2.3.10

tema | skema | lurus

Assalamualaikum w.b.t..........


buat jija yang asik rasa down....
selamat meninggalkan Jujurco dan selamat menjalani cabaran dan suasana di tempat baru. moga mudah menyesuaikan diri dan jumpa kawan2 yang baik hati.
kalau kau rasa hidup kau sangat dan sedang worst.
ada ramai orang lain kat luar sana yang lagi worst & down. 
minta maaf kalau ada salah silap dan sengketa yang pernah ada.
take care n gudluck in your life.

sempena kau dan life baru, aku nk tujukan lagu yang takde kaitan langsung tp sukati aku la kan. penyanyi : rahimah rahim
tajuk lagu : gadis dan bunga.
reference : search kat googles ke kat memana la. 

buat kakak ct yang rasa terabai....
kalau akak rasa terabai..ramai lagi manusia kat luar sana yg lebih terabai.
slalu la fikirkan perkara yang positif dan jadikan negatif perkara yg terakhir utk difikirkan.
mungkin akak bukan sengaja diabaikan..
mungkin ada sebab lain untuk membahgiakan akak untuk mencari rezeki berganda.
maka, tabahla dan sabarla menghadapi segala ujian dan dugaan yang tidak diundang.

utk kak ct, sy nk tujukan lagu yang takde kaitan jugak tuk akak...
penyanyi : jefry din
tajuk lagu : kenanganku
reference : dalam cd 60-an mak saya & dlm lappy akak pn ada. 


p/s : tema entri aku kali ini adalah berunsur nasihat / skema / kasih sayang / baik hati / sopan santun / kembali ke jalan yang benar / assalamualaikum / ahlan wa sahlan.

3 komen panas:

Siti said...

..ramai lagi manusia kat luar sana yg lebih terabai...ye akak sedar tue..diantaranye adalah ko ..yg tersangat2 lah diabaikan ..hehehe ...nyway thnx for de wut de positif thinking...

dje' said...

heh

dje' said...

always thought that way. kalao x aku rs aku xkn bertahan smpi ke hari ini memandangkan terlalu bnyk dugaan yg telah dihadapi.

tapi kadang2 best jugak bile mendownkn diri sndr untuk smntr waktu. penat asek nk fight dengan hidup ni..

berundur x smstinya kalah. kdg2 kiter kena slow down utk menyusun strategi baru.. ek? wakaka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...