26.3.10

sakit | sakit | sakit

Assalamualaikum w.b.t............


sakit tekak
sakit hidung
sakit kepala
sakit hati
sakit tangan

hadoi..macam2 penyakit dibuatnya kebelakangan ni. ni yang nak kena terapi ngan g joging ni..haish! ehm..da lama gak tak mengupdate blog ini. banyak gak berita2 sensasi skrg ni..tapik tak bez la utk dibicarakan. baik wat aktiviti lain yang lagi bez... mahu pergi bercuti....mahu planning loh.hehehe...


16.3.10

minggu | cari | pasal

Assalamualaikum w.b.t..........


akutaktaukenape...dizweek.adareformasijiwadisini. ntahapayangtakkenapunakutakpahamtapiklantakla.asalkanakubuatkerjaaku.itusaja....
itusajaakurasanaktulisbagimelepaskanrasayangmembengkak....
pesananaku..pegilamampuskan.akusangatmenghormatiorangyangtahumenghormatioranglain.

sekian,terimakasih.....

14.3.10

blog | oh | blog

Assalamualaikum w.b.t...........


ehm...suda lama tidak mengupdate blog.
since, internet ni cam harem..nk gadai je broadband ni.pasang streamyx saja.cis~
aku ada menda nak wat ni.internet leh lak cam harem.wat aku nyirap je la....
tak tahu nak cakap sal pe entri kali ni..cam xde mood ja.
nak cakap sal life..cam malas je.cz suma nyer cam biasa.takde yg menarik.

nak cakap sal keje..cam malas gak.cuma berita terbaru kat opis nun..nuar da jadi ayah n ain selamat lahirkan baby comel yg menurut nua..jisim anak nya adalah 3.5kg...congratz nua n ain.

n kat opis pn sibuk gak dperkatakan ttg duit kelab yang tidak tahu apa fungsinya.kalau rm10 masuk kat dalam tabung pn leh menjana pendapatan yang lumayan.yang cam wat aku terfikir ada bbrp kemusykilan.
pe jadi kalau org yg da keje bertahun2 n duitnya stiap bulan kna tolak rm10.tetiba...benti keje. satu pe pun takdapat...cam tak patut je kan.tu maknanya bukan hak kelab tu...supposed dorg belikan staff yg nak benti tu cam gift ke pe.wat makan2 tuk meraikan staff yang slama ni da nyumbang rm10 stiap bulan tu dgn cara camtu.mcm mana dorg leh tak terfikir nak wat camtu pun aku tak paham... 
aktiviti takde..yg konpius nyer.kalo tul la duit kelab digunakan sbaiknya.kalau de sukan cam futsal ke, badminton ke, duit dorg collect gak.tu pn tak paham aku dwatnyer..so,bila nk guna duit tu ek?ishk3x... 
oleh kerana aku hanyala staff baru...aku tak bgitu trasa sgt..tp maybe utk mereka yg berpendapatan tinggi juga akan rasa nilai rm10 tu adalah tidak apa2.tapi....utk mereka2 yang sebaliknya.nilai rm10 tu adalah sgt bernilai.so,sepatutnya...janganla mengambil hak seseorang dan seterusnya mensia2kannya. 

tu saja tuk rasa nak tulis tuk hari ni...cz mata da ngantok n ada menda len nak wat..bye blog.nnti kite sembang lagi ek.


** dapdipdup... "hati..tolong jangan sakit lagi.nanti kena heart attack...adeh!"

2.3.10

tema | skema | lurus

Assalamualaikum w.b.t..........


buat jija yang asik rasa down....
selamat meninggalkan Jujurco dan selamat menjalani cabaran dan suasana di tempat baru. moga mudah menyesuaikan diri dan jumpa kawan2 yang baik hati.
kalau kau rasa hidup kau sangat dan sedang worst.
ada ramai orang lain kat luar sana yang lagi worst & down. 
minta maaf kalau ada salah silap dan sengketa yang pernah ada.
take care n gudluck in your life.

sempena kau dan life baru, aku nk tujukan lagu yang takde kaitan langsung tp sukati aku la kan. penyanyi : rahimah rahim
tajuk lagu : gadis dan bunga.
reference : search kat googles ke kat memana la. 

buat kakak ct yang rasa terabai....
kalau akak rasa terabai..ramai lagi manusia kat luar sana yg lebih terabai.
slalu la fikirkan perkara yang positif dan jadikan negatif perkara yg terakhir utk difikirkan.
mungkin akak bukan sengaja diabaikan..
mungkin ada sebab lain untuk membahgiakan akak untuk mencari rezeki berganda.
maka, tabahla dan sabarla menghadapi segala ujian dan dugaan yang tidak diundang.

utk kak ct, sy nk tujukan lagu yang takde kaitan jugak tuk akak...
penyanyi : jefry din
tajuk lagu : kenanganku
reference : dalam cd 60-an mak saya & dlm lappy akak pn ada. 


p/s : tema entri aku kali ini adalah berunsur nasihat / skema / kasih sayang / baik hati / sopan santun / kembali ke jalan yang benar / assalamualaikum / ahlan wa sahlan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...