14.3.10

blog | oh | blog

Assalamualaikum w.b.t...........


ehm...suda lama tidak mengupdate blog.
since, internet ni cam harem..nk gadai je broadband ni.pasang streamyx saja.cis~
aku ada menda nak wat ni.internet leh lak cam harem.wat aku nyirap je la....
tak tahu nak cakap sal pe entri kali ni..cam xde mood ja.
nak cakap sal life..cam malas je.cz suma nyer cam biasa.takde yg menarik.

nak cakap sal keje..cam malas gak.cuma berita terbaru kat opis nun..nuar da jadi ayah n ain selamat lahirkan baby comel yg menurut nua..jisim anak nya adalah 3.5kg...congratz nua n ain.

n kat opis pn sibuk gak dperkatakan ttg duit kelab yang tidak tahu apa fungsinya.kalau rm10 masuk kat dalam tabung pn leh menjana pendapatan yang lumayan.yang cam wat aku terfikir ada bbrp kemusykilan.
pe jadi kalau org yg da keje bertahun2 n duitnya stiap bulan kna tolak rm10.tetiba...benti keje. satu pe pun takdapat...cam tak patut je kan.tu maknanya bukan hak kelab tu...supposed dorg belikan staff yg nak benti tu cam gift ke pe.wat makan2 tuk meraikan staff yang slama ni da nyumbang rm10 stiap bulan tu dgn cara camtu.mcm mana dorg leh tak terfikir nak wat camtu pun aku tak paham... 
aktiviti takde..yg konpius nyer.kalo tul la duit kelab digunakan sbaiknya.kalau de sukan cam futsal ke, badminton ke, duit dorg collect gak.tu pn tak paham aku dwatnyer..so,bila nk guna duit tu ek?ishk3x... 
oleh kerana aku hanyala staff baru...aku tak bgitu trasa sgt..tp maybe utk mereka yg berpendapatan tinggi juga akan rasa nilai rm10 tu adalah tidak apa2.tapi....utk mereka2 yang sebaliknya.nilai rm10 tu adalah sgt bernilai.so,sepatutnya...janganla mengambil hak seseorang dan seterusnya mensia2kannya. 

tu saja tuk rasa nak tulis tuk hari ni...cz mata da ngantok n ada menda len nak wat..bye blog.nnti kite sembang lagi ek.


** dapdipdup... "hati..tolong jangan sakit lagi.nanti kena heart attack...adeh!"

3 komen panas:

cHikeBumboOm said...

heehe .. next week ada badminton ..join jom ..2 jam ...kasi kurus sikit ..hehehe

biblawa said...

ah..akak tu suka cte nak malatop.kang men 2minit.minta air sebaldi.choi...cam masa joging.semangat da chantek..joging tak brapa nk chantek..cet!!

damha said...

berukband celcom tu bib dah gadai ka kat kedai pajak gadai...saya nk gi tebus balik leh x...he3333

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...