23.12.10

siasat | jangan | tak siasat!

Assalamualaikum w.b.t.............


" salam, ape saya nak bagitau ni. awk jangan terkejot. sama² doa dia selamat. kawan kita, DIA (bukan nama sebenar) accident baru kejap tadi masa balek keje. sampai sekarang dia belom sedar atau tak bergerak. apa² perkembangan, saya akan maklumkan kat awk. makayah dia kejap lagi sampai. sama-sama doa ye. saya dalam wad ni. takboleh kol. jadi, kalo ada pape awak msj saya kat no ni ya... "

uik? berderau darah aku tau macam ni...kalo korang? BAGAIMANAKAH RASA? aku pon jadi macam terkesima..ya ampun, kawan aku eksiden teruk. macam mana la nasib dia time ni, aku pun cam takleh nak imagine. aku mesej la kawan nye yang mesej aku. kat mana eksiden?macam mana boleh kena? dia kat mana? bla..bla..bla..

sehari suntuk la aku mesej cam gila tanya itu ini. dan tetibe esoknya aku rasa cam nak tepon sepital pasal aku tak berkesempatan untuk pegi terus. aku pon mencoba untuk mendapatkan info. ok...jom googles hospital yang terlibat. ok dapat....

bagi nombo ic ngan nama dia cik.....sy check floor by floor.
ic dia 8*****-04-**** dan namanya DIA cik. ada tak? 
tak ada la pesakit nama macam ni. awak boleh kol no sepital lagi satu ni..

wah..baek betol akak yang tolong check kan ni. tepon lg satu sepital ni..pon takde gak nama cenggini. aku mesej la kawan dia td tu. eh...pesal mamat ni cam menggelabah je. cam kelam kabot..oh takpe la. dan mesej pon cam pusing². itu la ini la n aku tanya sedara dia.boleh plak dia tak tahu pape. dan ada banyak mesej yg agak mencurigakan.katanya wad 2B tingkat2. aku tanya sepital tu. dia kata tu wad bersalin. ok fine...!

jadinye...kesedihan tadi rasanya hamper bertukar menjadi kemenyirapan. boleh ke memaen hal-hal cenggini ? merah tanda marah!

pagi tadi kawannye mesej lagi. da pegi tengok DIA ke?
aku macam terpikir². nanti aku investigate lagi. buat masa sekarang, abaikan.
motif kejadian? tidak dapat dikenalpasti..masih dalam siasatan.


SEKIAN.......

kata-kata : korang rasa ini botul-botul ke ataupon cobaan?

8 komen panas:

one2paii said...

gua raso la..die ni nak amik perhatian kawan2 die kot..gua rasa ini mungkin tipu

cikbib kakitidor said...

paii..tu la pasal.gua pn rasa cenggitu la.haish..gua marah ni.
gua kalo marah..gua lapar.aiyak!

Cik Mira said...

fuhhhhhhhhhhh mira penah kene cmni gak kak. ni lagi kawan mira sndri kot. dia mmg kate die sakit. n anytime leh tumbang aka pengsan. seminggu die menghilang. tak dapat kontek die langsung. cm gile cari die. kol spital yg die penah ckp. TAKDE ok. grrrrrrrrr
smpai skrang tah la betol ke tak

cikbib kakitidor said...

mira...tu la pasal. ade ke memaen hal-hal cani? bukan pengsan da katanya.

kat ICU, kena rempuh lori. kawan nye meninggal. kawan akak ni tselamat katanya tapi KOMA..apekah?

banyak lagi menda laen leh memaen la.bukan menda camni. takde hotak ke hape?

Mohd Asyraf said...

ermmm menda mcm nie mana ley buat men..if kita ter bgtahu kt someone yg lemah semngt..or lemah jantung...memg bawak padah kn...ermm jd moral value..jgn wat main..!!

cikbib kakitidor said...

tau takpe incik asyraf. ntahpape ada lagi mnusia macam ni. da nak mati sangat ke hape.. punyala tkejot beruk diwatnyer.

motif ape pon tak tahu..saket tol hati.

damha said...

saya rasa ini hanyalah cobaaan utk bib.....mcm gambar p ramlee tu...he3333..ini betul2 bukan cobaan....caboaan...

Cik Bib said...

@damha : mmg cubaan. gila kuang ajaq...nak mati sangat agaknya. huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...