18.9.10

raya pelajar | dan | raya pekerja

Assalamualaikum w.b.t................

cepat betul masa berlalu..baru semalam je rasanya dengar orang baca takbir..hari ni da pun raya ke-8...tahun ni punya collection duit raya sangat² "dissapointed". kenapa yer? alasan-alasan yang biasa kita dengar : 

kamu tu da kerja.TAPI.........duit keje ngan duit raya banyak beza.
kamu tu da besar panjang.TAPI........boleh je orang besar dapat gak duit raya kalau ada orang nak bagi..kan3x? 
tapi bukan sepatutnya kalau belom kawen still layak lagi ke dapat duit raya?warghhhhhh..saya suka prinsip duit raya yang macam ini.sebab saya belum kawen. tapik takpe la...

sempena raya tahun ni.saya suda bekerja..so, banyak woh 'short' duit raya tahun ni berbanding tahun lepas. ni semuanya pasal da keje..dan tahun ni je bila kira²..anak sedara kandung saya ada dua belas semuanya, jumlah yang agak ramai disitu. maka, duit raya untuk mereka perlu diperuntukkan. tapik takpe..oleh kerana ada rezeki lebih. maka, itu da membantu. makayah selalo pesan, kalo kite pemurah..nanti rezeki kita pun murah...

dan sehari sebelum raya sempat jue saya membeli kamera yang agak comel cap "olympus" modelnya ape yer...jap search jap.ya...fe4030.hamper terlupa akibat asik "klik" sana-sini. objek itu terpaksa dibeli akibat handycam dan kamera² yang lain semua nyer sedang rosak dan hantar repair di saat² ini...so, ini la dia menda nyer...hehe.suke..kaler pink² gitu..heh.tasuke tengok gambar. tengok kamera tu je..harap maklom.heh...

last day keje half day je..bos bagi balik awal. bez woh..siap dapat duit raya lagi dari bos..rezki².so, jumaat 17hb da start keje tapi masih dalam mood raya. so, kepada mereka² yang dah tak ada mood raya. diam² je la..saya ada lagi. so, kamo² tak susah pn kan...hahahaha~


p/s : sekali lagi ingin diingatkan..hahaha.sila baca pelan² dan amatinya betol, 


sekiranya ada ternampak sebarang perubahan terhadap diri ini. sila D.I.A.M....dan tegur dalam hati saja..sekian, makasih... 


3 komen panas:

azzurious said...

dah ade kamera baru jgn lupe pi opis kasi amik gambar2... mane tau ade yg da takde kee pas nih...:P

biblawa said...

uik abg jay..knapakah kamo cakap sedemikian rupa?haish..baikla.nnti saya bawa kamera ini kemana saja..nak² kat opis.tapi kna pakai bajo raya la yer..hehe~

damha said...

wahhhh...cunnyer dua org model iklan kamera jenama olympus ni...he33333...^_^ *_*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...