7.12.09

sakit | hati | bengang

Assalamualaikum w.b.t........



sakit hati & bengang - simptom di mana aku rasa cam susah nak bernafas cz kekurangan oksigen dalam hati (sesuka hati aku je wat teori tetiber).rasa cam dendam, hilang percaya, rasa tidak puashati dan menyampah. kalau boleh, malas nak amik port da dengan menda2 yang menyakitkan hati ni dan dengan sesiapa saja yang terlibat dalam aktiviti yang telah menyakitkan hati ini..


kerana kesan nyer cam menebal sikit..heh~~

mula la menda yang bukan2 & yang negatif suma kuar dalam fikiran.kalau tak berkawan or takde kaitan dengan manusia2 yang menyakitkan ati ni pun takpe kot...tak rugi


p/s kpd diri : jadikan pengajaran supaya tidak sakit hati lagi...........


5.12.09

musim | kawen | berderet

Assalamualaikum w.b.t..........


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

hehe..cuti skola ni mmg musim org kenduri kawen. every week de ja kawan kawen. kalau tak kawan pun ..sedara mara la pe.heh..neway,congratz la pada yang suda bertukar status tahun ini..akhirnya,sampai jua ke alam baru yang akan menyerikan perjalanan hidup mereka.kepada mereka yang berkenaan...

"Selamat Pengantin Baru..Moga kekal ke anak cucu dan hingga akhit hayat"


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


♥ to kak ct (supervisor saya) 

sila terima hakikat yg akak suda berkahwin n akan ada hidup baru yang perlukan pengorbanan akak pada certain2 part dalam life akak sebelum dan sesudah berkahwin.eceh....bib ke ni.aish~~

ampun ya kak cz Xdatang drop akak ms akak meniti hari bahgia.mungkin ada baiknyer..cz japg akak gelak guling2 nengok saya yang menawan d'kalbu ni.akak bukan boleh...wakakakaka.

sekian tuk kak ct: habibah yer disini.bukan mohd habibullah.cis..


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥ to mar ati (kawan skola rendah till skrg) 

tahniah tau..aku sempat gak nengok kau nikah.walopun masa tu da bis pn.sempat gak la posing2 ngan kau kat nice pelamin yg de buah epal ijau.rasa nak makan jep..hohoho~

tak pnah aku g kenduri org nikah pat makan sate..gempak la.hehe..

neway..congratz frenz...

27.11.09

AYEM | kawen | sudah

Assalamualaikum w.b.t........


Assalamualaikum w.b.t.............


ehm....20hb 11 2009 - akhirnya sah la abg saya Ibrahim bin Abdul (ayem) menjadi suami kpd roslinda.alhamdulillah semuanya berjalan lancar seperti yang d'rancang.


Terima kasih pada semua yang terlibat dalam menjayakan majlis kami terutama mak abah, adik beradik semua, saudara mara dan sesiapa yang hadir pada majlis tersebut. Maaf kalau ada mana2 kekurangan pada majlis kami. 

"Selamat Pengantin Baru Ayem & Linda, moga kekal hingga ke akhir hayat..." 


penat sangat rasanya cz biasala majlis kenduri kawen,so da majlis kna la kemas lak.hehe..
nasib bek cuaca agak baik..cuma hujan je renyai. hujan rahmat..syukur alhamdulillah.






20.11.09

kau | bila | lagi | ???


Assalamualaikum w.b.t.......


haha...da 28tahun pun abg aku.akhirnya..sampai da seru dia.
da nak kawen da abg aku..abg aku de 20rg jep.ni kire yg bongsu la..
dia la abg aku yg paling aku suka melawan dan selalu wat aku nek hangin serta merta.
pantang dia tegur aku..siapla aku punya melawan..
pasni dia da kawen..takleh la aku nak gaduh2 da..hopefully la.heh........
dia lum berinai pun lagik..tp kitorang adik bradik suma da berinai ni hah..
hehehehe~~sabar je la kan..hikhik.busy sangat da kat uma ni..tp ni duk lepak jap layan tenet..

da bermula la suara2 sumbang kelihatan mendrop2 aku akibat abg aku kawen ni..
kau | bila | lagi ??.......
seperti biasa..sabarla.kalau jodoh tidak kemana..eceh~~
maka, kepada semua..sila doakan jodoh saya cepat yer.
ini kerana, supaya anda tidak penat mendrop lagik.......makasih~

