31.3.11

hado | masalah | besar?

Assalamualaikum w.b.t...........

hari ni pepagi aku agak girang miang sekali....yuuuuuuuuuuuuuuu.
tatau pasal ape tapi memang aku semacam cool ja prasaan tu.
kusangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditengahari. *ayat kiasan*

ok...aku pagi tu je rasa cam bersemangat kerja. tetiberrrrrrrrrrrrrrrr..
ada pulak yang wat potong setim. kena hadap perihal aku taklayak.
tapik takpe la kan. layankan ajo..da takde rezki nak wat macam mana.
pastu kan...pastu kan...tak lama tu ada dengar sumting yg semacam annoying.
lalu-lalang...lalu-lalang sambel cakap masalah besar-masalah besar..
aku ngah wat keje kot. aku tanya la..ape menda nyer yang masalah besarnyer?
tanak lak dijawabnya..walhal duk kehulu kehilir cakap masalah besar.cisssssss....
aku abaikan..da lepas rehat tu.baru la aku dapat tau cerita yang ntahpape.aku tapaham.
tapik lelama aku paham la jugak kan..aku ni kan sesuci lebaran siket.so, kena hado orang tolong explainkan masalah besar tu... KEHKEH.
*start conversation....*
  
c POLAN bla bla bla ....pastu c MOLAN ni lak bla bla bla.....
  
ok ...aku da paham siket-siket. tapaham suma nyer..tp ini lah dia lumrah kehidupan.
penuh dengan segala macam kealpaan-kejahatan-kehitamanhati-keharamjadahan-dan lain-lain lagik.

sentiasala berdoa supaya kite terpelihara dari sebarang perasaan hasad dengki, tamak haloba dan segala macam kejahatan. semoga Allah memberi petunjuk kepada setiap kebenaran...AMIN.


29.3.11

sekinchan | vs | ayampenyet

Assalamualaikum w.b.t............

ok..insiden ni tengahari tadi.rezki kawan aku sorang tu. dia blanje aku lagik..
wah, lagik tu.bagus kan dia. moga murah rezki dia slalo. 
murah rezki dia...murahla rezki aku.HEHEHEHE...
so, dia cam nak makan ayam penyet. ktrg rehat sejam je.
taboleh kurang dari sejam (prinsip aku) dan taboleh lebih dari sejam (prinsip bos)
so, ktrg sgt rushing sebab nak kejar kan sejam tersebut. 
dan sampai-sampai da parking tu. ktrg dgn lajunye masuk kat situ. 
dan kelihatan cam sangat laen macam cara susunan mejanya & bau hanyir ikan pon kuat.
walhal ayam penyet. ayam pesal nak bau hanyir-hanyir ikan kan? *hairan tapi layan je* 

aku pon dengan blur2 masih mampu terpandang kat nama kedai tu.
"SEKINCHAN" errrrrrrrkkk....kenapa bukan tulis "AYAM PENYET"?
dems ah..yg c kawan aku ni lagi ah teruk. siap kaberline. nak makan sini ke?
aku pon cakap kite da masuk salah kedai pastu BLA sambil terus blurr.

weh, pada owner kedai. korang tapayah la wat warna tema sama sangat ngan jiran. kan da menyusahkan orang-orang blur cam ktrg ni hah...kaler nak unsur-unsur ceklat sama. wat la kaler ungu ke oren. kan laen tu.hish la..

 neway , thanks to kakak gumuk tegar sbb belanja saya. saya ada pantun spesel.
"tima kasih daun keladi. esok, lusa, tulat, tulit...blanje la lagi. 
YUUUUUUUUUUUUUUUU..."

stok | entri | bergambar

Assalamualaikum w.b.t..............

apekah perasaan aku lepas balek bercoti?
GEMBIRA-SERONOK-PUAS-NAK PEGI LAGI DAN SEBAGAINYA.
huahua... bajet ni entri bergambar. ni siket je aku upload. bebanyak nanti ada yg nyampah sambel munta ijau sbb aku bukan femes pon cam tuuuuuuuttttttttt tuuutttttttttt. hehe~

ok...aku pegi kamis pas suboh. kol lapanpagi..kejadah kol 8pg tu pas suboh? tapikkan...jauh weh GANU KITE weh. aku rasa lapan kali kot aku bangun-tidor-bangun-tidor-bangun-tidor-bangun-tidor...tak sampei-sampei lagik. pala da teleng-teleng da rasa pasal tdo dalam kete macam-macam aksi..

hari pertama : sampai-sampai je duk batu buruk beach resort. betol-betol tepi laut.
sampai da petang. pegi pasar payang 6pm tapik pasar payang tutup 7pm..asal boleh je nak ke payang tu..


