13.8.10

ramadhan | ya | ramadhan

Assalamualaikum w.b.t.............

ALHAMDULILLAH..

sekali lagi aku dipanjangkan umur dan berpeluang untuk melalui serta menghayati bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan.syukran..syukran..kedatangannya sentiasa dirindui...pemergiannya sering ditangisi... bulan ke-9 dalam kalendar Islam. sangat banyak perkara yang boleh dilakukan dalam usaha mendekatkan diri kepada Allah S.W.T . ( amal makruf nahi mungkar )


R.A.M.A.D.H.A.N ----> bulan dimana umat islam berkesempatan : 

berpuasa di siang hari sepanjang bulan Ramadhan 
sembahyang tarawihdi malam hari 
mencari malam Lailatul Qadar 
memperbanyak membaca Al-Quran 
kemudian membayar zakat fitrah.DAN..... 
bulan syawal ---> hari raya aidilfitri ( termasuk sikit pasal raya )..takpe kan.heh.. 

sangat seronok mendekati ramadhan ini..maka, marilah kita sama-sama menggunakan peluang yang kita masih perolehi pada Ramadhan kali ini.. 

hari baik dan bulan mulia ini.aku nak amek kesempatan minta maaf pada kamo-kamo di luar sana sekiranya sering melakukan perkara-perkara yang tidak disukai kamo-kamo..saya hanya insan biasa.maaf ya...semoga kita diberi kesihatan tubuh badan yang baik untuk melaksanakan ibadah di bulan Ramadhan dan bulan-bulan seterusnya..


AMIN~

selamat berpuasa yer buat sekalian kaum muslimin dan muslimat di dunia ini..


p/s : bazar ramadhan da penuh kat mana-mana..maka, elakkan pembaziran. TETAPI....karipap sardin kat mana yang sedap yer?shape tak cantek tape..asal rasanya dilises.hahaha..asal boleh je. 


0 komen panas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...