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ritu busy ngan preparation tuk presentation..ntahpape la yg ktrg wat.
ktrg telah membuat kecoh dgn laptop kabel tak masuk la.
bateri laptop abis la..charger laptop rosak la..itula.inilah..
lecturer ktrg yg pening pala..nasib bek dorg sempoi abes..hehehe~
da la tuh, turn aku yg last skali bajet mmg banyak soklan la lecturer bagi..
aleh2,tah berapa minit tah..lect yg run sndiri sistem aku..n she says "DONE"
hehe......lect lelaki tu da puashati da.then,itu ja la kisah presentation aku..
sama bilik kuliah dgn c eg-och-shaz n shuk..makanya,dak2 uitm telah mendominasi bilik tersebut dan sekaligus memekak di samping och dan eg telah d'conteng report mereka..hahahahahaha~


maknanya disini..mereka kna redo n terpaksa tggu dorg redo jap kat sana..cit~
pape pun..syukur alhamdulillah..tamat sudah perjalanan pembelajaran aku.


16.11.09

kesibukan | melanda | diri

Assalamualaikum w.b.t..........


makin hari makin stress....hari-hari busy. macam2 aktiviti yang terselit2 sampai rasa hari aku yang sedang dalam mode bercuti ni pun masa tak cukup. melepak la..menjemput la (cz abang kawen yer ). kena pasang bunga la.
kemas rumahla dan kemas dan macam-macam la untuk persiapan menanti 22hb ni.
dengan report lagi nak buat disamping kerja-kerja tuk hari presentation. nak-nak wat kerja last minutes, mmg huru hara la dibuatnyer. kehidupan dah hampir tidak terurus ni..saba je la.
dalam kepala..macam2 lagi menda2 sampingan nak difikirkan. hadiah tuk abg lum beli lagik. presentation nanti macam mana la nak pegi..da la pagi. ehm..elaun terakhir kitorang tak dapat lagi. sadisnyer~~

minggu ni cam worst sangat..rasa cam nak cepat je berakhir minggu ni dan takyah nak serabut2 lagi..abang pun da kawen.presentation pun da lepas..adeh~
jangan datang lagi masalah2 bertimpa2 yang lain dan leh mendatangkan kemarahan.

10.11.09

harap | tiada | ape

Assalamualaikum w.b.t..........


ehmm...macam mana la boleh jadi. 
tayar aku yang bocor..tapi orang lain plak yang got an accident.
no plat tak prasan...tak ingat...tak nampak...
da tu, takde luka2 tapik koyak baju.
da tu, kaki bengkak sakit2 dan doktor kata tak ape2...ok fine!
da tu, damn it..knapa batuk ada keluar darah lak ni?
something wrong here....oh~
what happened & i'm still worried.......
may Allah bless him and everything will be fine.


AMIN~~

6.11.09

ada | apa | dengan | sayang ...??


SATU :
"harap sgt awk bc msj2 luahan hati saya...mungkin hati awak akan terbuka utk terima saya kembali...
Awak,saya selalu menangis setiap malam sebab rindukan awak..sebelum tidor,mesti saya teringatkan awak..
Awak,jika awak beri peluang sekali lagi, saya janji akan jaga hati awak betul2..hari2 saya akan bagi awak ayat yang romantik..saya nak tengok awak happy bila dengan saya-sedih dengan saya-nangis pun dengan saya..
saya nak kongsi segalanya dengan awak...Awak, buka la telefon awak tu. Baca la mesej2 saya ni..Mengertila hati ini yang setia pada awak..Yang sangat cintakan awak..Bukalah handphone awak tu.Saya sayangkan awak".

DUA :

" 5sebab yang aku rasa :
1- sbb aku sayang sangat2 kat kau
2- sbb aku perlu jaga kau dari semua segi
3- sbb aku rasa kita serasi berdua
4- sbb kita boleh jadi lebih baik kalau kita sama2.
5- sbb kau baik dan kau perlu lelaki yang terus maintain jaga tingkah laku kau tanpa mengubah apa2 dan terima seadanya......................  "



sayang tidak bererti memiliki tetapi cukup mendoakan kebahagian buat insan yang bukan milik kita.
sayang juga bukan hanya pada kata2, ucapan sayang dan wang ringgit semata..tapi pada keikhlasan bagi hidup2 yang mendatang.

