27.12.10

bola | oh | bola

Assalamualaikum w.b.t.............


TAHNIAH yer buat pasukan MALAYSIA. saya takde la penyokong tegar bola nih.

namon, kalo ada bola melibatkan pasukan kat negara kite. layan gak kat telibisen ni. walopun kat uma jep. tp ktrg ade speaker. apesal lak tengok bola nak pasang speaker la bagai. bukan nak karaoke pon. ape-ape pon suasana tu penting. nengok kat stadium lagi bez kot. ade laser² siap. ahak..tapi ade gak tak beznye pasal nanti cam semak cz ramai nau orang. kot² dorang gaduh ke hape. naya je.. mapley pon ok gak. bila gol je.. bergema kot sbb suma nya jerit sama² macam koir. meriah gitu...

tapi aku tengok kat rumah jep versi "supan sintun"...dengan seisi keluarga.

oh...habes keluar suara jantan ku. uhuk...ok la semangat pasukan MALAYSIA meng"ghasak" indonesia. tapik jangan emo sangat. ni kan permainan n pertandingan jep. adat la kalah menang. maseh dalam mode bangga ok. MALAYSIA menang dengan 3 gol yang lajo. i looooooike...

TAHNIAH MALAYSIA.... pada INDONESIA, rileks ok. tamo demonstrasi² nih. kalo nak, buat kat negara sendiri.


kata-kata : nengok bola depan TV disampeng lappy sambel bergosip dengan @someone (kunon² nak wat cm tag kat fesbuk la...harusla kan)...yuuuuuu~

23.12.10

siasat | jangan | tak siasat!

Assalamualaikum w.b.t.............


" salam, ape saya nak bagitau ni. awk jangan terkejot. sama² doa dia selamat. kawan kita, DIA (bukan nama sebenar) accident baru kejap tadi masa balek keje. sampai sekarang dia belom sedar atau tak bergerak. apa² perkembangan, saya akan maklumkan kat awk. makayah dia kejap lagi sampai. sama-sama doa ye. saya dalam wad ni. takboleh kol. jadi, kalo ada pape awak msj saya kat no ni ya... "

uik? berderau darah aku tau macam ni...kalo korang? BAGAIMANAKAH RASA? aku pon jadi macam terkesima..ya ampun, kawan aku eksiden teruk. macam mana la nasib dia time ni, aku pun cam takleh nak imagine. aku mesej la kawan nye yang mesej aku. kat mana eksiden?macam mana boleh kena? dia kat mana? bla..bla..bla..

sehari suntuk la aku mesej cam gila tanya itu ini. dan tetibe esoknya aku rasa cam nak tepon sepital pasal aku tak berkesempatan untuk pegi terus. aku pon mencoba untuk mendapatkan info. ok...jom googles hospital yang terlibat. ok dapat....

bagi nombo ic ngan nama dia cik.....sy check floor by floor.
ic dia 8*****-04-**** dan namanya DIA cik. ada tak? 
tak ada la pesakit nama macam ni. awak boleh kol no sepital lagi satu ni..

wah..baek betol akak yang tolong check kan ni. tepon lg satu sepital ni..pon takde gak nama cenggini. aku mesej la kawan dia td tu. eh...pesal mamat ni cam menggelabah je. cam kelam kabot..oh takpe la. dan mesej pon cam pusing². itu la ini la n aku tanya sedara dia.boleh plak dia tak tahu pape. dan ada banyak mesej yg agak mencurigakan.katanya wad 2B tingkat2. aku tanya sepital tu. dia kata tu wad bersalin. ok fine...!

jadinye...kesedihan tadi rasanya hamper bertukar menjadi kemenyirapan. boleh ke memaen hal-hal cenggini ? merah tanda marah!

pagi tadi kawannye mesej lagi. da pegi tengok DIA ke?
aku macam terpikir². nanti aku investigate lagi. buat masa sekarang, abaikan.
motif kejadian? tidak dapat dikenalpasti..masih dalam siasatan.


SEKIAN.......

kata-kata : korang rasa ini botul-botul ke ataupon cobaan?

21.12.10

gile | ke | hape?