hari kedua : pegi pasar payang. pegi jalan kat batu rakit + makan ikan,sotong celop tepung + pegi rumah kawan kaklong. pegi maktab dia zaman dedolu la (cm rombongan dia je) pasal kena pegi suma tempat kenangan dia dedolu.ccettttttttt...time ni ktrg da duduk kat SUMAI apartment.cantek woh..


hari ketiga : pegi masjid kristal + beli losong kat kg losong + pegi pasar payang lagik..pastu balek da. pendek kata pasar payang-pasar payang-pasar payang. ntah ape dicarik kat pasar payang tu.hadoila....

ape-ape pon..ganu bez woh selepas korang da tak pegi sana doploh tahun..siyes best~
selamat bercoti-coti Malaysia.hihihihi...

24.3.11

asyik | asyik | sedih

Assalamualaikum w.b.t..............


mode : sedih, dukacite , sad. macam mana nak ketawa ek? da lupe?
wah...sedihnyer kan tajok di atas. walhal tak sedih mana pon.
ehm..ekceli ada banyak menda wat aku rasa cam ala..sedihnye.
makin di pk..makin sedih rasanya. tapik kalo tak pk pon aku sedih gak.
makasih la kengkawan aku yg alert ngan tahap kesedihan aku.
siap ade tahap-tahap tu...mengado sunggguh.ye betol..tahap kronik.

ucapan-ucapan korang dan nasehat-nasehat korang amat dihargai ...
@sabar ler bib.."1 hari" nnti pasti sedih ko akan hilang.
baekla..aku bersabar la ni.aku sdg tggu "1 hari" nnti.
@ko tapayah sedih-sedih la..ko cuba tgok bersamamu. dorang lagi sedih dari ko. tgok tak cite bersamamu?
erk...ok. aku da tgok bersamamu kejap td. pasal kucing..*pon sedih jugak*
@jangan la sedih..nanti cepat tua.errrkkk..bukan marah ke cepat tua?hish~
ok..aku muda lagi la. sedih leh buat aku ngantok je...jd cpt tua?tak kot.
@anggap la kau sedang diuji bib...mana tahu...esok-lusa hari ko gembira plak. sapa tahu kan? kot-kot time tu aku lak sedih. ko hepi...
haip...bia la kite hepi & bahgia selalo..leh lak ko nak sedih time aku hepi..
@aku paham perasaan ko....tapik ko sabar la yer. ko bebanyak la doa. Allah kan Maha Mengasihani.
yup..Allah itu Maha Mengetahui setiap ssuatu. mungkin kesedihan aku ni buat aku sentiasa ingat kepadaNya. ( skema sgt ke ayt aku? tak kan..?heh.. )
ehm...aku baca ucapan-ucapan ni pon da semacam sedihnye aku rasa.
tapi kan....orang kata tabaek meratapi kesedihan.eceh..
tapi da kalo sedih nau takkan nak rileks je...?
mungkin kena dekatkan diri dengan Tuhan. itulah penawar yang terbaik.

Bagi mereka berita gembira di dalam kehidupan di dunia dan (dalam kehidupan} di
akhirat. Tidak ada perubahan bagi kalimat-kalimat (janji-janji) Allah. Yang demikian itu
adalah kemenangan yang besar. Janganlah kamu sedih oleh perkataan mereka.
Sesungguhnya kekuasaan itu seluruhnya adalah kepunyaan Allah. Dialah Yang Maha
Mendengar lagi Maha Mengetahui. [QS. Yunus, 10 : 64-65]


psssstt : hado doploh perkataan sedih kat atas ni. banyak kan? ish..ish..ish..


17.3.11

holiday | in | PARIS

Assalamualaikum w.b.t..............

salam kengkawan oit ( gaya cik salemah )
ok..beberapa hari ni aku nak meng'OUT' kan diri dari dunia tenet sebab aku nak pegi PARIS. upssssssssss....korang tapayah la kirim ole-ole sangat. pasal pe PARIS tu mana ada pape sangat pon.da la tuh...mesti mahal kan. 

baek korang g beli sendiri dekat Mydin ke Speedmart..tempat korang hado kan supermarket cenggini? so kat sini aku adalah siket pesanan penaja untuk kamo-kamo di luar sana..eceh~ YOYO ALL je.

to chikebumbuzz : 
sila tabahkan hati sepanjang ketiadaan saya kelihatan di opis. tak dapat la nak ber'ym' dengan kamo pasal kerja dan sekaligus luahan hati-perasaan dan tak lupa pada isu gosip-gosip semasa...jangan terlalo merindui saya yer. sila makan dengan macik-macik tu dengan penuh selera di mulot-kenyang di perot dan senang di hati...