1.11.09

tema | jepun | arigato

Assalamualaikum w.b.t............


pagi2 lagik - aku da kna paksa bangun tidor tanpa kerelaan hati dan sanubari. 
pegi mana nih pagi2?hehehehehe....rahsia~~
tghri tuh,da deal dengan jija+man kobena nak merehatkan minda knonnyer.
ktrg pun g la KLCC....bajet nak tgok pandorum tapik waktu tayangan nyer sangat lambat. maka, Xsesuwei..

so, ktrg pun pilih la citer NINJA.......ape kejadahla hari ni tema ktrg adala jepun.penjajah kita suatu ktika dulu: makan - sushi ,bahasa pengantara hr ni : bhs jepun ,wayang : ala2 jepun gak.
cz teman jija yang kepingin mkn d'sushi king...da tuh, mula la pembelajaran ktrg hari ini dengan staff2 kat situ. macam2 la yang keluar daripada mulut ni dalam bahasa jopun.ahak~~antaranya :
- arigato - mottorozzo - marasih dan macam2 la. berbelit2 mulut ni duk sbut nama2 sushi tu. 

sushi yang dibeli oleh jija amat la pelik2 belaka.....aku mmg Xmasuk langsung nak telan sushi ni..mnakotkan! tapik de satu yang aku berkenan : chicken fotoshop (nama timangan aku bagi) = chicken forosa kot nama sebenarnye. 

ktrg asik makan ja kaw2 dari malam tadi cz mlm td makan ciken cop+fish&cip+mushroom soup.jija mmg kuat makan.bez betul...kami merempit dalam ujan mlm td tuk mkn ciken cop saja.adoila~~

hahahahahaha..............

da tuh,tgok lak wayang cite NINJA...lagi skali ktrg blaja bahasa jepun. hait otosan...hait...gile pedang n banyak darah2 dalam citer tu. da la yang penjahat tu men tipu..leh siap cam gelapkan diri.pastu leh tetiba ada sayap lak cam batman..saba je la. yang hero dia lak da la tak hensem.pastu tak terer lak tuh..nyirap ja tgok.

da last2,baru la dia terer jap...n bunuh c masazuka.adoila.....mati gak org jahat tu.cm biasa r,ending filem. balik tu lepak minum ptg lak jap..makan aiskrim lagik. tadi tghri da makan..adoila gemok suda ktrg suma.

g kinokuniya - motif : baca buku free disamping jija beli novel omputih..aish! 
tp mmg enjoy disamping penat yang teramat cz banyak jalan dan tiada stamina yang mantap.




p/s : jangan makan ja korang yer.pasni kite joging plak...leh jadi NINJA gak.waccchhhaaa..hehe!

28.10.09

ada | apa | dengan.........?

Assalamualaikum w.b.t...........


K.O.S.O.N.G = Z.E.R.O = N.U.L.L = 0

camtu la boleh digambarkan hidup ni sekarang ni..lepas satu hal..satu hal yang datang.
tapik sebagai manusia biasa..mmg itu la realiti hidup ini. kena la tabah menghadapi.
kalau lah aku dapat pusingkan balik kehidupan ni dan perbetulkan semuanya..mesti syok kan?aish~
skrg ni, da takde pilihan...nak tak nak. kena la hadapi satu2 permasalahan ini..ehm..
kat mana nak mulakan dan mcm mana plak ending pn tak tahu...serius tak nampak ape2 hint..
cm sesat pun ada..sesat kat tengah laut..tak nampak pape.semua sama je...depan belakang..kiri kanan.

hari2 dapat nukilan2 yang berbentuk mencari kesilapan diri dan rasa bersalah..tp aku abaikan saja.kuatkan ati..tinggikan ego..lupakan satu persatu.ehm..dalam masa yg sama....datang pulak satu lak cam sdg menggodam hati ngan perasaan tersebut..aku pulak da hampir tidak mmpunyai prasaan...agak sukar disitu.adoyai...sabar je la.tp tu bukan tujuan sebenar hidup ini.maka, utamakan yang sepatutnyer. moga kehidupan ini tidakla sesukar yang digambarkan. hopefully.....................

