J(080411), MATNOR(090411), AMRAN&WAK MUNGI(100411) & bos besar, mr mike(120411) HAHA..ini bukan entri bodek².bos pon aries da...


"semoga kita semua dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baek, dimurahkan rezki serta gembira serta bahgia menghadapi hari-hari yang mendatang."

psssssstttt  :  takde kek tak semestinya tak meriah KAN..KAN..KAN...?
(tangan didada, mata ke atas) HAHAHA....



12.4.11

zaman | dolu | dolu

Assalamualaikum w.b.t................


korang penah hado tak gambar zaman pakai KODAK dulu? takkan takde kan? aku pon hado gak sekeping lima gambar dedolu. memang syok kalo duduk reramai sambel gegelak kan pesen rambut, dress up memasing.walhal dolu ni kire hapdet la ni.wakakaka....

"baju masuk dalam suar, seluar pesen kaki besar, pakai cekak, beg sandang blakang" ..HAHA!

tapik...tapik...sekarang memasing da ada DSLR satu sorang. kadang aku rasa hado kamera bebanyak ni cam tak bez pon ada. sebab suma da taknak bergambar. suma nak ngambil gambor je..kan? ada 8 lagi album lelama mak aku zaman dedulo gaya cam hindustan bagai posing bergambar.seksisssss gak org dedolu ni kan? aiyak... ok ler, aku nak sambung gelak layan gambar lelamo ni hah....bye.


11.4.11

terima | kasih | semua

Assalamualaikum w.b.t.............

ok...ni entri terima kasih tak terperi.
sebab semalam bezday aku dengan kembar aku yang ke-tut..tut..tut..
kat fesbuk penuh ah wall dengan ucapan selamat hari lahir dalam banyak versi.
aku boleh jadik terlupa kalau korang tak wish bezday aku.HIHIHI...
macam biasa, bezday orang tua cam aku ni kan.takde ah nak meriah.
takde sambut-sambut pon. tu pon aku gegedik jek akak aku wat cte sedih.
dia belikan ah aku eskrem baskin robin yg harga cam cekik nasi 3x tambah.
makasih kaklong yer sebab mengasihani adekmu ini.
aku da biasa bezday tak celebrate. sila jangan kesian kat aku. ok bye...


semoga kata-kata dan doa-doa korang termakbul ya...
dan cam biasa ucapan paling femes jatuh kepada, 
"semoga cepat kawen & cepat bertemu jodoh ya."
AMIN.............




8.4.11

08 | april | 2011

Assalamualaikum w.b.t...........


OK... ini entri kontot. curik-curik masa keje. maap yer bos saya suka sangat!
aku dapat anak buah perempuan baru. yeh..yeh..
tahniah KAK YATI  ABG EDY +  nurlaila zafirah dan nurlaila najihah.
lepas ni nak bagi nama NURLAILA __________ ??

anak aku bila ? *soklan femes*. anak aku kenala tunggu aku hado suami dulu.
kalo takde suami...macam mana nak hado anak kan ? laen jadiknye.*nauzubillah*
tapi kadang-kadang orang da ada suami pon bolum tentu hado anak.
bukan dorang saja-saja tanak anak pon. percayalah, Allah Maha Mengetahui.

so, kite kan tahu, rezki-jodoh-ajal-maut 
semua di tangan Tuhan. tapik orang kata kita kena la usaha..OK fine, aku usaha dari skrg yer.
aku akan cuba mengorat semua orang. aku romantik orangnye(nak suap-suap?)..nak ayat maki 
jiwang pon boleh..pendek kata, sweet ah. ya auw auw.

sila jangan larik kalau korang dingorat...HAHA!


6.4.11

maen | formspring


nak maen tanya-tanya ? satu soklan namblas hinggit. 
tak ah..memaen je. ekceli aku ngah ngetest menda ni.
ada sorang pentanya setia..yuuuuuuuuhuuu.
ntahsapasapatah dia..konpius den. yg penting aku takde stalker.
sebab aku bukan artis mahupon retis.sekian~KEHKEH...


