27.11.09

AYEM | kawen | sudah

Assalamualaikum w.b.t........


Assalamualaikum w.b.t.............


ehm....20hb 11 2009 - akhirnya sah la abg saya Ibrahim bin Abdul (ayem) menjadi suami kpd roslinda.alhamdulillah semuanya berjalan lancar seperti yang d'rancang.


Terima kasih pada semua yang terlibat dalam menjayakan majlis kami terutama mak abah, adik beradik semua, saudara mara dan sesiapa yang hadir pada majlis tersebut. Maaf kalau ada mana2 kekurangan pada majlis kami. 

"Selamat Pengantin Baru Ayem & Linda, moga kekal hingga ke akhir hayat..." 


penat sangat rasanya cz biasala majlis kenduri kawen,so da majlis kna la kemas lak.hehe..
nasib bek cuaca agak baik..cuma hujan je renyai. hujan rahmat..syukur alhamdulillah.






20.11.09

kau | bila | lagi | ???


Assalamualaikum w.b.t.......


haha...da 28tahun pun abg aku.akhirnya..sampai da seru dia.
da nak kawen da abg aku..abg aku de 20rg jep.ni kire yg bongsu la..
dia la abg aku yg paling aku suka melawan dan selalu wat aku nek hangin serta merta.
pantang dia tegur aku..siapla aku punya melawan..
pasni dia da kawen..takleh la aku nak gaduh2 da..hopefully la.heh........
dia lum berinai pun lagik..tp kitorang adik bradik suma da berinai ni hah..
hehehehe~~sabar je la kan..hikhik.busy sangat da kat uma ni..tp ni duk lepak jap layan tenet..

da bermula la suara2 sumbang kelihatan mendrop2 aku akibat abg aku kawen ni..
kau | bila | lagi ??.......
seperti biasa..sabarla.kalau jodoh tidak kemana..eceh~~
maka, kepada semua..sila doakan jodoh saya cepat yer.
ini kerana, supaya anda tidak penat mendrop lagik.......makasih~

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ritu busy ngan preparation tuk presentation..ntahpape la yg ktrg wat.
ktrg telah membuat kecoh dgn laptop kabel tak masuk la.
bateri laptop abis la..charger laptop rosak la..itula.inilah..
lecturer ktrg yg pening pala..nasib bek dorg sempoi abes..hehehe~
da la tuh, turn aku yg last skali bajet mmg banyak soklan la lecturer bagi..
aleh2,tah berapa minit tah..lect yg run sndiri sistem aku..n she says "DONE"
hehe......lect lelaki tu da puashati da.then,itu ja la kisah presentation aku..
sama bilik kuliah dgn c eg-och-shaz n shuk..makanya,dak2 uitm telah mendominasi bilik tersebut dan sekaligus memekak di samping och dan eg telah d'conteng report mereka..hahahahahaha~


maknanya disini..mereka kna redo n terpaksa tggu dorg redo jap kat sana..cit~
pape pun..syukur alhamdulillah..tamat sudah perjalanan pembelajaran aku.


16.11.09

kesibukan | melanda | diri

Assalamualaikum w.b.t..........


makin hari makin stress....hari-hari busy. macam2 aktiviti yang terselit2 sampai rasa hari aku yang sedang dalam mode bercuti ni pun masa tak cukup. melepak la..menjemput la (cz abang kawen yer ). kena pasang bunga la.
kemas rumahla dan kemas dan macam-macam la untuk persiapan menanti 22hb ni.
dengan report lagi nak buat disamping kerja-kerja tuk hari presentation. nak-nak wat kerja last minutes, mmg huru hara la dibuatnyer. kehidupan dah hampir tidak terurus ni..saba je la.
dalam kepala..macam2 lagi menda2 sampingan nak difikirkan. hadiah tuk abg lum beli lagik. presentation nanti macam mana la nak pegi..da la pagi. ehm..elaun terakhir kitorang tak dapat lagi. sadisnyer~~

minggu ni cam worst sangat..rasa cam nak cepat je berakhir minggu ni dan takyah nak serabut2 lagi..abang pun da kawen.presentation pun da lepas..adeh~
jangan datang lagi masalah2 bertimpa2 yang lain dan leh mendatangkan kemarahan.