23.10.09

sama | tapi | Xserupa

Assalamualaikum w.b.t...........


hari ini kite berbincang tentang perihal botol air....ini adalah permintaan sseorang yg sungguh gile femes wakil bagi botol airnya....hahahahaha~


hehe...sama fungsi tapi tak serupa shape nya... 
dan lagi satu..kalo diamati betul2.kita leh tau owner dia pnya sifat camne melalui botol air tersebut.
satu ala2 sport..dan satu lagi pinky gitu..hahahhaahhahahahahahaha. so, boleh diagak bagaimanakah sifat yang diwakili oleh botol air itu..


klaka gila botol air pink ni...da la beso.kaler pink lak tuh.da cam shape botol susu pn ade...cis la.tp ini la yg membuat kawan aku tu cukup air dan nutrien smulajadi di dalam sistem badan beliau....kahkahkah.


p/s : jija..ko nak sangat kan entri ni kan.aku wat khas tuk ko wahai owner botol pink.ahak~~

19.10.09

tiada aktiviti | bosan

Assalamualaikum w.b.t............


hari ni sangat bosan...tiada aktiviti yang mencabar dilakukan. duk on9 ja dari tadi sampai da Xtau nk surf pe da..

hehehe....kawan2 lak busy jep. suma de hal.nak angkat mak kat uma openhaus la...itula ini la.termasukla c jija..kat ym org duk ajak lepak.dia sibuk sidai kain la ape..mendatangkan marah. my mum lak ajak g openhaus.tp malas sangat nk pegi..my mum g dgn adik jep. tinggalla aku yg kelaparan.....

tunggu punya tunggu member aku sorang ni sampai KL sampai la aku tertidor2.nasib bek dia kol aku leh tersedar.kalau tak,kensalam la vibrate nset ni nak kejotkan aku...mmg Xda efek.da lama Xtdor ptg..rasa cm mereng ja pala aku ni.da tu,barula aku g makan dengan lajunyer.lapa da kot.saba je la...tp nasib bek la de gak geng nk duk lepak makan sama. akhirnya~~

makan punya makan...abis suma makanan aku.lapo betul yer cik bib ni..ahak~ da gosip2,sembang punya sembang...da malam da. aku pn penat da....serius hari ni mmg langsung takde aktiviti..leh jadik stress dwatnyer.

malam tu pulak, duk la tolong lipat kad kawen abg aku yg bakal kawen sebulan lagik...duk lipat sambil mesej kawan aku yg sdg kebosanan sama spt aku...hadoila.da nasib kite...

then, da tgh malam ni mata still Xmo tdor lagik..tpaksa on9 sambil tgok pe yg bez.dan jumpa la sesuatu yg bez...aksi2 spontan yg siap d'edit.pic ms last day aku kat Jujurco...dorang suma sporting time ni.hahahaha.... layankan aje..zaaz~

 
bawah (dr kiri) : wandi - mat no - nizam.
atas (dr kiri) : kak ani - bib - abg J - man kobena - shuk.


p/s : sila jangan tiru aksi ini di rumah yer...sungguh kurang supan dan bersifat ganas.ahak~


17.10.09

......berakhirnya........

Assalamualaikum w.b.t..........

hehe....akhirnya, da sampai pun 4bulan tersebut. maknanya di sini..tamatla suda tanggungjawab aku sbg STUDENT kat jujurco nih. aiseh..cam cepat je masa berlalu n banyak la kenangan yg tinggal kat situ. hahaha..yg paling latest adalah insiden gaduh dgn minah tol ms nak ke kajang. memang cari nahas la pmpuan biadap tu dgn aku..silap orangla kan.abis keluar watak sebenar aku depan kak ct. memalukan..hilang suda ksopanan dan kesusilaan aku dek dsebabkan pmpuan tsebut..baran aku dwatnyer weh.hadoila....~

pasni kak ct msti rindu nk bawa aku ke kajang sambil makan goreng pisang n cendol dlm ujan dsamping bergadoh dgn minah tol yg sungguh biadap.msti uma dia takde tv nk tgok iklan "budi bahasa budaya kita".

last day ni..ehm~ sempat la blaja cane nk slice web yg da design then sempatla bergurau2 senda wat kaliterakhir bersama mereka semua..hehehe~ 

adalah juge bargambar2 kenangan bersama mereka dan bersalam2an lambang memohon maaf...hehehe~

pasni msti kat dept IT tu aman damai dan bahgia tanpa ktrg memekak kat situ. barula tenteram jija - paan dan kak ct wat sistem dorang. kalo de pn tu c man tu suka datang wat kacau...hakhak.

da last tu rasa cam terima kasih n syukur cz dapat kenal dorang suma..baik2 belaka (ayat tulis dalam blog ni jep....nampak lambut n bersopan..hahahahahaha~)

moga terus kenal dgn dorang sampai bile2.....tata..titi..tutu...tut..tut...tut....