to jija oh jija
sabar yer dengan tekanan yang berlaku dari kiri-kanan-atas-bawah. nangis la 8 jam lainkali. nanges 2 jam mana cukop lepas saket hati di dado..( ko imagine je menda bez 1hb 4 ni yok ) DSLR bawa sorang satu dari rumah ek time tu....jangan lupa prepare 'gift' untok aku...HEHE. sapa je kawan ko yang suka minta-minta hadiah ni melainkan aku? HAHAHA...

to sahabat alam maya : tak kira fesbuk ke hape kan. sepanjanag aku kat PARIS nanti. kalo ada kesempatan. aku hapdet la kat fesbuk ka blog ni ka.. biasala bercuti kat PARIS...takkan takde line tenet kan? pe barang? baek aku pegi masok hutan...

so, doakan la supaya perjalanan aku lancar dan semua dalam keadaan baik. dan doakan juga aku dapat pegi PARIS satu hari nanti. sebabnya aku bukan nak ke PARIS pon...citer nak bez. aku nak membawa hati yang lara je.

sapa nak ole-ole...boleh bagitau kat sini. nanti balek dari bercoti. aku baca komen-komen korang, aku tau la ape ole-ole yang korang nak tu. tapik masa tu da terlambat la kan? KEHKEH....sekian, salam ~


15.3.11

bad | mean | tone

Assalamualaikum w.b.t..............


wah...saket weh suma otot-otot serum-septum-nestum dan sebagainya. berbadminton bukan la rutin harian ktrg..tu pasal saket-saket dibuatnye. tapik dek semangat waja, bajet cam nk maen dengan dato' lee chong wei. seminggu awal aku da book da court badminton kat sinamex sri gombak nun... 

dorang yang join ni pulak kan, suma dak-dak yang teramat busy. kena plan sebulan ke sminggu awal.baru la ada masa nak menjoinkan diri..chait. itu pon masih lambat dan terhegeh-hegeh...dennnnnnnnngggggss tol.
tapik enjoy. maen dua jam baru la rasa peluh ada menitik (sebab penat kutip bola..) HAHA..aku siap bawa dua orang bonzer. sungguh aktif bonzer tersebut.

dan kesan dari permainan badminton beregu campuran wanita. *bajet cam pro*
TADAAAAAAAAAAAAA.....saket woh satu badan. rasa urat terpusing-terkehel-terbelit.
tapik takpe...ni tanda-tanda awal pembinaan otot dan pemecahan lemak. HAHAHA...
gaya masing-masing nak siyes cam pemain tuk sukan olimpik. KEHKEH....

majulah sukan tuk negara...aku rasa sekeliling ktrg suma maen berhempas pulas. ktrg maen penuh dengan gelak tawa dan gedik santai...APEKAH ? 

12.3.11

mode | ditag | mengetag

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------
ditag oleh : fiezah91. (dia bagi aku kata-kata cinta kat tag dia..plisla) munta ijau
kalo BLACK wat camtu..aku tak kesah.huh~ 
pape pon...layan ler tag ni ek .ZZZAAAAZZZZZ~
----------------------------------------------------------------------------------------------------

1.Adakah anda rasa anda HOT?errkkk..HOT kejadahnyer ? aku mana gheti HOT-HOT ni. aku bukan retis. HOT pasal cuaca kat luar tu panas aku tahu ler.hehehe....jawapan sbenar : aku tak HOT.

2.Upload Wallpaper laptop or PC korang
.

3. Cerita pasal wallpaper berkenaanehm...ni wallpaper lappy aku. gambor ni aku suke pasal sama gilak ngan motor time aku muda-muda dulu buat merempit g kedai mamak...gile ah mamak tu da kenal aku pasal moto ni. femes u....ekceli moto tu klasik.heh~

4. Bila kali terakhir anda makan ayam?

aku makan ayam tengahari semalam...eh silap, malam semalam last aku makan ayam.eh tak..pagi tadi la.pendek kata...AYAM-AYAM-AYAM.

5. Lagu terakhir yang anda dengar?

awan nano...bukan lagu gegula nano-nano tu yer.harap maklom.bez giloss lagu ni...

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni?

aku menaip sambel ajar anak buah aku mengeja..siap salah ajar eja guna bahasa slanga...kuikui. meh ATAM ajar matematik lak...

7. Selain nama sendiri anda dipanggil apa?

ank buah aku panggil aku ATAM - aku da femeskan siket panggilan yg spatotnya MAK ITAM tu. aku sawo matang la weh...