Assalamualaikum w.b.t.............


saja la kan aku nak cite menda pelik berlaku kejap tadi. tetiber ngah layan berita sal eksiden yang ragot 27 nyawa kat simpang pulai. tetibe lak ada mesej masok...haish.ingatkan sapa. tetibe no tak dikenali. tapi dia cam mention nama aku betol la plak kan...kebetolan ler ni.

gilo : bib..ko katner? 
AKU : siapakah?
gilo : aku la akmal..
AKU : akmal mana nih?
gilo : akmal najihah. aku ada problem ni nak share siket..
AKU : erk?????? akmal najihah mana? menda problem ko? bukan maen nak share lagik. <--layankan bajet dia member aku zaman tadika dolu².
gilo : takde la macam ni . aku bengang bangang (ni mmg ayt dia sbijik² ok). ko kenal tak jamal budak sainskegunaan? ko kenal tak aku ni weh?
AKU : haish..len macam je ni. ko salah org nih. aku memang bib pon. ko nak cite ngan bib laen ni. adeh..ntahsapa² la ni..
gilo : ko kalo taknak dengar masalah n tlg aku.ko cakap je..takyah la sampai tak kenal aku lak. (*siap marah aku lagik!)
AKU : hahaha..mrepek tol.da salah org ni. knal pn tak,xnak tlg menda. 
pape pon, ko ilek suda ngan jamal tu. ko jgn bengang sgt <-- menggelabah X bagi nasehat pada org yg tak dikenali?
gilo : huh....

AKU tak reply da...ghentikan ler.gile ke hape? 

aku cam terpikir² sampai sekarang..menda suma ni? kmaen petik je nama² yang terlibat.hahaha....merepek tol. ade gak orang pelik dan konfiden cani.adeh....

20.12.10

musim | kenduri | kawen

Assalamualaikum w.b.t.............


entri aku kali ni sempena kawen KAWAN². bukan AKU...
Tahniah buat Nadzrul Aida Mat Darus Suami  &  Na'am Am Jaafar Isteri.
 "semoga dipanjangkan jodoh sehingga ke akhir hayat & selamat menempuh alam baru dengan penuh kebahgiaan"

da lepak² & sembang² wajeb kat kenduri kawen kawan² cenggini la : 

orang² : kau bila lagi ?
aku : ** senyum dulu tambah keyakinan.heh...sok da jodo aku nnti,aku jemput la.ilek...

orang² : asal aku tanya je ko senyum ek....heh.
aku : da tuh, takkan nak nanges?huk3x...menjawab elak topik diteruskan.

orang² : ye la tuh... (kan aku da cakap...ending da.hahaha.....)

naseb baek dekat² je dorang ni kawen.lepas ni kite jumpa kat kenduri kawen hawa ngan ainul plak.sorang bulan 4..sorang bulan 6..nak kawen gak.uhuk....gedix~

 
NAAM AM & ISTERI : da kawen da ktua pengawas ktrg ni dl. member baek aku gak r dl masa skolah. dia suka bet ngan aku sapa markah tinggi tuk subjek agama & math. agama kompem aku menang. math beza bbrpa markah je.tp slalonye math dia la terer.hahaha...sehari sebelom nak kawen ni. baru terhegeh² nak jempot kawan². pastu cakap aku maki dia.cis....

NADZRUL AIDA & SUAMI : kawan aku masa kelas sains & sekelas gak la ngan c naam ni. eda ni dak kelas aku yang baek tapik garang. jangan kacau dia kalo dia tak kacau korang..sebab dia kalo ngamok. NAHAS... boleh je family dia kenal aku siket² pasal aku penah teman dia g sunway lagoon.hakhak....aku pn tatau kenapa aku terpilih g sunway lagoon ngan dia masa tuh. pasal aku kaki jalan rasanye..hehehe.


kata-kata : TAHNIAH buat kawan² aku yg kawen, tunang, mrisik. kepada yang belom.korang pun bakal...TAHNIAH in advance.