11.10.09

karenah | surrogates | gilo


Assalamualaikum w.b.t..........


JUMAAT - 9hb october : hari ni,pagi2 hujan kan men lebat. sabar je la..tak leh nak merempit hr ni.
maka...suh la adik aku hantarkan ke opis. bile masuk tengahari je..otak da pk mcm2..lapar la. bosan la..itu la. ini la..dan mula la pk idea2 yang merepek. nak tgok wayang la pe....dan terpandang lak iklan surrogates "kini di pawagam"...alehmak! terus YM jija ajak tgok wayang.da tu..ktrg pn plan la baik punyer..

tiba2.....datang pulak c man kobena spt biasa melawat bilik zon kuning lalu scr otomatik dia leh terdengar plan ktrg. dan dia pn sibuk la nk ikut sekali. da tuh, leh pulak dia terlupa yang dia kena attend kelas smpai kul9..pastu man leh berdrama bagi menyentuh perasaan ktrg agar tak jadi tgok wayang berikutan dia tak dapat join. tapi ktrg tetap dgn kputusan ingin menonton wayang. maka, mula la adegan2 yg Xsenonoh dan menganggu ktenangan usus dan pankreas ktrg 1dept IT ni..hahahaha~man...man...geli geleman!

pukul6 (waktu malaysia) : ktrg tetap nak g tgok wayang..ingat nak bla camtu je tanpa pengetahuan man. tp dia kata kelas dia tak jadi pulak. so,layankan aje. man ni leh berlagak knon tahu sgt mana One Utama. da tuh, dia yg paling kcoh..dengan sesatnyer la.itu la ini la..mcm2 hal. wandi pn join 1x..tu lagi satu mngkok. sibuk dgn mslh mana tmpat nk letak helmet kaler oren dia tuh...lelaki2 ni lagi rumit dr ktrg yg pmpuan ni kan jija...adoila~

tgok la ktrg cte surrogates kul 7.45 dan abes dalam kul 9lebih kot..da tuh, g jalan2 kat parkson jap. da tuh, balik..lepas je mnonton wayang. semua mula bersifat "robot"...terutama man. penink pala dwatnyer mlayan.

tapi hapening...enjoy~hehehe!


4.10.09

motif | makan | raya


Assalamualaikum w.b.t..................


sabtu ahad adalah waktu berehat..tetapi kami tak rehat.mrepek wat menda2 lain..alahai~


3 Oktober/sabtu - Shell Batu Caves.aku deal ngan dak2 opis tuk g uma bella cz mana tahu uma bella katne.da la ajak jija join..dia mengada2 mula2 tu tak moh ikut.da tuh,aku paksa n ugut bunuh.baru dia nak g..hehe!mujur.

hari ni aku merempit gak spt biasa cuma akku bawa moto abg aku..saja la cz bajet kang nek honda jija takot lak kan..rerupanya honda aku tu ternyata jauh lagi bez tuk mencilok2 semasa jem walopun dalam keadaan aku berbaju kurung n jija pula berjubah litup..aish~

kg medan - ktrg telah deal dgn wandy,fazuan,shafiq kat shell..da tu,nunggu lak man kat sentol.da tuh, bersama la pegi ke rumah bell..mak aih, 4khemah kot.da rupa cm kenduri org tunang n kawen da kot.dasat c bell ni.da sampai tu,makan punya makan.minum air bercawan2,berjug2.tetapi haus gak lagik.pe kes?

da lepak punya lepak..man tggu nizam dtg lak.yg wandy n d gang lak da sibuk nak balik dgn muka ketat.maybe dia de hal kot kat tempat len.so,dia pn bla saja.tinggal la aku,jija n man yg ntahpape leh deal nk g tgok wayang.

slayang capital - cm sengal c man kan men beriyer.tak pnah aku tgok org camtu excited nk tgok wayang.alahai man oit..misi dteruskan dan kami ke slayang capital tetapi hampa kerana cte momok je yg ade bsesuaian dgn kehendak masa yg di peruntukkan.man da keluarkan duit rm10..tetapi jija membantah sekeras2nya..hahaha!


lalu kami bla n aku men'suggest' kan mereka dtg beraya ke uma aku saja la bg menghilangkan ksedihan krn tak pat g menonton wyg..

sg kertas - borak punya borak dr kul7.45 sampai la ke kul10 beraya sakan kat uma aku sambil mengamati fakta ttg faedah kentot..hahahahaha..........................
da tuh,aku htr jija balik.lalu tdor la..hehe!penat benor d'watnyer.


