6.3.11

tutorial | churp | churp

cerciter...cerciter cane nak bubuh iklan churp-churp cam kat atas?
ni ado yang tanya.menda ni kan simple je sebenarnya. sangat-sangat simple..
tapik kalo da tahu la kan...kalo tak, aku dl cam hampeh je nak pahamnyer.

ada beberapa menda penting yang kita kena tahu.

Copy code kat bawah ni sebijik-sebijik dan paste kat Add Gadget : HTML/Javascript.

< a href="LINK CAMPAIGN" target="_blank"> < img src="URL GAMBAR CAMPAIGN" width="120" height="120"/ >< /a >

1st step :  LINK CAMPAIGN 

ni la Link Campaign.klik link dalam box putih tu (link ni bleh jumpe kat churp2 !)

2nd step : URL GAMBAR CAMPAIGN

Right click kat gambar iklan korang tu. pastu klik kat "Copy Image Location"

da kenal kan dengan 2 menda penting ni kan?

3rd step :  


korang da tahu 2 menda tadik kan. so, boleh la replace kan kat link yg kaler merah tu.
menda yg korang copy kat step 1 tu gantikan dekat LINK CAMPAIGN 
lepas tu korang copy menda yg kat step 2 tu gantikan dekat URL GAMBAR CAMPAIGN


paham tak maksud aku?

ni la contoh lepas korang copy paste menda kat atas tadi bubuh kat HTML/Javascript     ni aku bagi contoh aku punye sekali dua aku bubuh. tapik Xsemestinya. ni contoh jo...


ni coding nyer...sama je dengan kat atas sekali tu. korang juz gantikan 2 link tu je. pastu SAVE.....insyaAllah jadik. selamat mencoba yok!

ayat aku cam bersepah. kalo tapaham tanya sampai korang rasa menyampa...




aku punya ayat amat bersepah...tapaham. boleh tanya lagi sampai korang jadi langsung tak paham. kehkeh...

10 komen panas:

muCux said...

wiehhh x fhm dowhh
ke mmg aku saje2 wat2 x fhm
nanti ko buat tutorial kat aku depan mata aku k?
hahhahaha

Cik Bib said...

hahahahahaha...

@ain akak mucux-mucux : tu la..ayat cam ling siket aku. berbelit-belit..

tapi menda ni mmg susah nak paham. ko baca bebaek...ko paham kot nnti.iyer la tu kan...hehe.

jom la nnti blanje aku makan. aku tunjukkan.hehehe...

PG said...

perghhhhh...pewwwwittttt,,....dah buat tuto skrg...maju gilerrr ler....ahahahhaa...

ade x tuto nak makan buat rambutan yang banyak? huahuahauahauuaa

cik ubi said...

ohhh paham sikit sikit .
cbe buat video tutorial :B

mizzapple said...

tq share.
nice info. :)

fiezah91 said...

cikgu bib dah buat tuto.. terer ar

Cik Bib said...

@PG : kamo ni kan suke nak cari pasal kan tak pasal-pasal..HAHAHA!

baekla..mudah je cane nak makan rambutan yang banyak. pakej tutorial pas makan rambutan banyak.tutor pegi klinik skali..chait..

Cik Bib said...

@cik ubi : hahahaha...nanti sy wat vlog skali. kehkeh...

ala...busy ler keje.nak wat vdeo tutorial mahu setahun pembikinannyer.HAHAHA..next tima ya.

Cik Bib said...

@mizzaple : unik nama kamo...welkam.welkam.welkam to my blog.hehehe...

Cik Bib said...

@fiezah91 : KAMO LA CIKGU SAYA. (padahal da berkuatkuasa mendanyer..lagi mau sengal)

makasih yer fiezah91...aauuuumm!hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...