19.12.10

maho | blajar | menjahit

Assalamualaikum w.b.t.............


aku cam nak blaja menjahit la.
HAHAHAHHAHAHAHAHA....
suka la nak gelakkan orang nak blaja menjahit.
weh..serius aku nk blaja menjahit.
sebab ape? sebab aku cam suka g tempah baju.
kalo da pompuan tu..mnempah baju je la kejenye.heh..
disampeng aku rasa cam bez je jadi tukang jahit.
duk uma sambel tgok cte tamil pon leh menjahit.. C.O.O.L kan?
sebab tu aku nak blaja menjahit skrg ni.

TAPI......tetibe.........
teringat zaman skolah.cekgu ERT aku fed up ngajar aku menjahit.
sebab katanya tangan aku keras....apekah?
naseb bek bezfren aku mak nye tukang jahit.
setel la keje aku bab2 nak jahit jelujor halus, silang pangkah suma.
dan sekarang ni tetiba aku rasa cam nak blaja menjahit.
macam mana ek nak blaja menjahit. aku ngah cari ni....

16.12.10

layan | tag | mengetag

Assalamualaikum w.b.t.............


heh...da lama tak ngupdate blog ni akibat kesibokan hidup dan kemalasan mental&fizikal.
tetiba nampak ada adegan tag...so, macam layan la. nak2 pasal makanan pulok.wah...lazat berkrim baca.hehe..

siapa tag aku? tupaikaran.
siapa tupaikaran? aku tak dan nak bekenalan.tp msti dia kacak mahupon anggun. pape pon...ni aku layan soklan2 beliau.


1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
segala masakan emak i masak. rojak rege sembilan henggit kat jalan duta. yong tau fu pasar malam blakang umah.

2. jenis air apa yg korang paling suker?
air masak suci murni. neslo betol2 holiau.

3.Which type of food yg korang prefer,pilih 3... malay,chinese,japanese,western,italian,mexican,arabian?
-malay - western -arabian

4.Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata 'wah!gila sedap'
ahai...sambal goreng ikan bilis.yg laen haram J tak gheti.hahaha....

5.Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
lima ploh henggit..makan tak kenyang2.kuang3x....

6.Beri nama restoran pebret.apa makanan kt situ yg paling sedap?
anjung damai. sedap2 belaka. tak tahu la kalau tuka chef da ke.aiyak...

7.Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak.mana satu yg korang suker?klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.
♥ ikan so much..

8.Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
kat mana ek...kfc kot. masa tu makan zinger ngan pepsi. siket tak control ayu...

9.Apa makanan yg selalu remind korang trhadap pasangan korang?kenapa?
makanan yg tak berkhasiat..haha.

10.Klu pegi umah orang,korang brharap org tue hidang apa?
nasi briyani gam...dan harapan yg tak penah terjadi.

11.Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung.samada x sedap/tekak korang dh kembang.
megi suda kembang....ahai.

12.Menu raya yg paling disukai.
nasi raya...sgt sukar nasi didapati di kala ini.

13Jajan/cekedes favourite?
potato chips...wah bukan maen potato lg.
14.Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
asam pedas ngan mi kari....mafles!

15.Makanan paling pedas yg korang mkn.sapa masak?
lagi pedas...lagi lazat.mee goreng pedas berapi.bapak sdara masak.

16.Korang klu jumpa org yg TAG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?
aku ingat nak blanje tupaikaran makan nasi briyani kat jalan TAR..dilises~

17.Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?


7.12.10

salam | maal | hijrah

Assalamualaikum w.b.t.............


Sempena awal muharam @ maal hijrah ni. korang ada baca tak doa akhir tahun & awal tahun?
ADA....?bagos. kita kan disuruh sentiasa berdoa bg mendapatkan keberkatan.ok..maal hijrah ni teringat zaman dolu². kalo maal hijrah je nyanyi lagu tema. lagu tu mmg bez...bak kata orang tak lapok dhujan.tak lekang dek panas. wah..bukan maen lagik aku berfalsafah kat situ...so, meh sini mengimbau masa dolu²...nyanyi sambel paham lirik yer.

JOM....JOM....JOM....JOM....

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman 


kata-kata : bersyukur sebab diberi kesempatan melihat dunia. ade azam baru. buang EGO..ok tak? ok kot.sebab banyak sangat ego dalam diri ni.kasi kikis siket²...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...