3.10.09

kisah aktiviti seharian

Assalamualaikum w.b.t..........


dekat 4bulan..banyak r menda2 yg ntahpape blaku dalam usaha menghiburkan hati. contohnya sepanjang 4 bulan kat Jujurco ni...mcm2 hal la ~ pening pala dwatnye.tapi ingat lagi masa baru2 masuk..cm sengal je.suma cam muka eksen ja cz tak kenal.da la msuk sama2 dgn shuk..lagila suma wat Xlayan..aku ngan shuk da cm bengong je bersembang ber2 jep.....tapi pas ade 1event tu..baru la ktrg bertegur sapa dgn staff lain..bila da kenal..lagi skali pening lak cz masing2 tunjuk sifat sebenar

ingatkan dorang cam baik sangat jep..rerupanya langsung tak..hahahahaha ~

semua cam berpura2 je rupanya....tp dorang suma bez.happening sangat keje jap kat sini.mcm2 hal..ramai gak staff kat sini.ingatkan sikit jep ~ dept pun ade banyak rupe nyer. tp Xda r banyak sgt..Antaranya adalah seperti di bawah : hehehehehe~

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kak ct : ni supervisor ktrg..beliau ni cam serius sangat ms 1st time aku kat c2. tapi da lama2 perangai beliau mengalahkan ktrg yang muda remaja ni ha...tapi beliau ni baik la jugak. tak tau la dia berpura2 je ke or btul iklas.
## tp beliau telah banyak la ajar ktrg.dpd tak tau pape..jd tau. pasal dreamweaver+ASP suma. slalu bawa g ikut beliau g berjumpe client, duk sama2 kat bilik server MPKj, bergosip bersama2 dan banyak perkara tak berfaedah jua dilakukan bersama...beliau juge btanggungjawab mengubah aku dpd sopan santun menjadi supan sintun..pendek kata dia bleh dikatakan ok la.tapi tak bermakna baik. susah tuk di jelaskan di sini.

dia nak kawen 5hb disember ni tp leh rilek je cam nk kawen tahun depan.tema kuning diraja..layankan aje.semenjak beliau hendak berkahwin ni kejiwangan nya makin menjadi2 membuatkan aku risau adakah kejiwangan beliau teersebut boleh berjangkit...oh tidak! jiwang2 is not allowed..plz! tu je la nk ckp psl kak ct sifir ni...cz bak katanya.masa depan aku d'tgn beliau.

jija : beliau ini degil sangat orangnya...beliau sebaya tp nengok gaya cm beliau ni kakak aku jep cz dia cm serius sikit dr aku.hehehe~kami sering bergosip dan bertuka pendapat mengenai masalah kesan rumah hijau, masalah negara dan sebagainya di yahoo messenger.

## ktrg suka tanya jija ni pasal coding2..beliau mmg expert.cayala jija..tapik beliau ni mcm2 penyakit ada.kejap sesak nafas r..demam la.gastrik la...da tu g klinik.cakap dokto tipu..hahaha~

padahal beliau yg tak moh makan nasi..tapik makan roti la dan banyak lagi makanan2 Xberkhasiat yg lain..ape kejadahnyer semua ini?ceh~

punca beliau sesak nafas dan gastrik katanye berpunca dpd "jagung"..haha!klakar jep...

farhan : beliau seeorg yang serius gile..menakotkan.kalau la beliau drop ktrg..rasa cm tak boleh terima je.cam aneh~haha!