10.11.09

harap | tiada | ape

Assalamualaikum w.b.t..........


ehmm...macam mana la boleh jadi. 
tayar aku yang bocor..tapi orang lain plak yang got an accident.
no plat tak prasan...tak ingat...tak nampak...
da tu, takde luka2 tapik koyak baju.
da tu, kaki bengkak sakit2 dan doktor kata tak ape2...ok fine!
da tu, damn it..knapa batuk ada keluar darah lak ni?
something wrong here....oh~
what happened & i'm still worried.......
may Allah bless him and everything will be fine.


AMIN~~

6.11.09

ada | apa | dengan | sayang ...??


SATU :
"harap sgt awk bc msj2 luahan hati saya...mungkin hati awak akan terbuka utk terima saya kembali...
Awak,saya selalu menangis setiap malam sebab rindukan awak..sebelum tidor,mesti saya teringatkan awak..
Awak,jika awak beri peluang sekali lagi, saya janji akan jaga hati awak betul2..hari2 saya akan bagi awak ayat yang romantik..saya nak tengok awak happy bila dengan saya-sedih dengan saya-nangis pun dengan saya..
saya nak kongsi segalanya dengan awak...Awak, buka la telefon awak tu. Baca la mesej2 saya ni..Mengertila hati ini yang setia pada awak..Yang sangat cintakan awak..Bukalah handphone awak tu.Saya sayangkan awak".

DUA :

" 5sebab yang aku rasa :
1- sbb aku sayang sangat2 kat kau
2- sbb aku perlu jaga kau dari semua segi
3- sbb aku rasa kita serasi berdua
4- sbb kita boleh jadi lebih baik kalau kita sama2.
5- sbb kau baik dan kau perlu lelaki yang terus maintain jaga tingkah laku kau tanpa mengubah apa2 dan terima seadanya......................  "



sayang tidak bererti memiliki tetapi cukup mendoakan kebahagian buat insan yang bukan milik kita.
sayang juga bukan hanya pada kata2, ucapan sayang dan wang ringgit semata..tapi pada keikhlasan bagi hidup2 yang mendatang.

1.11.09

tema | jepun | arigato

Assalamualaikum w.b.t............


pagi2 lagik - aku da kna paksa bangun tidor tanpa kerelaan hati dan sanubari. 
pegi mana nih pagi2?hehehehehe....rahsia~~
tghri tuh,da deal dengan jija+man kobena nak merehatkan minda knonnyer.
ktrg pun g la KLCC....bajet nak tgok pandorum tapik waktu tayangan nyer sangat lambat. maka, Xsesuwei..

so, ktrg pun pilih la citer NINJA.......ape kejadahla hari ni tema ktrg adala jepun.penjajah kita suatu ktika dulu: makan - sushi ,bahasa pengantara hr ni : bhs jepun ,wayang : ala2 jepun gak.
cz teman jija yang kepingin mkn d'sushi king...da tuh, mula la pembelajaran ktrg hari ini dengan staff2 kat situ. macam2 la yang keluar daripada mulut ni dalam bahasa jopun.ahak~~antaranya :
- arigato - mottorozzo - marasih dan macam2 la. berbelit2 mulut ni duk sbut nama2 sushi tu. 

sushi yang dibeli oleh jija amat la pelik2 belaka.....aku mmg Xmasuk langsung nak telan sushi ni..mnakotkan! tapik de satu yang aku berkenan : chicken fotoshop (nama timangan aku bagi) = chicken forosa kot nama sebenarnye. 

ktrg asik makan ja kaw2 dari malam tadi cz mlm td makan ciken cop+fish&cip+mushroom soup.jija mmg kuat makan.bez betul...kami merempit dalam ujan mlm td tuk mkn ciken cop saja.adoila~~

hahahahahaha..............

da tuh,tgok lak wayang cite NINJA...lagi skali ktrg blaja bahasa jepun. hait otosan...hait...gile pedang n banyak darah2 dalam citer tu. da la yang penjahat tu men tipu..leh siap cam gelapkan diri.pastu leh tetiba ada sayap lak cam batman..saba je la. yang hero dia lak da la tak hensem.pastu tak terer lak tuh..nyirap ja tgok.

da last2,baru la dia terer jap...n bunuh c masazuka.adoila.....mati gak org jahat tu.cm biasa r,ending filem. balik tu lepak minum ptg lak jap..makan aiskrim lagik. tadi tghri da makan..adoila gemok suda ktrg suma.

g kinokuniya - motif : baca buku free disamping jija beli novel omputih..aish! 
tp mmg enjoy disamping penat yang teramat cz banyak jalan dan tiada stamina yang mantap.




p/s : jangan makan ja korang yer.pasni kite joging plak...leh jadi NINJA gak.waccchhhaaa..hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...