16.12.10

layan | tag | mengetag

Assalamualaikum w.b.t.............


heh...da lama tak ngupdate blog ni akibat kesibokan hidup dan kemalasan mental&fizikal.
tetiba nampak ada adegan tag...so, macam layan la. nak2 pasal makanan pulok.wah...lazat berkrim baca.hehe..

siapa tag aku? tupaikaran.
siapa tupaikaran? aku tak dan nak bekenalan.tp msti dia kacak mahupon anggun. pape pon...ni aku layan soklan2 beliau.


1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
segala masakan emak i masak. rojak rege sembilan henggit kat jalan duta. yong tau fu pasar malam blakang umah.

2. jenis air apa yg korang paling suker?
air masak suci murni. neslo betol2 holiau.

3.Which type of food yg korang prefer,pilih 3... malay,chinese,japanese,western,italian,mexican,arabian?
-malay - western -arabian

4.Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata 'wah!gila sedap'
ahai...sambal goreng ikan bilis.yg laen haram J tak gheti.hahaha....

5.Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
lima ploh henggit..makan tak kenyang2.kuang3x....

6.Beri nama restoran pebret.apa makanan kt situ yg paling sedap?
anjung damai. sedap2 belaka. tak tahu la kalau tuka chef da ke.aiyak...

7.Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak.mana satu yg korang suker?klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.
♥ ikan so much..

8.Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
kat mana ek...kfc kot. masa tu makan zinger ngan pepsi. siket tak control ayu...

9.Apa makanan yg selalu remind korang trhadap pasangan korang?kenapa?
makanan yg tak berkhasiat..haha.

10.Klu pegi umah orang,korang brharap org tue hidang apa?
nasi briyani gam...dan harapan yg tak penah terjadi.

11.Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung.samada x sedap/tekak korang dh kembang.
megi suda kembang....ahai.

12.Menu raya yg paling disukai.
nasi raya...sgt sukar nasi didapati di kala ini.

13Jajan/cekedes favourite?
potato chips...wah bukan maen potato lg.
14.Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
asam pedas ngan mi kari....mafles!

15.Makanan paling pedas yg korang mkn.sapa masak?
lagi pedas...lagi lazat.mee goreng pedas berapi.bapak sdara masak.

16.Korang klu jumpa org yg TAG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?
aku ingat nak blanje tupaikaran makan nasi briyani kat jalan TAR..dilises~

17.Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?


1 komen panas:

damha said...

damha juga akan kata wah gila cedap sambal tumis cik bib nie...he3333..campur petai sekali taw...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...