8. Tag 8 orang

  1. chikebum buzz
  2. putera arjuna
  3. miraedora
  4. panadol
  5. jija oh jija
  6. akim
  7. mucux ain
  8. heyhani

9. Siapakah no.1 yang anda Tag
kakak gumuk tegar...suka makan kat Old Town White Coffee. bukan sedap pon...huh~

10. Katakan sesuatu tentang no.5 yang anda tag

oh...JIJA tu? dia tu kan. member aku yang pelik kalo korang tak kenal dia. kalo da kenal dia. dia lak pelik tengok aku ni. ayat aku selalo tuk dia.."jija mulut cakap laen. hati cakap laen." ahak~

11. Orang yang ketiga ditag berhubungan dengan siapa?

yuhuuuuuuuuuu.....soklan bizibodi ni. nak tau. pegi nengok belog dia.suwit weh..jeng3x~

12. Bagaimana pula dengan no. 4 ?

dia blogger yang aku kenal kat FB..aku tatau lak bleh ada kawan blogger.dia ni slalo tag ole-ole kalo dia pegi melancong. tapi haram jadah la kan tag kat FB? kalo pos..sedap siket.hehehe...daripada dia la aku kenal blogger laen cam c rongak ngan PG.heh...

13. Pesanan buat no.6 
moga cepat dapat keje.jadi blogger yg kaya.leh belanje akak makan char kuew tiaw ngan fresh oren..hehe.

14. Kata-kata cinta untuk no.2

wah...kebetolan lak no 2 tu kan. walhal sengaja letak kat no 2..kata2 cinta i kat u :
"nanti i belikan ink printer untuk kamo yer walo ape pon halangan datang.yuuuuuuu..."

15. Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?

hado...deme dua-dua ni kan keje kerajaan...jelez i~uhuk....

16. Berikan 5 perkara tentang orang yang anda tag di no 1 

dia ni naek kete seat dia kan tak gheti duk tegak. asik nak baring..osteoporosis tol~
dia mudah terpengaruh dengan menda negatif. sangat cepat~
dia ni suka ajak g pulau time musim tengkujuh..pastu tak jadik pegi.haish...
dia ni kan ada banyak DSLR...tp buat simpan dalam peti ais.dekot...
dia ni kan orang Kuala Kangsar. asal nak balek kampong..ajak aku.kejadahnyer la kan?

17. Perasamaan antara lembu dan kambing
boleh dibuat korban ketika hari raya Qurban..

18. Perasaan ketika menjawab tag ni

perasaan saya penat..eh, penat tu prasaan ke? HAHAHA....

19. Adakah anda tahu Rizman itu sengal ?

Oh..dak rizman tu memang weh. ko tau dia tu kan..bla bla bla..pastu tut tut tut . da la tu, dia tu *&%!~^%#&^+-...erkkk. siapa weh Rizman?

20. Gay or Less

aku pompuan ayu ok...Gay tu tuk lelaki. Less tu maksudnyer kurang kan?HAHAHA...

.....TAMAT.....


10.3.11

tak | jumpe | kasot

Assalamualaikum w.b.t..............

ni entri aku saja post sbb aku rasa menda ni punchline yang tak menarik tuk aku ketika sedang tekun bekerja..tekun la sangat. yoyo olllllll....
" salam dak sombong (aku la tuh) bib...kat KL ni mana ek ada butik kasut macam ADIDAS, NIKE suma tu ek? "
persoalannya : erkkkk....aku punya peramah smpai korang nyampa.suke-suke cakap aku sombong. chait...tapik kenapa kat KL? padahal kat tmpt tanah tumpahnyer darah ko pon ada jual menda tu kot. ape da.......melaka n negeri 9 pon da pesat membangun ler.haish!

" kat melaka takde...negeri 9 lagi la takde ape. aku dengan tut ni kat KL nak cari kasut.kat times square ni takde ape la..kau ada idea tak nak cari katne? "
persoalannye disini : ok fine...lenkali ko taip la. "bib...aku ada kat KL ni. TADAAAAAAAA..." apesal berkias-kias sangat pasal kasot takde kt KL ?hehehe...

"kat times ni tak banyak model la. aku nak cari kasut new balance"
persoalannye disini : errrrrk...new balance plak da? bukan tadik kata butik ADIDAS n NIKE?


neway, selamat datang ke Kuala Lumpur. hahahaha...nanti aku bangkitkan permasalahan kenapa susah sangat nak jumpe butik kasot memahal camtu kat Malaysia ni?errrrr...padahal kat depan siket uma aku pon dah ada al-ikhsan, mizi suma la bagai tu...ade je kan kasot camtu? ke tak jumpe jugak kasot ni ?

kasot new balance.......phiwit3x!
kasot adidas...aaaaauuuuummm!

ape-ape pon....moga c pencarik kasot tersebut menemui ape yang diinginkan. tapi setahu aku kat bukit bintang tu..sangat banyak kedai cenggitu kot. dan akibat soklan itu..aku da tau ko ada kat KL dan sedang cari kasot mahal..phiwit3x!




