24.11.10

berpura | mulia | takmaluke?

Assalamualaikum w.b.t.............

ok...entri aku kali ni nak cite siket pasal kekejian sikap c polan. wah..bebaru ni ada la cam tragedi "asyik" berfesbuk di somewhere. pastu sangat la macam hebat boleh buka fesbuk kat somewhere. filter la oit menda tu dari dulu kalo rasa menda tu tak chantek kan.pastu sesedap lak nak buat cite yang ko da tahu pe kesannye kalo ada fesbuk di somewhere.

pastu takde la nak bising² sana sini pasal konon "asyik" berfesbuk.konon² keje tak siap la pasal berfesbuk ni.

bukan semua rumah deme ni ada internet. so, biasala ada yang batak kan guna tenet opis secara "asyik" sekaligus mengabaikan kerja² deme. tak sengaja la tu kot. internet shock la katakan. adeke istilah cenggitu dalam kamos oxford? ah..lantakla. korang pahamkan?

siap leh ada reporter lak gtau dia nampak suma org berfesbuk semasa dia juga berfesbuk.tapik cerita macam la kau mulia sangat.konon "asyik" buka fesbuk sebab nak skodeng siapa yang "asyik" berfesbuk?

wah...alasan mulia ko tak menjadi la oit.orang tua boleh la ko bodoh² kan.sebab dia bukan tahu pape pasal menda teknologi tu.ko nak kenching sepah² pun takpe. nasehat aku..kau buat keje kau cepat siket lepas ni.jangan lembap sangat. pastu cakap orang laen itu ini..tak baek woh.kerja tu pn satu ibadah gak. 

somewhere = nama tempat dirahsiakan (rahsia la sangat!) 

kata-kata : bulu ketiak sama itam..hati laen². jangan berlagak mulia la. ko tak mulia mana pon. sekian....

9 komen panas:

cHikeBumboOm said...

sabar ye cayang ...biar la dia nak buat ape pun..asalkan kite buat ape yg sepatutnya kite buat ..x der kerenah2 org mcm ni..boring gak hidup nie .. sabar ye .. (",)

habibah abdul said...

betol tuh..saya suka dengan nasehat anda. siapa la saya tanpa karenah org.

sebab tu hdup saya tak boring. malah sensasi..uikk.apekah?hahaha....

miss leya said...

hhahahha.. kak bib..panas nmpk? terkena ke? hehe.

habibah abdul said...

leya..bukan terkena.tp terkesima..hahaha.

Cik Mira said...

i know i know. berfesbuk di opis kann

one2paii said...

nasib la gua x aktivatekan facebook gua hasil gabungan namo gua ngan lisa surihani tuh..kalo x mesti ramai yang nak kaco buah ati gua tuh..haha

habibah abdul said...

mira : itu ler..berfesbuk dan menyibuk di opis.

pai : tu ler..kalo gua buh nama kombinasi ngan fahrin ahmad.lg malatop..haha.

inipaencomot said...

haha
sebijik cm masalah i
tp reporter2 terhormat i adalah dari kalangan SEPUPU SEPOPAT i sendirik
pergh gi report kt mak i itu ini sal prangai i kt fb
jadah gile
bingai punye olang
last last i mls log in fb dah
hah diam
taw pon.

so just chill babe
org nk mengate lantak je la
yg penting kita taw diri kita cmne :)

habibah abdul said...

makasih la inipaencomot pasal memahami. sangat bengang lagi membengangkan sebab bukan kita buat pon.

kalo i buat..takpe lagi.berbaloi la kan kena cakap pon.dems tol...

so, slamat berblogger.tak penah nampak u pn.pasni leh ler berkenal2an.heh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...