5.4.11

iman | kawal | amarah

Assalamualaikum w.b.t..............
 "bila kau sedang dalam amarah,jangan kau merotan atau memukul..."
 http://www.hmetro.com.my/articles/Cikguambilnyawa/Article
klik link tu kalo nak baca details.tatau nak cakap ape.. tapik pendapat aku la kan. beza pemikiran budak umur 7 tahun dengan kau si dewasa. amatlah jauh tahapnye. ape je la terdaya kanak-kanak berumur 7 tahun yang mana tinggal solat pun kite mulai didik dengan merotan dan sebagainya untuk diberi pengajaran. seorang guru yang beriman juga tidakla membiarkan nafsu amarahnye menguasai diri. 

dan dalam islam pon kite disuruh menjaga Nyawa sesama manusia.
aku ekceli sangat kesal dengan insiden ni. sangat sedih ah naluri keibuaan aku ni..adeh!
kanak-kanak ni baru nak belajar erti hidup di dunia ni tapi tak berkesempatan.

moga roh kanak-kanak ini dicucuri rahmat.
dan semoga guru terbabit diberi petunjuk oleh Allah S.W.T dan terima hukuman
dan semoga insiden ini dapat memberi pengajaran kepada semua di luar sana.

makan | suap | suap

Assalamualaikum w.b.t..............


yo yo wassup...romantik tak makan bersuap-suap ni korang rasa? HAH...aku rasa kan cam cool la kalo hado bf ka suamika yang cenggitu ? *auwwww..auwwww..*

kokasih golap : bebeh..nape tak abes makan ni?
godik godik : ala...tak abes la U. kenyang da.. (walhal nk disuap)

kokasih golap : ish U ni..abeskan la.tabaek tau membazir. nak jadi SETAN ? dush3x..
godik godik : aku panggggg jugak kokasih golap ni.

kokasih golap : meh sini bebeh meh...I suapkan meh..yuhuuuuuuuuuu.
godik godik : bebeh ckp takmo.takmo la kan...(sambel buka mulot mnta disuap )

kokasih golap : ngado betol la minah ni...naseb bek sayang. layankan ajo.
godik godik : so suwit.... cenggini la bebeh harapan I. yeuuuwww~


HAHAHA...ekceli aku g makan KEPCI tadi. aku da tmasuk zon biru ( zon playground ) . aku lak duduk memandang satu kapel ni. lelaki dia woh...nsem macho rambut panjang ala-ala maya karin. erk...tak tak. cam johny deep. gf dia pon ok la..biasa-biasa je. tapi cm bergaya gitu. bf dia suapkan dia ngan penuh kasih sayang. suweeeeet muweeeeet kan?

aku sbenarnye takdo niat nk skodeng deme ni. tapik aku duduk berdepan lak dgn dorang. nak wat cane kan? terpaksa la terus skodeng. KIHKIHKIH....aku pon cite la ngan member aku ni. dia cakap... ek eleh, ko ni mesti tapenah jumpe lelaki cenggitu. kalo tak, msti ko rasa menda tu biasa je. wah...dia kutok aku cara halus tu. dems ah...takpo takpo..

ala..aku kapel-kapel maen suap ni aku tak heran nau. yg aku heran kalo suami isteri makan bersuap bukan time makan beradab je. means..masa bawa baby jenjalan kat shopping complex pon dorg leh je lagi romantik suap-suap. tu aku jeles...

pape pon, harap lelaki aku jumpo nanti romantik cenggini ah....time tu, aku la makhluk paling gedik nnti. KOMPEM !!!! hikhik...

ok bye...

4.4.11

P H D

Assalamualaikum w.b.t..............

