30.9.10

dinner | tepi | tasek

Assalamualaikum w.b.t.............

wah...tajuk entri itu macam bez kan?haha..mesti da terbayang keadaan kat 'tepi tasek' ada lampo-lampo di samping ada cam alas meja cantek. pastu pinggan mangkok n cawan ala² esklusif sambel menghirup udara segar dan angin sepoi-sepoi bahasa. apakah benar keadaan dinner di tepi tasik sebegitu?hahaha.....salah! salah sama sekali.. sebenarnya keadaan sebenarnya adalah gelap. nyamuk. takot. lapar...ya..lapar yang paling tepat sekali.

ok..menda ni sebenarnya tak patut terjadi. namun, mungkin ada yang terlepas pandang lalu terus mengakibatkan keadaan ini terjadi. sepatutnya menda ini mungkin jadi satu majlis yang seronok. namun, sebaliknya....tapi takpe. kepada kamo-kamo yang ingin membuka kedai makan atau seumpamanya. kita kena make sure semua preparation dibuat awal dan tiada sebarang masalah terjadi akibat terlepas pandang. sekiranya ada, anggaplah itu kelemahan yang membantu kita untuk terus maju dengan mengatasi setiap masalah itu sekiranya terjadi lagi...

kepada kawan-kawan yang kecewa di atas kejadian tempoh hari, kamo jangan amek hati..nanti mari la beraya rumah saya. saya wat 'mihun goreng lazat'..hahaha. 'mihun goreng' tu adalah makanan biasa. perkataan 'lazat' itu la yang membuatkan ianya special...hahahahaha...terima je seadanya. ramai yang berbuka puasa dalam keadaan sangat² bersederhana ketika kejadian dinner di tepi tasek ini. namun, saya kagom dengan kamo-kamo. saya berbuka di rumah siap²..baru sampai tepi tasek. da sampai, makan lagi walaupun dalam keadaan 'black out'. sebab tu saya sihat dan sihat..hahaha...so, kepada yang tidak berkesempatan makan tu. anggap je la takde rezeki k..mungkin rezeki kamo di tempat lain seperti di kedai tomyam seafood atau kedai mamak kari kepala ikan. takpe k....


p/s : jangan terlalo berharap menda yang tak pasti...akibatnya sakit hati. ececeh~

0 komen panas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...