1.1.11

rindu²an | jadi | kenang²an

Assalamualaikum w.b.t.............


umangai....bukan maen tajok entri cam lagu rock klasik. padahal nak cakap sal tahun baru jep. menggelabah tajok nak gah. da masok tahun 2011 kat MALAYSIA. ada gak negara² laen tahun baru dorang tak sama ngan kita kan. kalo betol la..kalo tak, anggap la aku memandai² buat cerita ni.

semua orang pon nak post kat fesbuk ayat² dorang berkait rapat ngan tahun baru. "welcome 2011", "selamat tahun baru", "smoga lebih baek dari tahun 2010", kalo kat blog pn rata² semua cakap pasal tahun baru. so, aku pon sampai naek jeles. efeknye ada r entri cenggini. harusla aku ni mudah nau terpengaruh....

bukan ape. aku pon suka tahun baru ni...sebabnye tahun 2010 yang aku da lalui sangat sengsara ok. S.E.N.G.S.A.R.A !! . macam² menda tak bez jadik kat aku tahun 2010. semua menda adalah menyukarkan .wah rasa ayat aku cm bombastic pulak. 2010 buat aku nanges jep siang dan malam. tekenang naseb yang tak brapa menyebelahi aku. lepas satu-satu hal jadik. suma nye yang menghancorkan serta mematahkan hati. bila diingat²kan balek..boleh tahan tabah aku ni. setabah guruh di langet..(cam tak kena je perumpamaan ni...bia r.)

menanges bawah bantal, ym sambel bergenang airmata, tengah basuh pinggan pon nak tacing, basoh baju sambel sakan nanges (time berus bajo.tak dengar woh kalo kte nanges kuat²), ngah nek moto pon leh genang airmata sambel wat gaya awie nek moto beso layan prasaan. bezanya cuma..aku nek moto honda je ngan helmet apolo. 

ni suma antara adegan yang aku penah wat di kala aku kesedihan tatkala dirundum duka. solat hajat & ngaji juge tak xdilupakan. unsur² keagamaan kan penting tp takkan nak tulis. cam poyo lak...kang kata riak. so, aku tak gtau la. (bukan ko ngah bagitau ke ni hoit?) TAPI nak buat macam mana? tu je la kite mampo lakukan sbg hambaNya yang lemah dan seringkali lalai. 

mungkin semua yang berlaku ini ada hikmahnyer satu hari nanti. mungkin satu hari ni ada dalam 2011 ini? itu lah harapan aku buat masa ini. 


2 komen panas:

one2paii said...

oloh..lu mesti rindu kat gua kan bai..nie gua dah datang nie..haha..moga2 tahun baru 2011 nie banyak memberikan kebahagiaan untuk lu ok..selamat tahun baru dari gua

Cik Bib said...

pai...tol la.gua ghindu banget sama lu.ahak...geli² lak rasa..

selamat tahun baru pai...harap lu dapat timang cahaya mata tahun ni reramai. AMIN....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...