PHD = Doctor of Philosophy
eh..maksud saya bukan PHD 
yang tu. ni lain. ni high class academic degree.
yang aku nak cakap ni yang low class punya.
Perasaan Hasad Dengki....

kebelakangan ni manyak la menda PHD ni berlegar-legar..
rasa cam nak pukol dengan pemukol lalat tu je.HAH~
pape pon korang kat luar sana. sila la kikis PHD tu ok.

sebab menda ni kan leh efek banyak menda yg negatif.
dan sekaligus leh membusukkan hati korang dan leh efek sistem badan korang.
sebabnye bila hati da busuk. usus korang takleh berfungsi, pastu kan. pankreas korang cam lemah longlai pastu...korang reka la sndiri fakta yg laen. aku malas...HEHE~
tak caya ?..gtau aku. bia aku wat PHD test nak ? hehe...

1.4.11

webcam | dengan | c polan

Assalamualaikum w.b.t..............

ok....ni aku nak habaq mai siket insiden aku maen webcam ni weh. lama suda tidak berwebcam ni.tp malangnye webcam ngan orang senget..jadi la senget jugak. terkenan la tu...~

well..webcam tu kan boleh guna tuk sembang-sembang nampak muka sambel taip-taip kan? ni bukan tutorial webcam yer.cuma aku rasa menda ni sangat efektif bagi mereka yang berjauhan dengan "orang tersayang". siyes sangat efektif..
TERSAYANG tu contohnyer  suami, makayah, tunang, boipren, dinda, kanda dan suma la kan yang mana berjauh-jauhan tu......  

mesti korang romantik-romantik gilo kan masa webcam-webcam tu?auuuwww~ tapayah la duk serumah dengan makayah. nak berwebcam gak. ape kejadahnyer kan? tapik kalo setakat webcam ngan mereka yang sengal-sengal ubi cam situasi aku...bukan takat nak bersopan-santun siket...berbudi bahasa pon takmau.cis...
ade je menda nak mengutuk nyer.menyirap lak rasa...

cam macik la nenek la dalam webcam..dia tatau mmg pesen tudung senget femes skrg ni. ( walhal pakai tudung senget kit je )

hidung kembang kempis la hape.... ( padahal bernafas je kot... katanya through webcam nampak sangat jelas pergerakan lobang hidung...apekah? )

siket kata-kata pujian takde. nampak kan? chait..


pape pon..menda ni fun la.cuma satu nasihat jangan ada aksi terlarang dan tuttttttttt.....dilakukan di depan webcam. ngeriiiiiiiissssss U.  lagipon takbaek tau.berdosa dan tak manes...ececeh!


perkataan | femes | bulanan

Assalamualaikum w.b.t..............

perkataan femes bulan Mac aku jatuh kepada :

TIDAK LAYAK

korang penah tak macam dalam satu bulan tu secara kebetolan dalam keadaan dan masa yang berlainan tapik perkataan dan pada bulan yang sama ?
tak penah ? ish..aku penah. ni la sekali ni hah..tu perkataan kaler merah kat atas tu.

FYI, perkataan tu sangat mendatangkan perasaan tak bez kot dekat aku. sebab dedua menda ni wat aku cam erkkkkkk...teruk gak aku. ingatkan aku cool sangat. tau-tau tak layak. hamek ko!!!! sapo nak jawab ?
tetiber aku rasa macam woh..woh..dorang kick aku scr halos ni. takpe..takpe..

ehm.pointer aku takde 3.6 till 4.0 
la masa belaja dolu-dolu. teruk kan aku ?
so, menda ni buatkan aku selalo tidak layak untuk itu ini. benarkah?
oit..oit..korang tabaek la pk camtu. zaman dedolu bleh la nak pk camtu kolot.cuma aku rasa tahpape je masih ramei berfikiran sdemikian ghupe.isk..isk..isk.. tapi dalam erti kata laen. dulu pesal ko tak blaja bebetol? ha...kan da padan muka tak layak itu ini. sekarang ni kejadah ko nak nyesal sudah tak beguna lagik...suma da jadi bubur mekD!

dan kepada bos..saya tak layak ke bos yg tanak bagi saya layak bos?
pape pon bos, moga murah rezki bos dan melayakkan ramai orang-orang layak yer bos..tenkiu ! ( 6perkataan bos yg digaris = bonus 6bulan gaji). ok bye...

psssttt : perkataan femes korang bulan ni lak hapo ? cerciter..cerciter..HIHIHI.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...