26.2.11

jadi | bos | kenabaek

Assalamualaikum w.b.t..............



penah dengar lago "apa-apa saja" nyanyian aboi..? aku tak kenal sapa aboi tu.sebab aku men gugel je ni. tetiber aku layan radio klasik nasional ke kejadah channel radio itu hari..lagu ni yg da lama aku xdengar...tapi yang aku rasa nak hihglightkan disini, ni je :


Kalau kita jadi bos kena baik

Jangan kedekut bagi gaji naik
Kalau kita jadi bos kena baik
Jangan kedekut bagi gaji naik
Kalau kita jadi bos beginilah caranya
Kalau kita jadi bos kena baik
Kalau kita jadi bos beginilah caranya
Kalau kita jadi bos kena baik

tiba-tiba aku rasa nak wat entri pasal bos...hahaha.motif paham-paham aje atau boleh la anggap motif tak dapat dikenalpasti.hihihihii...  cuma moralnya disini...jadi bos kena baek. so, walopun da jadi bos. bos juge maseh perlu menghormati pekerja-pekerjanya. sebab sifat hormat menghormati perlu ada kat semua orang. sekian......

pekerja mana yang tak sayang B.O.S weh? ( sambel wat gaya sentap hati mak nak... )

 

16 komen panas:

fiezah91 said...

ekekeke.. Aku xnak jadi bos la sbb aku x suka nak buat baik kat org ni.. kehkehkeh..aa

Urbanite said...

sebenarnyer sentap , sebab gaji kene hold ..hahaha ..x gitu cik bib ??? =P

Jeely jelly said...

nanti dh keje.. saye nk demand bos yg baek2 je.. haha... boleh x gitu :)

Cik Bib said...

@fiezah91 : ah...ko memang ah.jadi bos takmo.jadi kuli pon takmo. jadik comel je ko suka kan? kajadahnyer la ko tu....

Cik Bib said...

@Urbanite : kakak...tabaek kakak cakap camtu. fitnatun hasanah.
kan saya tulis...sentap ati mak nak.kehkeh...

Cik Bib said...

@Jeely jelly : hahaha...boleh. kamo comel...nanti bos sayang kamo lebih.demand jangan tak demand.yuuuuuuuuuhuuuuu....

fiezah91 said...

mana ko tau weh?wuuuu.. aku rasa nak like 100 kali ah komen aku yg ko bls tu! hahahaha

tricksrex said...

sah sah la aku takleh jadi boss camni
ekekekeke

fiezah comel?
erkkkkkk

Cik Bib said...

@fiezah91 : sila la like bejuta-juta pon takpe.sebab aku da betolkan da button like aku yg terencat tu.hahaha....prasan!

Cik Bib said...

@tricksrex : ala...belom jadik suma la cakap takmo jadi bos. hahaha...
tau-tau jadi bos kan?

hehe...fiezah tu dia ugot bunuh aku ckp dia comel.aku tulis ah....hakhak.

aTy _faRed~ said...

teringin mau jadi bos...huhu

Cik Bib said...

@aTy_faRed : hehe...awak pelan-pelan ek. mesti boleh punya jadi bos satu hari nanti.insyaAllah....hehe.

fiezah91 said...

pergh! sampai sini ko dengki kat aku trex..dahsat2.hahaha..

bib! bila aku ugut bunoh ko?isk..x baik woooo tuduh dak comel ugut ko.ahahaha

Cik Bib said...

hahahahahaha....

fiezah91 : eceh...ko tu yg prasan. comel la sangat. ntahsapa cakap ko comel.aku pon da terjebak skali.

trex tu sayang kat ko. sampai sini dia cari kau..ekekeke.

Cikgu Tie said...

Nak tunggu Cikbib yang jadi bos.
Mesti baik punya....

Jom kenal:Sahabat blogger cikgu tie

Cik Bib said...

@Cikgu Tie : hahaha...berkurun la kalau nak tunggu bib jadik bos.

baek la sangat..bos yg garang.hahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...