6.3.11

tutorial | churp | churp

cerciter...cerciter cane nak bubuh iklan churp-churp cam kat atas?
ni ado yang tanya.menda ni kan simple je sebenarnya. sangat-sangat simple..
tapik kalo da tahu la kan...kalo tak, aku dl cam hampeh je nak pahamnyer.

ada beberapa menda penting yang kita kena tahu.

Copy code kat bawah ni sebijik-sebijik dan paste kat Add Gadget : HTML/Javascript.

< a href="LINK CAMPAIGN" target="_blank"> < img src="URL GAMBAR CAMPAIGN" width="120" height="120"/ >< /a >

1st step :  LINK CAMPAIGN 

ni la Link Campaign.klik link dalam box putih tu (link ni bleh jumpe kat churp2 !)

2nd step : URL GAMBAR CAMPAIGN

Right click kat gambar iklan korang tu. pastu klik kat "Copy Image Location"

da kenal kan dengan 2 menda penting ni kan?

3rd step :  


korang da tahu 2 menda tadik kan. so, boleh la replace kan kat link yg kaler merah tu.
menda yg korang copy kat step 1 tu gantikan dekat LINK CAMPAIGN 
lepas tu korang copy menda yg kat step 2 tu gantikan dekat URL GAMBAR CAMPAIGN


paham tak maksud aku?

ni la contoh lepas korang copy paste menda kat atas tadi bubuh kat HTML/Javascript     ni aku bagi contoh aku punye sekali dua aku bubuh. tapik Xsemestinya. ni contoh jo...


ni coding nyer...sama je dengan kat atas sekali tu. korang juz gantikan 2 link tu je. pastu SAVE.....insyaAllah jadik. selamat mencoba yok!

ayat aku cam bersepah. kalo tapaham tanya sampai korang rasa menyampa...




aku punya ayat amat bersepah...tapaham. boleh tanya lagi sampai korang jadi langsung tak paham. kehkeh...

5.3.11

jiwang | jom | jiwang

Assalamualaikum w.b.t..............


aku da lama bawa hati lara tak update blog ni. boleh tak aku nak maen jiwang ?

betol ke cinta itu gilo ? cinta itu butacinta itu tipocinta itu...cinta ini..
hehehehe...harap maap ini kata² buat mereka yang tak gheti bercinta.

aku suke tengok orang bercinta ni tapik takot bercinta weh. walhal....
aku nak kawen je terus weh....(bibit-bibit gatal da kelihatan) HAHAHAHA.... 
banyak gak yg cam suwit muwit cinta dorg. ada yang perjalanan cinta-cintun dia best weh.
bf dia romantik, suami dia ganteng, tak ganteng pon bebaek belaka. macam-macam ah.
tapik.....tapik.....tapik......ada gak yg bercinta sampai rasa cam iyulcccckkkkksss!
baek kawen je la da ghupa cam laki bini je pon. tabaek tau....ececeh!


hahaha....aku start jiwang weh..korang tapayah nak pandang slek. aku dulu siket lagi nak jadi penulis novel jiwang cinta.tapik aku gagal..HAHAHAHA.ok aku tipu.........

de yg kata aku kasar...maybe aku nak dapat lelaki lemah lembut. auw-auw-auw....
aku tak brapa nak baek. entah² org cakap aku dapat laki tak brapa nak baek gak. 
tak beznya....nak lelaki baek. tapik lantak p la orang nak cakap ape. 
jodo tu kan kuasa Tuhan.kita doa je la moga dipertemukan dengan lelaki baek.(ayat skema)

persoalannya disini, apesal aku nak jiwang memalam ni ? 
jawapan : ekceli kebelakangan ni aku banyak sangat tengok kebahgiaan org laen di depan mata. so, rasa cam sangat cemburu tapi aku sangat suke tengok mereka² bahgia di luar sana.
takboleh ke kalo aku tengok kebahgiaan camni selalo, aku terkenan bahgia gak?
taboleh ke hah?ehm..............takpe ah kalo tak pat terkenan bahgia pon. cumanya, kepada kamo-kamo...sila doakan aku terkenan kebahgiaan macam kamo-kamo juge. buleh?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...