## ktrg takot nak tanya beliau pasal coding cz beliau cm busy la..takot nak kacau.beliau sentiasa mood bekerja.hehe.. beliau belum bagi ktrg duit raya walaupun beliau telah tuka duit rm5 banyak di depan mata ktrg.cis abg farhan ni....
cewah..dan2 tu nk pggil abang.hahahahaha~

abg shakir : abg ni muka baik sangat tp ingatkan beliau sgt baik tetapi rupa2nya tidak juga..loya buruk gak.
## beliau slalu hilang dan tiada di opis...keje luar.tetapi beliau juga adalah technician yg handal..hehe!duit raya yer abg shakir..ini rancangan berbayar.sila faham!heheheh~

adik : ntahsapa nama sebenar mamat ni..aku pn tak tau.mcm geli-geleman je lelaki da beso pjg duk panggil adik.tak brutal langsung.cam tak leh dterima akal je rasanye..ceh! dia ni sangat jahat karakter nye...suka menjerit tanpa motif dan berkeliaran d'mana saja...rasanya dia ini adalah technician jua..konpius.heh!dia la punca segala kekejaman habisnya kuih siput..sungguh tidak berperikemanusian sifat mamat ni......

amran ajmain (bukan nama sebenar...): amran ni ms aku bru2 msuk..kan men eksen.tapi da lama2..dia banyak bunyi plak.

## dia sgt besar..maksudnya di sini-dia ni tinggi lampai orangnyer.hakhak...ayat cover!dia juga slalu menghilang dan selaku manusia yg patot bertanggungjawab thadap misteri kehabisan kuih siput dsamping dak adik..

kerana mereka berdua telah menghabiskan kuih tersebut tanpa rasa belas kasihan terhadap org lain yg kepingin makan kuih tersebut..

apai : mamat ni ms mula2 ktrg msuk keje..dia la satu2 nya mamat yg rajin menegur kami. walopun kata2 nya sukar dpercayai tetapi dia ni pelik orangnya.kelihatan asik baran, cedera, luka, kulit koyak dan pelbagai kcederaan yg di alami...dia slalu bercakaran dgn alif. cam tom n jerry...heh!

abg kamal : abg ni senyap je. mmg susah nk dgr dia cakap..bila dia cakap cam de loghat org pantai timor lak.

tapi dia pn jarang ada kat opis. tp kelihatan abg ni cam baik jep.dan asik nk suh aku wat air je oren je..tau la aku pnah wat air oren manis dan dia asik mnta air je sejak hari kejadian.hehe...

zaki : tak brapa kenal pn..tp kalo dorang da stat menyakat..boleh tahan ligat.sehati sejiwa dgn abg kamal ni.

alif : hanya amran dan kak ct je yg mengenal hati budi nya..dia sering bekerjasama dan bgaduh bersama dgn apai.hehe..

ini saja la komen tuk bahagian dept IT & Software..yang lain2..kita usha kat entri yg len yok.hehe! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

** pesanan : jangan terlalu merindui saya lepas ni..nnti leh jatuh sakit.kahkahkah!

25.9.09

introduction saja...


Assalamualaikum w.b.t..........



org kata kalau nak tulis blog ni kena kreatif..
tapi mcm mana pulak kalo org yg Xkreatif nk join blog ni yok?! tapi maybe boleh cuba kot..
mula-mula org kata kalo nak tulis blog kena de citer yg bez..
tapi mcm mana pulak kalo org yg Xde cerita nk join blog ni?kan ke da susah..tapi maybe boleh cuba kot.
so,pendek kata..mari kita cuba.aish~

hari raya ni..ramai kawan tak balik dr kg lagik.
kalo ada pn..de yg bz dengan assignment la-keje la-dating la-ape la.....
so,kena la duk uma melayan anak2 buah yg nakal2 ni...
ni budak2 yang asik nak gaduh jep.penink pala d'watnyer...



zafira : atam..mcm mana nak wat ABC mcm atam tekan2 tu.
adik..jgn main la.nanti kakak cakap dgn atam.

jiha : akak..angan ain.akap ngan atam..
atam : kejap atam buka kan untuk kakak.ok..da!kakak tekan mcm ni..lepas tu kakak tulis la ABC sampai Z.

zafira : atam..mcm mana ni.tekan mcm ni ke atam?!
atam : ha'ah..kakak tekan mcm ni je..kan boleh tu...
zafira : atam...ni huruf K ke atam?
atam : ...............................................................
zafira : atam...ni huruf K ke atam?
atam : iyer kakak...tu huruf K.aduhai...sibuk btul.
TIBA-TIBA......
zafira : eh pak Andak ? nak pegi mana?


eh..eh..baru wat kejap nak g jalan da pulak budak ni.
K ke mana..dia pn da ke mana2..
da pegi beraya ikut Pak Andak dia.leh sambung tulis blog ni.


Adik2 pn takde ni..suma g berjalan raya sakan..hamboila.
aku gak yang duk rumah lipat kain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...