6.10.10

saya | sayang | emak

Assalamualaikum w.b.t.............

semua orang sayang emak la bib oit..ko nak eksen kat sini kenapa? isk... bukan eksen la ni. saya sayang mak saya tapik saya tak bagi mak saya makan megi. oh..tak baek la kau bib. bia je la kalau emak tu nak makan megi, bukan selalu pun. memanglah bukan selalo..tapik esok emak ada appointment dengan doktor 

sehari sebelom raya hari tu kan..emak saya pegi klinik jumpa doktor, tiba-tiba kan, mesi tu check-check emak saya kan. mesi tu cakap, makcik ada kencing manis ni makcik. makcik kena masuk air ni...makcik kena buka puasa makcik yer.sebab takot makcik muntah nanti pasal kena masuk air..

oh ok...ini tidak bagus.dan aku masa tu ada kat opis tapi tahula mak aku pergi klinik. cuma taktahu mak aku kena masuk air. tapik aku balek tengahari tu pasal macam tak sedap hati. dan betul naluri anakmu ini. emak tidak sihat...

sebulan selepas itu.............. 

so, esok pun ada lagi sekali lagi nak check doktor. mak nak makan megi tengah malam tu. time aku berbuka maghrib tu aku da ajak mak makan. tapi emak ada cakap,

"mak esok ada appointment doktor, malam da taknak makan..."

oh ok...fine, bagusla kalau macam tu....TETIBER.......... 
masa tengah malam, aku keluar lepas da tutup laptop. aku nak minum air kat dapur, mak ngah cam masak.

"MAAKKKKKKKKKK........mak nak makan megi??mak ni kan...mak makan mee sup la mak.."

mak cakap, mana ada mee sup. 
aku cakap la...orang pegi belikan. 
mak cakap, isk..da malam. tak payahla. mak makan sikit je.

aku cam bebel-bebel..tapik dalam masa yang sama macam kesian sangat pasal aku bebel tu mak cam serba salah nak makan ke taknak.tapi mak makan la jugak..tapi tak habes. pastu mak makan biskut lak. boleh pulak emak amek biskut bergula.. 

"MAAAAAAAAAAKKK!! meh sini orang makan biskut bergula tu mak. mak makan biskut kosong je mak.."
mak aku pun cam bagi aku. wah, sangat kesian.kejamnyer......................................
tapi MAK...SAYA SAYANG EMAK ♥♥

mak saya ni comel la..kelakar kalau teringat gelagat emak. sampai kadang-kadang..abah pun tergelak je tengok kecomelan emak berkenaan susah nak pantang-pantang makan makan ni..hehe.

kata-kata : nanti kalau dokto kata mak okay..kite makan best-best yer..

2 komen panas:

one2paii said...

mesti best kalo dapat kuarga yang happening cam nie..hehe..mau gelak ketawa,riuh rendah umah..jaga la mak selagi kita mampu

habibah abdul said...

baekla one2paii..akan kujaga emak ku itu sebaek-baeknya hingga akhir hayat ku...ewah, mode : tacing.hehe....

tapi pening nak suruh mak jaga makan.
memang sangat susah tidak terperi.hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...